reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Dzień dobry, ja tez juz w pracy. Byle do 15.30 wytrzymac i w końcu weekend. Dzisiaj na szczęście nie mam mdłości i nawet mniej senna jestem niz wczoraj. Ale spałam źle, nie moglam sie ulozyc i tez czesto sie wybudzalam. Często ciagnie mnie brzuch w dole i tak dziwnie pobolewa. W środę mam wizytę mam nadzieję, że wszystko jest ok.
Mnie tez czasami ciagnie i pobolewa. To macica sie rozciaga i calkowicie normalne. Milego dnoa[emoji4]

Hej nie odzywałam się że dwa dni, ale właśnie Was nadrobilam. Od czwartku siedzę w domu na l4 jeszcze nie ciążowym. Mam ostre zapalenie gardła, nawet antybiotyk dostałam. Kijowo się czuję. Co do sikania to ja ze 4 razy wstaje codziennie w nocy. Ja mam wizytę w poniedziałek i nie mogę się już doczekać, ciągle do mnie nie dociera to że jestem w ciąży. Chociaż ostatnio śniło mi się że na usg wyszło że to bliźniaki [emoji85]

dzien dobry :)
ja juz od 7 w pracy, powiedzialam kierownikowi i dziewczynom z wydzialu o ciazy:) spodziewali sie wiec zli nie bylo, ciesza sie :):) mam to w glowy :):)
co do wstawania siku i w ogole sikania to ja zaczelam mniej sikac....tylko rano juz mi sie mocno chce a tak to wrocilo siusianie do normy.....

To jest jakiś sposób, ale na mnie średnio działa.. czasem mam wrażenie, że więcej sikam niż piję [emoji28] a piję dużo [emoji3]
Tak sobie myślę (no bo nie wiem tego z doświadczenia..) że to nasze ostatnie chwile wygodnego i często długiego snu.. później brzuch zacznie przeszkadzać, a na koniec Stworzonko Małe będzie organizować nocne atrakcje [emoji2]
Moje stworzono dalej mi funduje atrakcje.. Idą mu 5 i budzi się z płaczem kilka razy ale wystarczy że mama przyjdzie pogłaska i śpi :)
Przyjaciółce mojej się śniło że jestem w ciąży bo pokazałam jej pozytywny test. Który dodatkówo pokazuje płeć i pokazało dziewczynke więc przy okazji jej powiedziałam że w ciąży jestem ale czy z dziewczynka to nie wiem [emoji23]

Ja też nie śpię już wstaje szybko, ogarniam co trzeba i idę do laboratorium....
Trzymam za Ciebie kciuki [emoji8][emoji8]

Co do spania to ja zazwyczaj 21/23-5 spie ciągiem, nie wstaje na siku, w dzien tez nie sikam jakos wiecej niz wcześniej [emoji14]

Pospalam sobie jeszcze godzinke i wlasnie wstaje [emoji14] i lece do lodowki [emoji1]
A rano masakra byla... szykowalam tz obiad do pracy i tak mi sos do spaghetti zaczął śmierdziec ze myślałam ze na środku kuchni paw będzie[emoji58]ale obylo sie bez, ciepla herbata zawsze pomaga [emoji4]

To jest jakiś sposób, ale na mnie średnio działa.. czasem mam wrażenie, że więcej sikam niż piję [emoji28] a piję dużo [emoji3]
Tak sobie myślę (no bo nie wiem tego z doświadczenia..) że to nasze ostatnie chwile wygodnego i często długiego snu.. później brzuch zacznie przeszkadzać, a na koniec Stworzonko Małe będzie organizować nocne atrakcje [emoji2]
Powiem ci ze ja w ciąży nie mialam problemu ze spaniem ani razu nawet jak juz mialam wiekszy brzuszek [emoji14] za to pozniej juz trzeba co 2/3h wstawać jak dzidzia wybudza sie na karmienie [emoji4]

reklama
Hej Wam!
Czytam Was regularnie, ale z powodu dołka nie miałam ochoty pisać...
Mam glukometr, sprawdzam sie co dwa dni, podobno normy w ciąży są inne niż przed no i kicha w moim przypadku ... Nigdy nie mam do 90 na czczo [emoji17]
Poza tym mdłości i bóle brzucha mnie wykańczaja. W ogóle przez bliskich czuje się niekomfortowo, bo gdy mówię że coś mi dolega to twierdzą, że za szybko, że to początek a ja wyolbrzymiam [emoji15]
Dobrze, że chociaż mąż jest dla mnie oparciem i nie wmawia mi, że czuje się dobrze jak czuje się zle...

Do góry