reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Tak czytam te wszystkie posty o usg i sercu a jeszcze 12 lat temu pierwsze usg robiło się w 11tc, karta ciąży była zakładana od razu a lekarz stwierdzal ciąże palpacyjnie i jakoś nie było tyle stresu i badań. Medykalizacja ciąży postępuje ogromnie szybko.
No nic, idę spać :)
Kiedys bylo inaczej ale fajnie ze teraz jest tyle możliwości [emoji4] i ciagle cos sie zmienia, ja 5lat temu na pierwszej wizycie w 8tc mialam możliwość posluchac serduszka a teraz lekarze od tego odchodza i posluchac serduszka mozna czasami dopiero na prenatalnych [emoji6]
Góry, morze, podróże ogólnie. Właśnie myślę nad jakąś podróżą w drugim trymestrze, bo mnie rozsadzi! Niespokojny duch. :-D Chyba stanie na Cyprze, mam słabość do tego cudnego państwa. A 2 trymestr najbezpieczniejszy na podróże to trzeba korzystać. :tak:

Mieszkam na samej górze Dolnego Śląska, więc niestety do gór kawałek mam. Miłego wypoczynku! Ja bardzo lubię i Szklarską i Karpacz. [emoji173]️

Hahahaha, ale agent! [emoji173]️ Ja najpierw bym zabiła, a później się śmiała razem z nim. :-D
Ja mieszkałam wcześniej na Dolnym Śląsku ale blizej gór stołowych [emoji14]
Teraz mam wiecej lasow w poblizu niz gor bo lubuskie[emoji14]
Dzięki[emoji5]
Tak po cichu liczyliśmy, że jak zejdzie z nas zdenerwowanie tym wszystkim to w końcu się uda [emoji173]
Na razie pokój dla dziecka to tzw graciarnia, będę musiała to jakoś ogarnąć[emoji37]
Masz jeszcze czas na ogarniecie [emoji6] ja nawet o pokoju dla dziecka nie mysle ani o lozeczku itp bo my sie bedziemy w przyszlym roku przeprowadzać..

Hej dziewczyny, mam pytanie odnośnie właśnie zwolnienia lekarskiego, jak u Was wygląda ta sytuacja? Chcecie szybko iść na zwolnienie czy raczej zamierzacie pracować w ciąży :)
Pracę mam lekką, głównie przy komputerze, więc jeśli wszystko będzie w porządku to na pewno do końca roku chcę pracować, a później zobaczymy :)

Hej dziewczyny, mam pytanie odnośnie właśnie zwolnienia lekarskiego, jak u Was wygląda ta sytuacja? Chcecie szybko iść na zwolnienie czy raczej zamierzacie pracować w ciąży :)

Ja bym chciała isc najszybciej jak sie da. We wczesniejszych ciazach ktore poronilam pracowalam (w trzeciej bylam na zwolnieniu 2tyg, pozniej juz mialam zabieg i skrocony urlop macierzynski) wiec teraz mam zamiar w domu lezec i pachniec :)

Ja bym bardzo chciala z informowaniem poczekac do okolo 16tc. W poprzedniej powiedzielismy w 9 a w 13tc serduszko przestalo bic....
W pracy nawet jak wezme L4 to rodzinka sie nie zorientuje. Mieszkamy na innych osiedlach.

Pora sie podniesc z lozka :) na bete waham sie czy isc. Zerkne moze w drodze do pracy czy jest duzo ludzi czy nie i podejme decyzje :)

Ja tez chce powiedzieć jak najpóźniej jak już będzie serduszko, bo powiedziałam na samym początku a w 7 tygodniu przestało bić :( wiec nie chce nic mówić bo najgorsze mówienie wszystkim i milion pytań. Dziewczyny ja mam 6+1 . Zapisałam się dziś do babki ginekolog mam nadzieje ze zrobi mi usg bo na prawdę się boje :(

Ja non stop na nogach jestem po 8 lub więcej godzin także raczej chce iść szybko na zwolnienie tym bardziej że cały czas boli mnie podbrzusze Dziś w pracy 9-18.30 więc trzymajcie kciuki żebym wytrzymała miłego dnia

No mam synka [emoji6] Opanowanie ? ale ja kilka dni temu bylam tu chyba jedna z największych panikar na watku [emoji14] ja w ciazy bylam rowne 5lat temu wiec większości nic juz nie pamiętam [emoji14]A kiedy mialas om ? [emoji6]

5 września i wiem kiedy doszło do poczęcia 19 września :)

reklama
Do góry