reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Tak czytam te wszystkie posty o usg i sercu a jeszcze 12 lat temu pierwsze usg robiło się w 11tc, karta ciąży była zakładana od razu a lekarz stwierdzal ciąże palpacyjnie i jakoś nie było tyle stresu i badań. Medykalizacja ciąży postępuje ogromnie szybko.
No nic, idę spać :)
Kiedys bylo inaczej ale fajnie ze teraz jest tyle możliwości [emoji4] i ciagle cos sie zmienia, ja 5lat temu na pierwszej wizycie w 8tc mialam możliwość posluchac serduszka a teraz lekarze od tego odchodza i posluchac serduszka mozna czasami dopiero na prenatalnych [emoji6]
Góry, morze, podróże ogólnie. Właśnie myślę nad jakąś podróżą w drugim trymestrze, bo mnie rozsadzi! Niespokojny duch. :-D Chyba stanie na Cyprze, mam słabość do tego cudnego państwa. A 2 trymestr najbezpieczniejszy na podróże to trzeba korzystać. :tak:

Mieszkam na samej górze Dolnego Śląska, więc niestety do gór kawałek mam. Miłego wypoczynku! Ja bardzo lubię i Szklarską i Karpacz. [emoji173]️

Hahahaha, ale agent! [emoji173]️ Ja najpierw bym zabiła, a później się śmiała razem z nim. :-D
Ja mieszkałam wcześniej na Dolnym Śląsku ale blizej gór stołowych [emoji14]
Teraz mam wiecej lasow w poblizu niz gor bo lubuskie[emoji14]
Dzięki[emoji5]
Tak po cichu liczyliśmy, że jak zejdzie z nas zdenerwowanie tym wszystkim to w końcu się uda [emoji173]
Na razie pokój dla dziecka to tzw graciarnia, będę musiała to jakoś ogarnąć[emoji37]
Masz jeszcze czas na ogarniecie [emoji6] ja nawet o pokoju dla dziecka nie mysle ani o lozeczku itp bo my sie bedziemy w przyszlym roku przeprowadzać..

Hej dziewczyny, mam pytanie odnośnie właśnie zwolnienia lekarskiego, jak u Was wygląda ta sytuacja? Chcecie szybko iść na zwolnienie czy raczej zamierzacie pracować w ciąży :)
Pracę mam lekką, głównie przy komputerze, więc jeśli wszystko będzie w porządku to na pewno do końca roku chcę pracować, a później zobaczymy :)

Hej dziewczyny, mam pytanie odnośnie właśnie zwolnienia lekarskiego, jak u Was wygląda ta sytuacja? Chcecie szybko iść na zwolnienie czy raczej zamierzacie pracować w ciąży :)

Ja bym chciała isc najszybciej jak sie da. We wczesniejszych ciazach ktore poronilam pracowalam (w trzeciej bylam na zwolnieniu 2tyg, pozniej juz mialam zabieg i skrocony urlop macierzynski) wiec teraz mam zamiar w domu lezec i pachniec :)

Ja bym bardzo chciala z informowaniem poczekac do okolo 16tc. W poprzedniej powiedzielismy w 9 a w 13tc serduszko przestalo bic....
W pracy nawet jak wezme L4 to rodzinka sie nie zorientuje. Mieszkamy na innych osiedlach.

Pora sie podniesc z lozka :) na bete waham sie czy isc. Zerkne moze w drodze do pracy czy jest duzo ludzi czy nie i podejme decyzje :)

Ja tez chce powiedzieć jak najpóźniej jak już będzie serduszko, bo powiedziałam na samym początku a w 7 tygodniu przestało bić :( wiec nie chce nic mówić bo najgorsze mówienie wszystkim i milion pytań. Dziewczyny ja mam 6+1 . Zapisałam się dziś do babki ginekolog mam nadzieje ze zrobi mi usg bo na prawdę się boje :(

Ja non stop na nogach jestem po 8 lub więcej godzin także raczej chce iść szybko na zwolnienie tym bardziej że cały czas boli mnie podbrzusze Dziś w pracy 9-18.30 więc trzymajcie kciuki żebym wytrzymała miłego dnia

No mam synka [emoji6] Opanowanie ? ale ja kilka dni temu bylam tu chyba jedna z największych panikar na watku [emoji14] ja w ciazy bylam rowne 5lat temu wiec większości nic juz nie pamiętam [emoji14]A kiedy mialas om ? [emoji6]

5 września i wiem kiedy doszło do poczęcia 19 września :)

reklama
Do góry