reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Hej Wam!
Czytam Was regularnie, ale z powodu dołka nie miałam ochoty pisać...
Mam glukometr, sprawdzam sie co dwa dni, podobno normy w ciąży są inne niż przed no i kicha w moim przypadku ... Nigdy nie mam do 90 na czczo [emoji17]
Poza tym mdłości i bóle brzucha mnie wykańczaja. W ogóle przez bliskich czuje się niekomfortowo, bo gdy mówię że coś mi dolega to twierdzą, że za szybko, że to początek a ja wyolbrzymiam [emoji15]
Dobrze, że chociaż mąż jest dla mnie oparciem i nie wmawia mi, że czuje się dobrze jak czuje się zle...
Ja pierdziele średniowieczne myślenie, przecież na każdym etapie można się czuć fatalnie ... Zwłaszcza w tym początkowym kiedy organizm przystosowuje sie do sytuacji. Nie przejmuj się głupim gadaniem, dobrze, że mąż Cię wspiera ...

reklama
Trzymam za Ciebie kciuki [emoji8][emoji8]

Co do spania to ja zazwyczaj 21/23-5 spie ciągiem, nie wstaje na siku, w dzien tez nie sikam jakos wiecej niz wcześniej [emoji14]

Pospalam sobie jeszcze godzinke i wlasnie wstaje [emoji14] i lece do lodowki [emoji1]
A rano masakra byla... szykowalam tz obiad do pracy i tak mi sos do spaghetti zaczął śmierdziec ze myślałam ze na środku kuchni paw będzie[emoji58]ale obylo sie bez, ciepla herbata zawsze pomaga [emoji4]
Dałam radę! :) krew na leżąco pobrana i jakoś przeżyłam tym razem :p dziś nawet dziecko się ze mnie śmiało jak zobaczyło że mama leży i coś tam jej robią ha ha ha

Hej, ja już po wizycie. Dopiero dostałam skierowanie na usg, a lekarz już ze względu na wcześniejsze poronienie przepisał mi duphaston bez żadnych badań. Jak myślicie, brać?

Będę myśleć o tobie jak będziesz szła :D rozumiem cię jak nikt inny :)
Dobrze cie tu mieć [emoji8][emoji8]
Ja juz to widze jak bedzie mnie skrecac z braku jedzenia a w dodatku jak znam swoje szczęście to pewnie trafie na towarzystwo w ktorym kazdy bedzie chcial byc pierwszy... juz mnie trzesie na sama myśl [emoji19]
Dobrze ze chociaz za badania zaplace niecala stowe[emoji57]

@Agatki cieszę się, że już po ;-)

Dziewczyny tak na szybko, właśnie wyszłam z gabinetu lekarza i od położnej: jest serce! Widziałam <3
Ciśnienie wyszło mi w normie...ale blisko górnej granicy. Myślę, że to z emocji ale trochę się wystraszylam (jak to ja).
Lekarz troszke mnie wkurzyl swoją gburowatością...myślę nad zmianą.
Ale najważniejsze jest serce!!!

reklama
@Agatki cieszę się, że już po ;-)

Dziewczyny tak na szybko, właśnie wyszłam z gabinetu lekarza i od położnej: jest serce! Widziałam <3
Ciśnienie wyszło mi w normie...ale blisko górnej granicy. Myślę, że to z emocji ale trochę się wystraszylam (jak to ja).
Lekarz troszke mnie wkurzyl swoją gburowatością...myślę nad zmianą.
Ale najważniejsze jest serce!!!
Gratulacje. U mnie usg w przyszłym tygodniu

Do góry