reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

dzień dobry...ja dzis dzwonie umowic sie na wizyte..moglabym ja miec juz dzis lub w srode ale tydzien jeszcze wytrzymam..czy wy tez czujecie sie takie "grube"..masakra czuje sie ciezko..jeszcze mdlosci rano..oj poprzednia ciaza na tym etapie byla lepsza..ale damy rade...no i w domu bardzo aktywny i mamusiowy synek :D

reklama
Dziewczyny mam dylemat :) doradzcie bo zdecydować się nie umiem, muszę zmienić termin wizyty u gina, mogę zmienić ciut wcześniej niż mam na okolice 4/5 listopada to będzie 10+1 lub później około 9 listopada (10+6), dodam że nie robiłam jeszcze badań z krwi, jedną wizytę już miałam ale dopiero wtedy mi gin zlecił :) zastanawiam się czy iść faktycznie wcześniej ze względu na badania czy iść później. W 12 tygodniu w końcu kolejne usg tym razem już prenatalne

Cześć wszystkim w poniedziałek ;)
W weekend praktycznie nie zaglądam do internetu, to ciężko było Was nadrobić :)
Kończę dzisiaj 7 tydzień i o 18 mam usg. Nie mogę się doczekać :)
Zazdroszczę! :) pochwal się po wizycie koniecznie.
U mnie na usg wyszło ze 5 tydzień i mam krawiaka za pęcherzykiem ciążowym :( i jak będę krwawić to może pociągnąć za sobą pęcherzyk
W większości przypadków taki krwiak sam się wchłania lub pęka i nic się nie dzieje złego, tylko trzeba trochę bardziej uważać na siebie.
Doszłam do wniosku, że się chyba nie nadaje do takiego forum, jak czytam o tym, że serduszka przestały bić czy o plamieniach, krwawieniach stresuje się wszystkim jeszcze bardziej. To moja pierwsza ciąża i chyba zdrowsza byłam jak nie wiedziałam o takich rzeczach :/
Czasem też mam takie wrażenie, że niepotrzebnie to wszystko czytam bo się potem martwię.

Już po wizycie, brązowe plamienie jest ok, to stara krew i się oczyszcza, może być po implantacji albo podrażnienie po seksie.
Mam kartę ciąży i druga wizyta w czwartek, bo musimy dokończyć badanie i wywiad.
Teraz zastanawiam się kiedy iść prywatnie na usg.

W sumie to mogłam iść [emoji6] bo na zwolnieniu nie mogą mnie zwolnić. Na razie nie czuję się najgorzej. Na początku listopada i tak będę musiała wziąć zwolnienie na córkę, bo będzie miała wycinane migdały. Myślę, że decyzję podejmę po zabiegu młodej. Szefowa pewnie nie będzie zadowolona, chociaż na rozmowie o pracę powiedziałam, że staramy się o dziecko....

Turkusowa ja bym się bardziej obawiała wypowiedzenia po zwolnieniu na dziecko... miałam podobna sytuacje -.-

Chociaż o ile dostanę 2 tygodnie opieki na młodą to akurat skończy mi się ok. 21-22 listopada, a 21 listopada zaczynam 12 tydzień, więc siłą rzeczy umowę będzie musiała przedłużyć do dnia porodu.

Chociaż o ile dostanę 2 tygodnie opieki na młodą to akurat skończy mi się ok. 21-22 listopada, a 21 listopada zaczynam 12 tydzień, więc siłą rzeczy umowę będzie musiała przedłużyć do dnia porodu.

Pamiętaj ze liczymy skończone tygodnie wiec na początku jak zaczyna Ci się 12 tydzień lekarz wpisze Ci skończone 11 pytałam ostatnio u tak mi tłumaczył. Powiedział ze większy stres będzie jak się będę w pracy pilnowała żeby nikt nic nie zobaczył niż jak pójdę na zwolnienie i będę w domu siedziec dlatego się nie zastanawiałam. Fasolka najważniejsza. Jedyne co to martwi mnie ze ZUS podważy mi umowę...

Dziewczyny mam dylemat :) doradzcie bo zdecydować się nie umiem, muszę zmienić termin wizyty u gina, mogę zmienić ciut wcześniej niż mam na okolice 4/5 listopada to będzie 10+1 lub później około 9 listopada (10+6), dodam że nie robiłam jeszcze badań z krwi, jedną wizytę już miałam ale dopiero wtedy mi gin zlecił :) zastanawiam się czy iść faktycznie wcześniej ze względu na badania czy iść później. W 12 tygodniu w końcu kolejne usg tym razem już prenatalne
Ja bym poszla na ta wczesniej juz z wynikami [emoji6]

reklama
czesc dziewczyny ja zaczynam 7 tydzien (aplilacja)chociaż wedlug badania u ginekologa 4. Do tej pory mialam OGROMNY apetyt caly czas jadlam, a dzisiaj moje ulubione "mieso" mnie odpycha malo co jem i mialam ucisk w klatce piersiowej. czyzby zaczynał sie juz ten okres? leze w lozku bo jeszcze doszedl delikatny bol glowy.

Do góry