reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Cudownie, czułam że będą dwa serduszka , zazdroszczę troszkę, zawsze mi się marzyły bliźniaki :-)

Ja mam tak codziennie, ciągle bym coś jadła

Mmm pycha

Sprawdź sobie na opakowaniu, bo francuskie sery plesniowe są robione z niepqsteryzowanego mleka, a takich właśnie nie powinno się jeść

Jaj na miękko można, bo są poddawane obróbce, mamaginekolog o tym pisała ;-)

Chodzi o to by nie jeść dużo i często samej wątróbki, w pasztecie jest niewiele

Ja w każdej ciąży dużo oglądałam teraz pewnie też niedługo zacznę ;-)

Na pewno dasz radę, te same hormony Ci pomogą się trzymać dzielnie :-)

Na pewno wszystko jest ok, hormony robią swoje i dlatego się stresujesz

Ja byłam dzisiaj z najmłodszym do szczepienia, wycieczka przez pół miasta, więc teraz odpoczywamy
Jeszcze chwila lezakowania i biorę się za gotowanie obiadu
Dzisiaj zupa kalafiora i gulasz z kurczaka z ziemniaczkami, a Wy co gotujecie?

Obiad z wczoraj:) pomidorówka z szalotka i pulpeciki z suszonymi pomidorami z makaronem i własnej roboty sosem pomidorowym:)

reklama
Dziewczyny a takie trochę intymne pytanie. Jak wasze libido w ciąży? Bo ja chyba jeszcze nigdy nie miałam aż tak wysokiego aż mi głupio. Z córką było chyba na poziomie zera a teraz jest wręcz przeciwnie. Czytałam że wysokie libido to na chłopczyka, ciekawe ile w tym prawdy :-p

Oj ja to nie mam ochoty wcale, aż mi siebie żal:)

Hej
Ja dziś pierwszy raz a to już 10 tydzień troszkę mnie mdlilo ale bez wymiotów, piersi ciągną..
Co myślicie o ślubie cywilnym w ciąży? Czy lepiej poczekać? Wczoraj mój wyskoczył z pytaniem czy bym nie chciała jego nazwiska. Pewnie nie mówiłam ale dziewczynki mam z innym partnerem, rozstalismy się i poznałam obecnego. Niestety on jest po rozwodzie więc ślub kościelny odpada szkoda bo moje marzenia o białej sukni się nie spełnia

To już Twoja decyzja:) Ale ja nie widzę przeciwskazan do ślubu w ciąży:) niejedna dziewczyna tak miała, i niejedna to jeszcze czeka:)

Dziewczyny jestem jestem. Troche zajeta bylam bo musialam kolezance z pracy pomoc ogarnianiem po mnie punktow do ktorych bedzie jezdzic za mnie i zleceń.
Dodatkowo czuje sie dupiato, humor taki sobie, spalabym non stop czy to sie kiedys skonczy?...
Tabelka gotowa czekam az @turkusova napisze kilka danych bo na pw napisala tylko ze chce byc a nie mam nawet jej terminu.Wiec jak tylko napisze to w sec wrzucam.
A wy jak sie czujecie? Dzisiaj jak weszlam tu przerazilo mnie ile mam do przeczytania 500 postow[emoji44][emoji44][emoji44]Zrobie sobie kawe i zaczne was nadrabiac bo nawet nie wiem ktora miala wizytę i jakie wiadomosci.
Mam nadzieje ze wszystkie sa nadal w dwupaku a jedna w 3paku[emoji23]

Dziewczyny jestem jestem. Troche zajeta bylam bo musialam kolezance z pracy pomoc ogarnianiem po mnie punktow do ktorych bedzie jezdzic za mnie i zleceń.
Dodatkowo czuje sie dupiato, humor taki sobie, spalabym non stop czy to sie kiedys skonczy?...
Tabelka gotowa czekam az @turkusova napisze kilka danych bo na pw napisala tylko ze chce byc a nie mam nawet jej terminu.Wiec jak tylko napisze to w sec wrzucam.
A wy jak sie czujecie? Dzisiaj jak weszlam tu przerazilo mnie ile mam do przeczytania 500 postow[emoji44][emoji44][emoji44]Zrobie sobie kawe i zaczne was nadrabiac bo nawet nie wiem ktora miala wizytę i jakie wiadomosci.
Oj ja mam też sporo postów do nadrobienia. Ale zaraz napiszę do Ciebie @Ces [emoji16]

Mam do Was dziewczyny pytanie odnośnie dodawania np. wina do potraw. Przed ciążą do niektórego jedzonka, głównie sosów czy makaronów dodawałam trochę wina. Jak myślicie czy taki alkohol, który w większej ilości i tak wyparuje może być szkodliwy?

Myśle, ze można tak jeść od czasu do czasu. Raz miałam wizytę u giną przy końcówce ciąży i byłam roztrzęsiona, mój ginekolog polecił mi lampkę wina i wyluzowania. Także myśle, ze jak zjesz cis takiego od czas do czasu to nic się nie stanie. Tym bardziej, ze alko odparowalo:)

Faktycznie masz zaległości - już dwie z nas są w 3paku [emoji1] [emoji1] [emoji1]

Mamy już 2 w trzypaku:)

reklama
Do góry