reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Hej Wam!
Czytam Was regularnie, ale z powodu dołka nie miałam ochoty pisać...
Mam glukometr, sprawdzam sie co dwa dni, podobno normy w ciąży są inne niż przed no i kicha w moim przypadku ... Nigdy nie mam do 90 na czczo [emoji17]
Poza tym mdłości i bóle brzucha mnie wykańczaja. W ogóle przez bliskich czuje się niekomfortowo, bo gdy mówię że coś mi dolega to twierdzą, że za szybko, że to początek a ja wyolbrzymiam [emoji15]
Dobrze, że chociaż mąż jest dla mnie oparciem i nie wmawia mi, że czuje się dobrze jak czuje się zle...
Ja pierdziele średniowieczne myślenie, przecież na każdym etapie można się czuć fatalnie ... Zwłaszcza w tym początkowym kiedy organizm przystosowuje sie do sytuacji. Nie przejmuj się głupim gadaniem, dobrze, że mąż Cię wspiera ...

reklama
Trzymam za Ciebie kciuki [emoji8][emoji8]

Co do spania to ja zazwyczaj 21/23-5 spie ciągiem, nie wstaje na siku, w dzien tez nie sikam jakos wiecej niz wcześniej [emoji14]

Pospalam sobie jeszcze godzinke i wlasnie wstaje [emoji14] i lece do lodowki [emoji1]
A rano masakra byla... szykowalam tz obiad do pracy i tak mi sos do spaghetti zaczął śmierdziec ze myślałam ze na środku kuchni paw będzie[emoji58]ale obylo sie bez, ciepla herbata zawsze pomaga [emoji4]
Dałam radę! :) krew na leżąco pobrana i jakoś przeżyłam tym razem :p dziś nawet dziecko się ze mnie śmiało jak zobaczyło że mama leży i coś tam jej robią ha ha ha

Hej, ja już po wizycie. Dopiero dostałam skierowanie na usg, a lekarz już ze względu na wcześniejsze poronienie przepisał mi duphaston bez żadnych badań. Jak myślicie, brać?

Będę myśleć o tobie jak będziesz szła :D rozumiem cię jak nikt inny :)
Dobrze cie tu mieć [emoji8][emoji8]
Ja juz to widze jak bedzie mnie skrecac z braku jedzenia a w dodatku jak znam swoje szczęście to pewnie trafie na towarzystwo w ktorym kazdy bedzie chcial byc pierwszy... juz mnie trzesie na sama myśl [emoji19]
Dobrze ze chociaz za badania zaplace niecala stowe[emoji57]

@Agatki cieszę się, że już po ;-)

Dziewczyny tak na szybko, właśnie wyszłam z gabinetu lekarza i od położnej: jest serce! Widziałam <3
Ciśnienie wyszło mi w normie...ale blisko górnej granicy. Myślę, że to z emocji ale trochę się wystraszylam (jak to ja).
Lekarz troszke mnie wkurzyl swoją gburowatością...myślę nad zmianą.
Ale najważniejsze jest serce!!!

reklama
@Agatki cieszę się, że już po ;-)

Dziewczyny tak na szybko, właśnie wyszłam z gabinetu lekarza i od położnej: jest serce! Widziałam <3
Ciśnienie wyszło mi w normie...ale blisko górnej granicy. Myślę, że to z emocji ale trochę się wystraszylam (jak to ja).
Lekarz troszke mnie wkurzyl swoją gburowatością...myślę nad zmianą.
Ale najważniejsze jest serce!!!
Gratulacje. U mnie usg w przyszłym tygodniu

Do góry