reklama
Ja-ga
Fanka BB :)
Super. Dobrze, że lekarz na spokojnie podszedł do kwestii cukru.Ja jestem po wizycie kolejnej. Mam kartę ciąży. Wychodzi jeszcze starsza bo 9t 7d. Prenatalne mam umówione na 3 grudnia i test PAPA z krwi tego samego dnia. Jeśli coś wyjdzie nie tak robię test PANORAMA.
Jeśli chodzi o cukier mam powtórzyć na spokojnie gdzieś blisko domu jeśli będzie powyżej 90 to mam skierowanie na krzywą cukrowa, więc jeszcze nie przesadzone.
Silje1008
Ja mam trochę skomplikowaną sytuację bo za 2 tygodnie kończy mi sie umowa. Jakbym nie byla w ciąży to bylabym spokojna bo wiem ze bez problemu umowa bylaby przedluzona. Teraz troche sytuacja sie zmieniła, ale chce byc uczciwa i powiedziec wczesniej a nie w momencie podpisania nowej umowy czy np.za miesiąc. Ja nie chce isc od razu na l4. Jak wszystko z bobaskiem bedzie dobrze i ja sie bede dobrze czula to do marca albo kwietnia chce pracowac. W sumie to nie sądzę żeby w tej sytuacji nie dali mi nowej umowy. Troche by im to skomplikowalo życie jakbym tak z dnia na dzien zakonczyla pracę. Dlatego czekam na srodowa wizyte, jak bedzie bilo serduszko to w czwartek powiem. Ale stres jest. Niby mam juz w glowie ulozona cala rozmowe ale i tak w rzeczywistosc pokaze jak to bedzie.
Oj to prawda, rozumiem Twój stare. Jestem przekonań, ze będzie dobrze niestety jeszcze chwile stresu przed Tobą i później już spokój będzie
Silje1008
Oj to prawda, rozumiem Twój stare. Jestem przekonań, ze będzie dobrze niestety jeszcze chwile stresu przed Tobą i później już spokój będzie
Stres miało być
Grabcia123
Cześć mamusie nadrobić was to jakaś masakra
U nas wszytsko ok ale moje smaki.. Kiedys po wizycie wsuwalam musztarde z winogronem i cukierkami..dzis mnie naszło na sernika z polewa czekoladowa i lodami z sosem tofii.. Jakas masakra!!!
Co do libido.. Moje normalne ale Mój mąż stwierdził że wydzielam jakieś fermony bo nie umie przejść obok spokojnie już go normalnie się boję [emoji23][emoji23][emoji23]
Co do ślubu.. kościelny przekladalismy 2 razy..pierwszy miał być pół roku przed pierwszą ciąża a do skutku dopiero doszło jak synek miał 8 Msc.. Ale wesele bomba mieliśmy 285 osób góralski zespół ahh powtórzyłabym to [emoji23]
Powiedzcie jakie znacie przesady z plcia związane?? Chętnie posprawdzam na sobie[emoji3]
U nas wszytsko ok ale moje smaki.. Kiedys po wizycie wsuwalam musztarde z winogronem i cukierkami..dzis mnie naszło na sernika z polewa czekoladowa i lodami z sosem tofii.. Jakas masakra!!!
Co do libido.. Moje normalne ale Mój mąż stwierdził że wydzielam jakieś fermony bo nie umie przejść obok spokojnie już go normalnie się boję [emoji23][emoji23][emoji23]
Co do ślubu.. kościelny przekladalismy 2 razy..pierwszy miał być pół roku przed pierwszą ciąża a do skutku dopiero doszło jak synek miał 8 Msc.. Ale wesele bomba mieliśmy 285 osób góralski zespół ahh powtórzyłabym to [emoji23]
Powiedzcie jakie znacie przesady z plcia związane?? Chętnie posprawdzam na sobie[emoji3]
Silje1008
Polecam [emoji16]mój mąż nawet ostatnio zrobił sam zapiekanki i pomroził żebym tylko włożyła do piekarnika i miała gotowy posiłek [emoji6]
Wow))
Silje1008
Ja mam najbardziej ochotę na to co zakazane czyli sery pleśniowe , łosoś wędzony, oczywiście się powstrzymuje macie już dzieci? Przepraszam ale jestem w trakcie czytania wątku i nie ogarniam jeszcze . Ja Core Liwie mam . Ma 11 lat...
Tak mam synka, Julek zaczął 11 miesiąc życia. Sery pleśniowe można jeść poczytaj tylko czy są z pasteryzowanego mleka, łososia równie można jeść przynajmniej wędzonego na ciepło
Silje1008
@Kaamilaaa co wyleiminowałaś z diety w związku z tym cukrem? Bo ja w sumie tylko owoce, słodyczy nie jem, no i soki, jem więcej warzyw, też mam duzy cukier
Pieczywo jasne powoduje wyższy cukier, płatki kukurydziane, ziemniaki, makarony z makarony( polecam razowe ewentualnie) bardzo dużo jest rzeczy z wysokim indeksem glikemicznym owoce można jeść ale do określonej godziny i najczęściej raz dziennie( winogrona odpadają bo są meeega zacukrzone)
reklama
Silje1008
No to powiem Ci ze ja jestem w szoku, że mam wysoki cukier. Od lat nie jem białego pieczywa tylko piekę żytni chleb, do tej pory nie jadłam mięs szczególnie tłustych, nie slodze, nie lubię słodyczy i owoców.. Wiec kurde skąd u mnie taki cukier?? Jedyne moje grzechy to ketchup i sok z ananasa, no i miód Najtrudniej mam z miodem bo woda z miodem i z cytryną pomaga mi na mdłości. Dla mnie najgorsze jest to planowanie co zjeść żeby były warzywa i właśnie nie tłuste mięso i nie smazone, rozumiem Cię to odbiera radość z ciąży mam nadzieję, że jednak nie mamy tej cukrzycy. Ja mam wizytę dzisiaj o 11.30 więc się dowiem jaka jest interpretacja wyników i czy mam iść na krzywą. Trzymaj kciuki.
Wiesz, tak naprawdę to nie tylko dieta wpływa na cukier, a najzwyczajniej w świecie geny( hormon insuliny może złe pracować u każdego, tego co złe, jak i tego co dba o dietę). Na nieszczęście osoby ze zdrowa dieta i wysokimi cukrami nadal najczęściej maja wstrzykiwać insulinę, a tego Ci nie życzę. Chociaż dla dobra dziecka warto robić i to