reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Cudownie, czułam że będą dwa serduszka , zazdroszczę troszkę, zawsze mi się marzyły bliźniaki :-)

Ja mam tak codziennie, ciągle bym coś jadła

Mmm pycha

Sprawdź sobie na opakowaniu, bo francuskie sery plesniowe są robione z niepqsteryzowanego mleka, a takich właśnie nie powinno się jeść

Jaj na miękko można, bo są poddawane obróbce, mamaginekolog o tym pisała ;-)

Chodzi o to by nie jeść dużo i często samej wątróbki, w pasztecie jest niewiele

Ja w każdej ciąży dużo oglądałam teraz pewnie też niedługo zacznę ;-)

Na pewno dasz radę, te same hormony Ci pomogą się trzymać dzielnie :-)

Na pewno wszystko jest ok, hormony robią swoje i dlatego się stresujesz

Ja byłam dzisiaj z najmłodszym do szczepienia, wycieczka przez pół miasta, więc teraz odpoczywamy
Jeszcze chwila lezakowania i biorę się za gotowanie obiadu
Dzisiaj zupa kalafiora i gulasz z kurczaka z ziemniaczkami, a Wy co gotujecie?

Obiad z wczoraj:) pomidorówka z szalotka i pulpeciki z suszonymi pomidorami z makaronem i własnej roboty sosem pomidorowym:)

reklama
Dziewczyny a takie trochę intymne pytanie. Jak wasze libido w ciąży? Bo ja chyba jeszcze nigdy nie miałam aż tak wysokiego aż mi głupio. Z córką było chyba na poziomie zera a teraz jest wręcz przeciwnie. Czytałam że wysokie libido to na chłopczyka, ciekawe ile w tym prawdy :-p

Oj ja to nie mam ochoty wcale, aż mi siebie żal:)

Hej
Ja dziś pierwszy raz a to już 10 tydzień troszkę mnie mdlilo ale bez wymiotów, piersi ciągną..
Co myślicie o ślubie cywilnym w ciąży? Czy lepiej poczekać? Wczoraj mój wyskoczył z pytaniem czy bym nie chciała jego nazwiska. Pewnie nie mówiłam ale dziewczynki mam z innym partnerem, rozstalismy się i poznałam obecnego. Niestety on jest po rozwodzie więc ślub kościelny odpada szkoda bo moje marzenia o białej sukni się nie spełnia

To już Twoja decyzja:) Ale ja nie widzę przeciwskazan do ślubu w ciąży:) niejedna dziewczyna tak miała, i niejedna to jeszcze czeka:)

Dziewczyny jestem jestem. Troche zajeta bylam bo musialam kolezance z pracy pomoc ogarnianiem po mnie punktow do ktorych bedzie jezdzic za mnie i zleceń.
Dodatkowo czuje sie dupiato, humor taki sobie, spalabym non stop czy to sie kiedys skonczy?...
Tabelka gotowa czekam az @turkusova napisze kilka danych bo na pw napisala tylko ze chce byc a nie mam nawet jej terminu.Wiec jak tylko napisze to w sec wrzucam.
A wy jak sie czujecie? Dzisiaj jak weszlam tu przerazilo mnie ile mam do przeczytania 500 postow[emoji44][emoji44][emoji44]Zrobie sobie kawe i zaczne was nadrabiac bo nawet nie wiem ktora miala wizytę i jakie wiadomosci.
Mam nadzieje ze wszystkie sa nadal w dwupaku a jedna w 3paku[emoji23]

Dziewczyny jestem jestem. Troche zajeta bylam bo musialam kolezance z pracy pomoc ogarnianiem po mnie punktow do ktorych bedzie jezdzic za mnie i zleceń.
Dodatkowo czuje sie dupiato, humor taki sobie, spalabym non stop czy to sie kiedys skonczy?...
Tabelka gotowa czekam az @turkusova napisze kilka danych bo na pw napisala tylko ze chce byc a nie mam nawet jej terminu.Wiec jak tylko napisze to w sec wrzucam.
A wy jak sie czujecie? Dzisiaj jak weszlam tu przerazilo mnie ile mam do przeczytania 500 postow[emoji44][emoji44][emoji44]Zrobie sobie kawe i zaczne was nadrabiac bo nawet nie wiem ktora miala wizytę i jakie wiadomosci.
Oj ja mam też sporo postów do nadrobienia. Ale zaraz napiszę do Ciebie @Ces [emoji16]

Mam do Was dziewczyny pytanie odnośnie dodawania np. wina do potraw. Przed ciążą do niektórego jedzonka, głównie sosów czy makaronów dodawałam trochę wina. Jak myślicie czy taki alkohol, który w większej ilości i tak wyparuje może być szkodliwy?

Myśle, ze można tak jeść od czasu do czasu. Raz miałam wizytę u giną przy końcówce ciąży i byłam roztrzęsiona, mój ginekolog polecił mi lampkę wina i wyluzowania. Także myśle, ze jak zjesz cis takiego od czas do czasu to nic się nie stanie. Tym bardziej, ze alko odparowalo:)

Faktycznie masz zaległości - już dwie z nas są w 3paku [emoji1] [emoji1] [emoji1]

Mamy już 2 w trzypaku:)

reklama
Do góry