reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja dziś 8+6 także myślę że mniej więcej jesteśmy podobnie :) termin z OM 24.06 Z USG 25.06 :)
Też z om 24.06. ale licze na cesarkę więc pewniej będzie wcześniej. O mnie za mnie mógłby byc już chociaż ten kwiecien:-\:-\
A że w kwietniu mam urodziny i to o Boze Chrystusowe, to przypomne wam i napiszę: pamiętacie jak w listopadzie pisałam ze chciałabym zeby byl już kwiecień;-);-)

reklama
Dobrze że lubię mieć wszystko przed czasem gotowe i wszystko czekało....ale stres i tęsknota za pierwszym synkiem nie do opisania [emoji17]
Tez jestem tego zdania ze lepiej wcześniej mieć chociaz mniej więcej przygotowane. Szkoda że nie zna się płci od razu. W ostatniej ciazy dowiedziałam się dopiero w 7 mc bo skubana albo byla bokiem albo zaciskała nogi. Teraz mam badzieje szybko tego upragnionego siusiaka zobaczyć.
Nati wszystko w porządku z synkiem?

Laski mam takie pytanie, może któraś orientuję się jak to jest. No bo po jakimś czasie na chorobowym przejmuję Cię ZUS i teraz moje pytanie brzmi. Czy pieniądze będzie przelewał mi bezpośrednio ZUS czy firma a ZUS zwraca firmie kase?

Laski mam takie pytanie, może któraś orientuję się jak to jest. No bo po jakimś czasie na chorobowym przejmuję Cię ZUS i teraz moje pytanie brzmi. Czy pieniądze będzie przelewał mi bezpośrednio ZUS czy firma a ZUS zwraca firmie kase?
Zależy ile pracowników jest w twpjej firmie. Jezeli chyba powyzej juz 25 to pracodawca przelewa pieniądze a pozniej rozlicza sie z zusem.

Kobietki macie już jakieś typy imion? Mi się podoba dla chlopca LIAM, KILIAN a dla Dziewczynki LEA, LARA
My dla dziewczynki juz mamy wybrane Dagmara (mysle nad daniem tez drugiego imienia Honorata) a dla chlopca ciężko... co mi sie podoba to tz nie i na odwrót [emoji58] mi sie podoba Eryk i wstepnie tztowi tez no ale nie jest to pewne... tym bardziej ze on z mlodym wymyslil ostatnio Andrzeja[emoji58] strasznie mi sie to imie nie podoba [emoji58]
Podoba mi sie jeszcze Jakub ale ostatnio dosc modne sie stalo..

reklama
Tez jestem tego zdania ze lepiej wcześniej mieć chociaz mniej więcej przygotowane. Szkoda że nie zna się płci od razu. W ostatniej ciazy dowiedziałam się dopiero w 7 mc bo skubana albo byla bokiem albo zaciskała nogi. Teraz mam badzieje szybko tego upragnionego siusiaka zobaczyć.
Nati wszystko w porządku z synkiem?
Tak był wyjątkowo silny i po 5 dniach wyszedł do domu bo ładnie zaczął pić z piersi. A urodził się z wagą 2260 więc nawet jak spadł z wagi to mogliśmy go zabrać.

Do góry