reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ja jestem po wizycie kolejnej. Mam kartę ciąży. Wychodzi jeszcze starsza bo 9t 7d. Prenatalne mam umówione na 3 grudnia i test PAPA z krwi tego samego dnia. Jeśli coś wyjdzie nie tak robię test PANORAMA.
Jeśli chodzi o cukier mam powtórzyć na spokojnie gdzieś blisko domu jeśli będzie powyżej 90 to mam skierowanie na krzywą cukrowa, więc jeszcze nie przesadzone.
Super. Dobrze, że lekarz na spokojnie podszedł do kwestii cukru.

Ja mam trochę skomplikowaną sytuację bo za 2 tygodnie kończy mi sie umowa. Jakbym nie byla w ciąży to bylabym spokojna bo wiem ze bez problemu umowa bylaby przedluzona. Teraz troche sytuacja sie zmieniła, ale chce byc uczciwa i powiedziec wczesniej a nie w momencie podpisania nowej umowy czy np.za miesiąc. Ja nie chce isc od razu na l4. Jak wszystko z bobaskiem bedzie dobrze i ja sie bede dobrze czula to do marca albo kwietnia chce pracowac. W sumie to nie sądzę żeby w tej sytuacji nie dali mi nowej umowy. Troche by im to skomplikowalo życie jakbym tak z dnia na dzien zakonczyla pracę. Dlatego czekam na srodowa wizyte, jak bedzie bilo serduszko to w czwartek powiem. Ale stres jest. Niby mam juz w glowie ulozona cala rozmowe ale i tak w rzeczywistosc pokaze jak to bedzie.

Oj to prawda, rozumiem Twój stare. Jestem przekonań, ze będzie dobrze:) niestety jeszcze chwile stresu przed Tobą i później już spokój będzie:)

Cześć mamusie nadrobić was to jakaś masakra :)
U nas wszytsko ok ale moje smaki.. Kiedys po wizycie wsuwalam musztarde z winogronem i cukierkami..dzis mnie naszło na sernika z polewa czekoladowa i lodami z sosem tofii.. Jakas masakra!!!
Co do libido.. Moje normalne ale Mój mąż stwierdził że wydzielam jakieś fermony bo nie umie przejść obok spokojnie już go normalnie się boję [emoji23][emoji23][emoji23]
Co do ślubu.. kościelny przekladalismy 2 razy..pierwszy miał być pół roku przed pierwszą ciąża a do skutku dopiero doszło jak synek miał 8 Msc.. Ale wesele bomba mieliśmy 285 osób góralski zespół ahh powtórzyłabym to [emoji23]
Powiedzcie jakie znacie przesady z plcia związane?? Chętnie posprawdzam na sobie[emoji3]

Ja mam najbardziej ochotę na to co zakazane czyli sery pleśniowe , łosoś wędzony, oczywiście się powstrzymuje macie już dzieci? Przepraszam ale jestem w trakcie czytania wątku i nie ogarniam jeszcze . Ja Core Liwie mam . Ma 11 lat...

Tak:) mam synka, Julek zaczął 11 miesiąc życia. Sery pleśniowe można jeść:) poczytaj tylko czy są z pasteryzowanego mleka, łososia równie można jeść przynajmniej wędzonego na ciepło:)

@Kaamilaaa co wyleiminowałaś z diety w związku z tym cukrem? Bo ja w sumie tylko owoce, słodyczy nie jem, no i soki, jem więcej warzyw, też mam duzy cukier

Pieczywo jasne powoduje wyższy cukier, płatki kukurydziane, ziemniaki, makarony z makarony( polecam razowe ewentualnie) bardzo dużo jest rzeczy z wysokim indeksem glikemicznym:) owoce można jeść ale do określonej godziny i najczęściej raz dziennie( winogrona odpadają bo są meeega zacukrzone;))

reklama
No to powiem Ci ze ja jestem w szoku, że mam wysoki cukier. Od lat nie jem białego pieczywa tylko piekę żytni chleb, do tej pory nie jadłam mięs szczególnie tłustych, nie slodze, nie lubię słodyczy i owoców.. Wiec kurde skąd u mnie taki cukier?? Jedyne moje grzechy to ketchup i sok z ananasa, no i miód Najtrudniej mam z miodem bo woda z miodem i z cytryną pomaga mi na mdłości. Dla mnie najgorsze jest to planowanie co zjeść żeby były warzywa i właśnie nie tłuste mięso i nie smazone, rozumiem Cię to odbiera radość z ciąży :( mam nadzieję, że jednak nie mamy tej cukrzycy. Ja mam wizytę dzisiaj o 11.30 więc się dowiem jaka jest interpretacja wyników i czy mam iść na krzywą. Trzymaj kciuki.

Wiesz, tak naprawdę to nie tylko dieta wpływa na cukier, a najzwyczajniej w świecie geny( hormon insuliny może złe pracować u każdego, tego co złe, jak i tego co dba o dietę). Na nieszczęście osoby ze zdrowa dieta i wysokimi cukrami nadal najczęściej maja wstrzykiwać insulinę, a tego Ci nie życzę. Chociaż dla dobra dziecka warto robić i to:)

Do góry