reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ale chociaż ją widziałaś, a ja jeszcze wcale... Zapewniali mnie że to nie będzie za późno na pierwszą wizytę więc ufnie czekam do wyznaczonego terminu [emoji17]
Może lepiej właśnie pójść jak już jest zarodek z serduszkiem, niż nie potrzebnie się stresować, że jeszcze nie ma a inna już miała w tym terminie itp. nie stresuj się nic ;)

reklama
Ale chociaż ją widziałaś, a ja jeszcze wcale... Zapewniali mnie że to nie będzie za późno na pierwszą wizytę więc ufnie czekam do wyznaczonego terminu [emoji17]
Ja byłam na pierwszej wizycie 7+0, wiec niewiele wcześniej, lekarze wiedzą co robią. :) sama czasem łapię się na tym, że poprzez swoją szczątkową wiedzę wyciągnięta z internetów próbuję zakwestionować lata doświadczenia i ogrom wiedzy lekarzy. ;)
wszystko na pewno jest ok!

Hej.. dziś mam kryzys...
Czuję się tak dobrze, że aż zaczęłam się martwić [emoji17] jestem załamana, że coś jest nie tak a pierwszą wizyta dopiero za tydzień [emoji17] nie ma opcji wcześniej, już błagałam recepcjonistkę o wcześniejszą wizytę ale nie ma szans bo mój ginekolog jest na szkoleniu wraca od wtorku do pracy i ma full pacjentek [emoji24]
Powiedzcie proszę że lepsze samopoczucie, nie oznacza że coś jest nie tak z fasolką... Dziś wg om 7+1..
Kochana nie panikuj [emoji6]mi sie czesto tak zdarza ze jednego dnia czuje sie gorzej a na drugi moge gory przenosic [emoji6] to nic nie znaczy [emoji6] ciesz sie energia poki mozesz bo nie wiesz kiedy znow przyjdzie taki dzień [emoji14]

Dziewczyny pięknie dziękuję za gratulacje! Cała noc nie spalam, non stop myślę o wczorajszej wizycie...z jednej strony się bardzo cieszę i jestem szczęśliwa a zdrugiej strony się martwię że nie damy rady z mężem że się załamie i nie będę czerpala radości z macierzyństwa...to moja pierwsza ciąża. Eh te hormony !!! :):):)

Doskonale Cię rozumiem, bliźniaki to spore wyzwanie:) a ja mam jeszcze 22 miesięczniaka na pokładzie to pewnie będzie wesoło :)

Dziewczyny ja już po wizycie...są dwa maluchy , zdrowe silne i serduszka bija! Obecnie 7 t3d lekarz stwierdził że jest tak idealnie że aż niemozliwe:):) oczywiście wszystko może się jeszcze zdarzyć ale póki co bez zarzutow, bliźniaki 2o2k, termin 26.06 , teraz byle do kolejnej wizyty 21.11 a potem prenatalne 6 grudnia- mam nadzieję ze będzie prezent i dowiemy się jaka płeć ! :)
Cudownie, czułam że będą dwa serduszka , zazdroszczę troszkę, zawsze mi się marzyły bliźniaki :-)

A ja mam dzisiaj jakiegos tasiemnca. Masakra wstalam taka glodna, zjadlam sniadanie. Teraz siedze w pracy i podjam ciasteczka maslane. Mam jeszcze dwa naleśniki i zupkę pomidorową. Ale boje sie ze mi braknie do 15.30. Normalnie strasznie mnie dzisiaj ssie. Aaaaaa jak bede tyle jadła to za chwile bede jak słoniątko.
Ja mam tak codziennie, ciągle bym coś jadła

Cześć, samopoczucie nienajgorsze ;) też mi zawsze niedobrze z rana dlatego pierwszą czynnością jaką wykonuję to przygotowanie śniadania. :) dzisiaj chlebek z cammembertem i rukolą i świeżo zrobiony soczek marchewkowy. [emoji6]
Mmm pycha

