witamy: no to moze beda bliznieta zycze duzo odpoczynku przy trojeczceWitajcie,
Chciałabym do Was dołączyć.
Przewidywany termin to 15.06.2019 wg OM, ale mam długie cykle, więc może się przesunąć.
Mamy już troje dzieci, teraz od początku roku staraliśmy się o czwarte, takie nasze marzenie by mieć 2 chłopców i 2 dziewczynki. Wreszcie się udało w 9cs. Liczymy wiec na róż
Wczoraj byłam u lekarza, widać na razie dwa małe pęcherzyki , zobaczymy co będzie za 2 tygodnie.
Póki co mam lekkie plamienie wiec luteina i duphaston i mam odpoczywać.
reklama
Pianistka1991
Fanka BB :)
Czytałam gdzieś, że częste sikanie w 1 trymestrze to sprawka hcg w 3 natomiast nacisk na pęcherz, no ale to wiadomo.A mnie męczy sikanie w nocy, aż 2 razy. Też tak macie dziewczyny? Nie dość że czasem mnie pobolewa wieczorem brzuch to jeszcze to nie wyspanie Myślałam, że takie częste sikanie zaczyna się w późniejszej ciąży, może ja za dużo pije bo w sumie trochę mnie suszy..
Też częściej chodzę do toalety, w nocy 2-3 razy [emoji39]
Zaskoczona2013
Dzięki dziewczyny,
Nie nastawiam się na dwa, żeby się nie rozczarować
Jestem po dwóch ciążach biochemicznych, więc tym ostrożniej do tego podchodzę.
Oby tym razem wszystko było ok
@Zaskoczona2013 jeśli masz np pracę przy komputerze to w przypadku ciąży nie możesz pracować dłużej niż 4 godziny, potem muszą ci zapewnić pracę bez komputera lub zwolnić do domu a płacić i tak za 8 godzin, wiec pewnie chcą mieć pewność.
Ale ja jestem na zwolnieniu już...
Zaskoczona2013
Dopóki nie masz zaświadczenia to nie masz uprawnień do korzystania z przywilejów.
Niestety ten o pracy przy kompie do 4 h jest nieaktualny. Teraz można pracować 8h, z tym że po 50 minutach masz wstac i odejść na 10minut.
Ja właśnie dostałam zaświadczenie od lekarza rodzinnego i teraz na każde badania zlecone od gina godziny mam usprawiedliwione (o ile nie można wykonać badania poza godzinami pracy)
Jestem na zwolnieniu. Poza tym przy komputerze nie pracuje bo to praca w przedszkolu... na zwolnienie poszłam 10 dni po podpisaniu umowy na okres probny
agut90
Może potrzebuje do spraw kadrowych. U mnie było wymaganeJestem na zwolnieniu. Poza tym przy komputerze nie pracuje bo to praca w przedszkolu... na zwolnienie poszłam 10 dni po podpisaniu umowy na okres probny
Ja na szybko-tak boli mnie brzuch, bolal w porzednich ciazach, kluje mnie, czuje rozpieranie. Cycki mrowieja, dzis powtorka, trzeci test, pozytyw, ale nadal kreski slabe, w porzednich ciazach to az fioletowe byly, tu chyba bardzo wczesna ciaza, skoro takie slabe, w weekend powtorze z porannego moczu.
Silje1008
Ale z kodem ciążowym? Z B? Bo może do przedłużenia umowy jest potrzebne to zaświadczenie?Ale ja jestem na zwolnieniu już...
Zaskoczona2013
Ale z kodem ciążowym? Z B? Bo może do przedłużenia umowy jest potrzebne to zaświadczenie?
Tak jak najbardziej na zwolnieniu jest kod B plus cyferka 2 - czyli ze nie muszę lezec. Martwię się ze ona jednak chce mi jakoś podważyć ta umowę i rozwiązać próbuje się dodzwonic do Państwowej inspekcji pracy ale to jakaś masakra
Zaskoczona2013
Ja na szybko-tak boli mnie brzuch, bolal w porzednich ciazach, kluje mnie, czuje rozpieranie. Cycki mrowieja, dzis powtorka, trzeci test, pozytyw, ale nadal kreski slabe, w porzednich ciazach to az fioletowe byly, tu chyba bardzo wczesna ciaza, skoro takie slabe, w weekend powtorze z porannego moczu.
Może lepiej zrób z krwi? I powtórz po 2 dniach żeby sprawdzic przyrost
reklama
marla015
Hej dziewczyny ja tez dzisiaj pranie sprzatanie i dzien zapewne zleci. jutro odbieram wyniki badan. ogolnie rano mam uczucie ze beda mdłości ale ich nie mam. co prawda nie moge jesc niczego na sniadanie jedynie jogurt jablko ale tak jakos dziwnie.... nie znam sie na tym bo to 1 ciąża. wczoraj wieczorem tak mocno zabolalo mnoe podbrzusze ze zwijalam się z bolu. zawsze miewalam bardzo bolesne miesiączki i wydaje mi sie ze to od tego. nie martw sie na zapas tym zaświadczeniem najlepiej zapytaj szefowej w jakim celu ono jest jej potrz