reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

U mnie też bez słodkiego, chleb zmieniony, ryż też, ale makaronu nie potrafię [emoji6] próbowałam i normalnie staje mi w gardle. Moze jak miną mdłości to spróbuję jeszcze raz.
I dokładnie tak jak któraś napisała: to nie zależne od jedzenia tylko od samej ciąży, dlatego to cukrzyca ciążowa i na szczęście mija [emoji5]

Spróbuj kasze może?

reklama
Hahah ja narazie o tym nie myślę . Teraz to myślę o wizycie poniedziałkowej . 21 października dowiedziałam się o ciąży a dopiero w poniedziałek pierwsza wizyta . Trochę się cykam czy wszystko ok tym bardziej ze paliłam sporo zanim się dowiedzialam.... udało mi się rzucić strasznie się tego bałam że nie dam rady. A u was jak z paleniem? Są tu jakieś co paliły i przestały? Jak sobie dajecie radę?

Paliłam i nie pale:) pierwszy tydzień najtrudniejszy, a teraz to tak jakbym nigdy nie paliła:)

Hej.. dziś mam kryzys...
Czuję się tak dobrze, że aż zaczęłam się martwić [emoji17] jestem załamana, że coś jest nie tak a pierwszą wizyta dopiero za tydzień [emoji17] nie ma opcji wcześniej, już błagałam recepcjonistkę o wcześniejszą wizytę ale nie ma szans bo mój ginekolog jest na szkoleniu wraca od wtorku do pracy i ma full pacjentek [emoji24]
Powiedzcie proszę że lepsze samopoczucie, nie oznacza że coś jest nie tak z fasolką... Dziś wg om 7+1..
Też tak mialam! We wtorek mega mdłości i bol piersi a w środę rano zauwazylam ze plamie mdłości przeszly i piersi przestaly boleć. Spanikowna pobieglam do ginekologa ale powiedział że wszystko jest ok. Wczoraj przestalam plamic ból piersi wrócił ale mdlosci na szczęście nie :)

Ja wole nie oglądać, wiem to piękne, że wydajemy na świat takie malutkie cudeńka, ale dla mnie to coś nowego. Jestem pełna obaw jak to będzie, czy bardzo boli itp. więc wolę się dodatkowo nie nakręcać negatywnie

Poczytaj sobie fajna książkę, Kalety. Cud narodzin:) to naprawdę fajna i miła lektura i w pierwszej ciąży przyjemnie się czyta, tak jak 9mieziecy ciężarówka Kaz Cookie:)

Dziewczyny a takie trochę intymne pytanie. Jak wasze libido w ciąży? Bo ja chyba jeszcze nigdy nie miałam aż tak wysokiego aż mi głupio. Z córką było chyba na poziomie zera a teraz jest wręcz przeciwnie. Czytałam że wysokie libido to na chłopczyka, ciekawe ile w tym prawdy :-p
Ja mam wysokie....i dostałam zakaz współżycia przez plamienie....:(

Witam się i ja :)
Przez pogodę mnie dzisiaj boli głowa :(
Co do wina w potrawach alko wyparowuje w procesie gotowania :) po redukcji śmiało można jeść :)
Ślub w ciąży :) tak jak dziewczyny pisały teraz można brać w każdym miejscu :) nie tylko w urzędzie :) i nie trzeba rezygnować z białej sukni :) przecież to nie jest zarezerwowane tylko dla ślubów kościelnych :)
Ja chyba muszę napić się kawy na ta głowę !? Ale jak ? Skoro przy piciu zaczyna mdlic :(

Hej.. dziś mam kryzys...
Czuję się tak dobrze, że aż zaczęłam się martwić [emoji17] jestem załamana, że coś jest nie tak a pierwszą wizyta dopiero za tydzień [emoji17] nie ma opcji wcześniej, już błagałam recepcjonistkę o wcześniejszą wizytę ale nie ma szans bo mój ginekolog jest na szkoleniu wraca od wtorku do pracy i ma full pacjentek [emoji24]
Powiedzcie proszę że lepsze samopoczucie, nie oznacza że coś jest nie tak z fasolką... Dziś wg om 7+1..

Wszystko jest dobrze/) ja mam boskie samopoczucie od kilku dni i wiem, zw jest dobrze. W pierwszej ciąży poza brakiem okresu i później brzuchem nie miałam wigilie żadnego objawu ciąży. Mam zdrowego syna/))) głowa do gory

Witam się i ja :)
Przez pogodę mnie dzisiaj boli głowa :(
Co do wina w potrawach alko wyparowuje w procesie gotowania :) po redukcji śmiało można jeść :)
Ślub w ciąży :) tak jak dziewczyny pisały teraz można brać w każdym miejscu :) nie tylko w urzędzie :) i nie trzeba rezygnować z białej sukni :) przecież to nie jest zarezerwowane tylko dla ślubów kościelnych :)
Ja chyba muszę napić się kawy na ta głowę !? Ale jak ? Skoro przy piciu zaczyna mdlic :(

Też nie mogę pić kawy bo mi nie służy, mdli i śmierdzi. A mój mąż kupił ekspres do kawy [emoji16]

reklama
Dziewczyny jestem jestem. Troche zajeta bylam bo musialam kolezance z pracy pomoc ogarnianiem po mnie punktow do ktorych bedzie jezdzic za mnie i zleceń.
Dodatkowo czuje sie dupiato, humor taki sobie, spalabym non stop czy to sie kiedys skonczy?...
Tabelka gotowa czekam az @turkusova napisze kilka danych bo na pw napisala tylko ze chce byc a nie mam nawet jej terminu.Wiec jak tylko napisze to w sec wrzucam.
A wy jak sie czujecie? Dzisiaj jak weszlam tu przerazilo mnie ile mam do przeczytania 500 postow[emoji44][emoji44][emoji44]Zrobie sobie kawe i zaczne was nadrabiac bo nawet nie wiem ktora miala wizytę i jakie wiadomosci.
Mam nadzieje ze wszystkie sa nadal w dwupaku a jedna w 3paku[emoji23]

Do góry