reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ces, to straszne :( nie wyobrażam sobie, gdyby taka tragedia spotkała kogoś z moich bliskich lub mnie... a niestety ludzka znieczulica jest coraz bardziej widoczna wszędzie. Zamiast pomóc, to nagrywają telefonami albo właśnie debatują [emoji58]

Co do zabobonów, ja w nie nie wierzę. W pierwszej ciąży byłam na pogrzebie i nawet nie wiedziałam, że nie powinnam [emoji6]

Agatki, tak szybko serduszko? Ja wczoraj na wizycie miałam 6t5d i pęcherzyk widoczny. W pierwszej ciąży dopiero w 8 tyg serduszko słyszałam :)

Ilma - tez ubolewałam nad sushi, ale po prostu będę jadła tylko te z pieczoną rybą [emoji16] nie mogłabym całkowicie zrezygnować, bo kocham [emoji7]

Miłego dnia! [emoji5]

reklama
Ces, to straszne :( nie wyobrażam sobie, gdyby taka tragedia spotkała kogoś z moich bliskich lub mnie... a niestety ludzka znieczulica jest coraz bardziej widoczna wszędzie. Zamiast pomóc, to nagrywają telefonami albo właśnie debatują [emoji58]

Co do zabobonów, ja w nie nie wierzę. W pierwszej ciąży byłam na pogrzebie i nawet nie wiedziałam, że nie powinnam [emoji6]

Agatki, tak szybko serduszko? Ja wczoraj na wizycie miałam 6t5d i pęcherzyk widoczny. W pierwszej ciąży dopiero w 8 tyg serduszko słyszałam :)

Ilma - tez ubolewałam nad sushi, ale po prostu będę jadła tylko te z pieczoną rybą [emoji16] nie mogłabym całkowicie zrezygnować, bo kocham [emoji7]

Miłego dnia! [emoji5]
No u mnie już było widać, ale u każdej to inaczej wyglada :)

Miłego dnia! [emoji5]

Ja nie mogę sobie przypomnieć kiedy na usg z młoda było widać serducho. Na pewno jak się dowiedziałam to dokładnie był 5tydzien 5 dzień i w tedy na usg był zarodek a teraz to już sama nie wiem. Za kilka godzin się wyjaśni :)

Ja w pierwszej ciąży byłam na usg jakos w połowie 6 tygodnia i liczylam na zarodek. Był tylko czarny pęcherzyk ciązowy i nic w środku. Ja dokładnie wiedziałam kiedy było zapłodnienie, a że było wcześnie w 13 dniu cyklu to lekarz nie był do końca zadowolony i kazał przyjść za dwa tygodnie. To było strasznych 14 dni nerwów stresu rozmyślania .... jak szłam na tą kolejną wizytę w połowie 8 tygodnia to sie telepałam jak galareta ze strachu. Jak się położyłam i lekarz mówi że jest 1,5 cm dzieciątko z serduszkiem to się literalnie popłakałam z radości. Nawet sie to maleństwo poruszyło na ekranie.

U mnie 10 DPO. Jak ja bym chciała do Was dołączyć....

Dziewczyny przez swoją niewiedzę zjadłam wczoraj ser gorgonzola i wędzonego łososia. Nie wiedziałam że nie można :(
A czy ser był pasteryzowany? Jak tak to nie masz co się martwić. Z tego co wiem to możemy jeść sery pleśniowe byłyby były pasteryzowane. A w PL ponoć takie prawo, ze musza być pasteryzowane :) głowa do góry, nic się nie stalo

Dziewczyny ja mam wizytę dopiero na 30.10 trochę późno będę już w 8 tc, ale wcześniej nie ma terminów do mojego giną. Z drugiej strony chciałam sobie oszczędzić nerwów i pójść już jak będzie serce., ale czy nie myślicie że to za późno??

reklama

Miłego dnia! [emoji5]
Mogło tak się stac, że owulacja była przesunięta. Ja np mam wg OM już 6t 5d, ale wiem że moja ciąża jest przynajmniej 10 dni młodszą bo owu była przesunięta. Także nie ma się co sugerować wiekiem z om.

Do góry