reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Nigdy nie ogladalam dextera. Chyba oblukam wieczorem. A gulasz to pomysł mi podsunelas na jutro. Czekam aż mala wstanie i ide na plac zabaw. Niech się wywścieka z innymi dzieciakami. Starsza jeszcze w szkole więc chwilowo opierniczam się.
Dexter jest swietny bo niby kryminal ale usmiac tez sie czasem mozna [emoji14] na netfixie jest wszystkie 8 sezonów [emoji14]
Ja obecnie czekam na premiere serialu Znaki na axn (tak w ogole krecony w moich rodzinnych stronach[emoji6]) no i na Wampiry: Dziedzictwo [emoji14]

reklama
Dziewczyny mam dylemat, podobno apap i ogólnie paracetamol w ciąży jest bezpieczny, ale cos mi znajoma wyskoczyła że niby nie powinno się brać bo może powodować autyzm i wzmożone napięcie mięśniowe u niemowląt po narodzinach i tak trochę nie wiem co myśleć :|. Zastanawiam się czy to kolejne bzdury internetów czy może są jakieś nowsze badania?
Mój lekarz zezwolił ma paracetamol jak mnie dręczy ból głowy:)

To ja porusze inny temat, bo trochę mnie to martwi a.mianowicie chodzi o warunki mieszkaniowe. Czy uzależnienie liczbę dzieci od liczby komnat? (Czyt. Pokoi). Mam 3 pokojowe mieszkanie i trzecie dziecko w drodzę (chyba, że będą bliźniaki). Pokoje dzieci nie są duże po 7m. Naczytałam się oczywiście różnych forów, gdzie posiadanie nawet 2 dzieci przy 3 komnatach uznawane jest za nieodpowiedzialność. Jak wy zapatrujecie się nabten temat. Może za bardzo przejmuje się reakcją otoczenia.
Zdecydowanie za bardzo. Dla niektórych 4 pokoje też byłoby za mało. Ja wynajmuje 2 pokojowe mieszkanie. Jest nas 4.Dwojka dorosłych i 2 corek, 3 w drodze. Budujemy dom 100m 4 sypialnie plus kuchnia z salonem, łazienka i dodatkowo osobny kibelek. Pokoje nie są jakoś wielkie bo najmniejszy ma 11m. Jeśli czujecie że dacie radę godnie wychować dzieci, to innym nic do tego. A wiemy że jakbyś się nie starała, wszystkim się nie dogodzi i zawsze się jakaś znajdzie co ci coś wytknie. Wiec kochana nie zamartwiaj się tylko żyj i się uśmiechaj.

Dexter jest swietny bo niby kryminal ale usmiac tez sie czasem mozna [emoji14] na netfixie jest wszystkie 8 sezonów [emoji14]
Ja obecnie czekam na premiere serialu Znaki na axn (tak w ogole krecony w moich rodzinnych stronach[emoji6]) no i na Wampiry: Dziedzictwo [emoji14]
Ooo coś dla mnie. Moje klimaty. Poszukam i pozaznaczam. [emoji4]

To ja porusze inny temat, bo trochę mnie to martwi a.mianowicie chodzi o warunki mieszkaniowe. Czy uzależnienie liczbę dzieci od liczby komnat? (Czyt. Pokoi). Mam 3 pokojowe mieszkanie i trzecie dziecko w drodzę (chyba, że będą bliźniaki). Pokoje dzieci nie są duże po 7m. Naczytałam się oczywiście różnych forów, gdzie posiadanie nawet 2 dzieci przy 3 komnatach uznawane jest za nieodpowiedzialność. Jak wy zapatrujecie się nabten temat. Może za bardzo przejmuje się reakcją otoczenia.
U mnie sytuacja wygląda tak że mam dwa duże pokoje w mieszkaniu (61 metrów kw) i w związku z tym planuje tylko dwójkę dzieci, bo dwójka w jednym pokoju uważam że jest ok. Może gdybym miała dom i więcej pokoi zdecydowała bym się na więcej. Ciężko mi powiedzieć ile pokoi potrzeba przy większej ilości dzieci, myślę że dla czwórki, trzy pokoje, są ok