Serio? To co ja wyczytałam że nie można? chyba trochę przewrazliwiona jestem.... już zapomniałam jak to jest wszystko . Po takiej przerwie.... W takim układzie zakupy mnie dziś nie omina
Sprawdź sobie na opakowaniu, bo francuskie sery plesniowe są robione z niepqsteryzowanego mleka, a takich właśnie nie powinno się jeść

Też tak właśnie myślę . Wszystko co surowe lub na pół surowe. Tak samo chyba jajka na miękko
Jaj na miękko można, bo są poddawane obróbce, mamaginekolog o tym pisała ;-)

wiecie co z watróbka to wiem ze ta wit A itd...ale ja w poprzedniej ciązy wsuwalam ciągle pasztety...
Chodzi o to by nie jeść dużo i często samej wątróbki, w pasztecie jest niewiele

Nie wiem jak wy ale ja oglądam sobie porody na ipli ha ha ha :D ciąża mi się na mózg rzuca :p
Ja w każdej ciąży dużo oglądałam teraz pewnie też niedługo zacznę ;-)

Dziewczyny pięknie dziękuję za gratulacje! Cała noc nie spalam, non stop myślę o wczorajszej wizycie...z jednej strony się bardzo cieszę i jestem szczęśliwa a zdrugiej strony się martwię że nie damy rady z mężem że się załamie i nie będę czerpala radości z macierzyństwa...to moja pierwsza ciąża. Eh te hormony !!! :):):)
Na pewno dasz radę, te same hormony Ci pomogą się trzymać dzielnie :-)

Hej.. dziś mam kryzys...
Czuję się tak dobrze, że aż zaczęłam się martwić [emoji17] jestem załamana, że coś jest nie tak a pierwszą wizyta dopiero za tydzień [emoji17] nie ma opcji wcześniej, już błagałam recepcjonistkę o wcześniejszą wizytę ale nie ma szans bo mój ginekolog jest na szkoleniu wraca od wtorku do pracy i ma full pacjentek [emoji24]
Powiedzcie proszę że lepsze samopoczucie, nie oznacza że coś jest nie tak z fasolką... Dziś wg om 7+1..
Na pewno wszystko jest ok, hormony robią swoje i dlatego się stresujesz

Ja byłam dzisiaj z najmłodszym do szczepienia, wycieczka przez pół miasta, więc teraz odpoczywamy
Jeszcze chwila lezakowania i biorę się za gotowanie obiadu
Dzisiaj zupa kalafiora i gulasz z kurczaka z ziemniaczkami, a Wy co gotujecie?

Dziewczyny a takie trochę intymne pytanie. Jak wasze libido w ciąży? Bo ja chyba jeszcze nigdy nie miałam aż tak wysokiego aż mi głupio. Z córką było chyba na poziomie zera a teraz jest wręcz przeciwnie. Czytałam że wysokie libido to na chłopczyka, ciekawe ile w tym prawdy :-p

reklama
Cudownie, czułam że będą dwa serduszka , zazdroszczę troszkę, zawsze mi się marzyły bliźniaki :-)

Ja mam tak codziennie, ciągle bym coś jadła

Mmm pycha

Sprawdź sobie na opakowaniu, bo francuskie sery plesniowe są robione z niepqsteryzowanego mleka, a takich właśnie nie powinno się jeść

Jaj na miękko można, bo są poddawane obróbce, mamaginekolog o tym pisała ;-)

Chodzi o to by nie jeść dużo i często samej wątróbki, w pasztecie jest niewiele

Ja w każdej ciąży dużo oglądałam teraz pewnie też niedługo zacznę ;-)

Na pewno dasz radę, te same hormony Ci pomogą się trzymać dzielnie :-)

Na pewno wszystko jest ok, hormony robią swoje i dlatego się stresujesz

Ja byłam dzisiaj z najmłodszym do szczepienia, wycieczka przez pół miasta, więc teraz odpoczywamy
Jeszcze chwila lezakowania i biorę się za gotowanie obiadu
Dzisiaj zupa kalafiora i gulasz z kurczaka z ziemniaczkami, a Wy co gotujecie?
Mi się dzisiaj pofarciło i teściowa zaprosiła nas na gołąbki :)

Do góry