Zdecydowanie za bardzo. Dla niektórych 4 pokoje też byłoby za mało. Ja wynajmuje 2 pokojowe mieszkanie. Jest nas 4.Dwojka dorosłych i 2 corek, 3 w drodze. Budujemy dom 100m 4 sypialnie plus kuchnia z salonem, łazienka i dodatkowo osobny kibelek. Pokoje nie są jakoś wielkie bo najmniejszy ma 11m. Jeśli czujecie że dacie radę godnie wychować dzieci, to innym nic do tego. A wiemy że jakbyś się nie starała, wszystkim się nie dogodzi i zawsze się jakaś znajdzie co ci coś wytknie. Wiec kochana nie zamawiaj się tylko żyj i się uśmiechaj.
My niestety budowe zakończymy za jakieś 10 lat :) to najstarszy syn już wyfrunie z gniazdka:) a przez kilka lat nie mamy możliwości zamienić na większe.

Będąc w drugiej ciąży miałam niesamowity bol zęba. Wizyta za 3 dni wiec chodziłam jak duch. Apap bralam przez 3 dni. Nic nie bylo. To jedyny lek który lekarz co pozwoli w ciazy oczywiście w granicach rozsądku. Nie długo i nie za często.

My niestety budowe zakończymy za jakieś 10 lat :) to najstarszy syn już wyfrunie z gniazdka:) a przez kilka lat nie mamy możliwości zamienić na większe.
Kochana ja 15 lat na wynajmie. Dom budujemy juz 5 rok ale tylko dlatego że nie chcemy kredytu. Mamy zamiar na wielkanoc przeprowadzić się więc jeszcze przed porodem. Ale jeśli się przedłuży to nic się nie stanie najważniejsze żebym do końca 2019 się przeprowadziła kilka msc mnie nie zbawi.
Przyjdzie i czas na was, szybko zleci. Życzę cierpliwości bo to najwazniejsze no i nigdy się nie poddawać.

Jeszcze odnośnie tego mieszkania to gdybym miała możliwość kupna czegoś większego to byłoby super, jednak przy kredycie na to mieszkanie to mogę pomarzyć o domku czy większym mieszkaniu :p ogólnie w Polsce są trochę inne realia i mało kto może sobie pozwolić na opcję jedno dziecko =jeden dodatkowy pokój :) bo wiadomo że tak byłoby idealnie :)

reklama
Dziewczyny mam dylemat, podobno apap i ogólnie paracetamol w ciąży jest bezpieczny, ale cos mi znajoma wyskoczyła że niby nie powinno się brać bo może powodować autyzm i wzmożone napięcie mięśniowe u niemowląt po narodzinach i tak trochę nie wiem co myśleć :|. Zastanawiam się czy to kolejne bzdury internetów czy może są jakieś nowsze badania?
Nie wierzę... az mi sie cos robi jak slysze takie farmazony... apap i paracetamol jest w ciazy Bezpieczny oczywiscie w rozsadnych dawkach
I ciesz sie ze mozesz go brać, u mnie to by bylo bez sensu bo na mnie nie dzialaja takie slabe leki tylko ketonal [emoji57]
Ja uwazam ze kiedyś ludzie żyli w jeszcze mniejszych mieszkaniach i nikomu to nie przeszkadzało wiec jak dla mnie 3pokoje przy trojce dzieci jest ok[emoji6]
My narazie wynajmujemy i mamy dwa pokoje (sypialnia nasza i pokoj mlodego)+salon+kuchnia+wc+lazienka i mysle ze jak w przyszlym roku sie przeprowadzimy to do podobnego i na początek male bedzie z nami a potem dokoptujemy je do mlodego [emoji6] niektorzy pewnie by powiedzieli zeby dzieci mialy osobne pokoje a my mozemy w salonie ale jak tego nie widzę [emoji14]

Do góry