reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

To może ja z innej beczki za półtora tygodnia zostanę mamą Chrzestną, ale się cieszę, bo uwielbiam dzieci :)
Zostalam poproszona ponad miesiąc temu, a w tamtym tygodniu dowiedziałam się o ciąży. Jestem taka szczęśliwa :D

reklama
No prosze Cie, tylko nie ty. Pisz kochana prosze ee a jak będzie gorszy dzień pisz na priv. Jestes tak samo ważna jak kazda z nas. Napisz co dzisiaj gotujesz, czy siedzisz w domu w szlafroku czy na golasa heheheh. Czy piękna pogoda, o a może jakie seriale lubisz ooo tak ja właśnie oglądam gotowe na wszystko z braku laku ale uwielbiam kryminaly[emoji4]
Ale ja na prawde staram sie pisac i myslec nie tylko negatywnie, ale po prostu jak mam taki moment ze panikuje bo np nie mam objawow to sorrki ale chocbyscie mi wszystkie po kolei pisaly zebym sie nie martwila i ze bedzie dobrze to do mnie to nie dociera albo moze dociera ale nie przyjmuje do wiadomości bo jestem przerażona...
Szkoda ze innym to przeszkadza no ale cóż, fajnie tu było byc od samego poczatku watku [emoji6]

A co do obiadu to wlasnie skonczylam gotowac gulasz i ziemniaki [emoji6] pogoda piekna i zaraz ide dalej latac za pilka [emoji57]kryminaly kocham [emoji6] obecnie kolejny raz mecze dextera[emoji6]

Ale fajnie się zlozylo[emoji4][emoji4] Gratuluję.
Dziękuję pięknie :biggrin2:

W ogóle odkąd się dowiedzialam o ciąży caly czas "prześladują" mnie dzieci :p
Test ciazowy zrobilam w pracy i wyszedł pozytywny, po czym przyszla klientka z dzieckiem, ktore darlo się w niebo głosy... Los chciał mi pokazac co czeka mnie już w przyszłym roku haha:D

Ale ja na prawde staram sie pisac i myslec nie tylko negatywnie, ale po prostu jak mam taki moment ze panikuje bo np nie mam objawow to sorrki ale chocbyscie mi wszystkie po kolei pisaly zebym sie nie martwila i ze bedzie dobrze to do mnie to nie dociera albo moze dociera ale nie przyjmuje do wiadomości bo jestem przerażona...
Szkoda ze innym to przeszkadza no ale cóż, fajnie tu było byc od samego poczatku watku [emoji6]

A co do obiadu to wlasnie skonczylam gotowac gulasz i ziemniaki [emoji6] pogoda piekna i zaraz ide dalej latac za pilka [emoji57]kryminaly kocham [emoji6] obecnie kolejny raz mecze dextera[emoji6]
Nigdy nie ogladalam dextera. Chyba oblukam wieczorem. A gulasz to pomysł mi podsunelas na jutro. Czekam aż mala wstanie i ide na plac zabaw. Niech się wywścieka z innymi dzieciakami. Starsza jeszcze w szkole więc chwilowo opierniczam się.

Dziękuję pięknie :biggrin2:

W ogóle odkąd się dowiedzialam o ciąży caly czas "prześladują" mnie dzieci [emoji14]
Test ciazowy zrobilam w pracy i wyszedł pozytywny, po czym przyszla klientka z dzieckiem, ktore darlo się w niebo głosy... Los chciał mi pokazac co czeka mnie już w przyszłym roku haha:D
Hahahahah dacie, sraczki, itp. Ale to jest właśnie najpiekniejsze. A narazie wcześniej czeka nas problem ze sznurowaniem butów albo problem z nietrzymaniem moczu[emoji23][emoji23]

Zmieniając temat. Pogoda piekna. Co dzisiaj gotujecie? Ja mam lenia i chyba zrobię kurczaka pieczonego i sałatkę coleslaw. Jakoś na nic innego nie mam siły.
I ktoras pisała o piersiach ja czuje jakbym zamiast cyckow miała dwie bazooki które wypalą lada moment.
To ja mam takie bazooki :p masakra. W pierwszej ciąży od 5mca miałam już mleko a po porodzie mogłabym trójkę lekko wykarmić, mówcie mi Krówko :D

Tak, temat najlepiej zakończyć, bo to studnia bez dna. Każdy będzie miał swoje zdanie, tak jak i każdy ma prawo tutaj pisać co chce. Takie prawo forum ;) ja dzisiaj mam polędwiczki z kurczaka ale jakoś zaczęło mnie mdlić. To możliwe w 5 tygodniu?
Możliwe :)

ja myślałam że mnie ominie ale niestety nie. Mój mąż jest tym za to zachwycony i twierdzi, że to silny niedźwiadek tak rozrabia :p

Dziewczyny, ja też się boję czy wszystko jest ok, czy będzie dobrze, boję się nawet jak sobie poradzę z maluchem logistycznie i finansowo, ale staram się nie myśleć o tym za bardzo, bo i tak nic teraz nie poradzę.

To ja porusze inny temat, bo trochę mnie to martwi a.mianowicie chodzi o warunki mieszkaniowe. Czy uzależnienie liczbę dzieci od liczby komnat? (Czyt. Pokoi). Mam 3 pokojowe mieszkanie i trzecie dziecko w drodzę (chyba, że będą bliźniaki). Pokoje dzieci nie są duże po 7m. Naczytałam się oczywiście różnych forów, gdzie posiadanie nawet 2 dzieci przy 3 komnatach uznawane jest za nieodpowiedzialność. Jak wy zapatrujecie się nabten temat. Może za bardzo przejmuje się reakcją otoczenia.

To ja mam takie bazooki [emoji14] masakra. W pierwszej ciąży od 5mca miałam już mleko a po porodzie mogłabym trójkę lekko wykarmić, mówcie mi Krówko :D

Możliwe :)

ja myślałam że mnie ominie ale niestety nie. Mój mąż jest tym za to zachwycony i twierdzi, że to silny niedźwiadek tak rozrabia [emoji14]

Dziewczyny, ja też się boję czy wszystko jest ok, czy będzie dobrze, boję się nawet jak sobie poradzę z maluchem logistycznie i finansowo, ale staram się nie myśleć o tym za bardzo, bo i tak nic teraz nie poradzę.
Matko i córko [emoji26][emoji26][emoji26]też bym chciała mieć tyle mleka. Pierwsza córkę karmilam mm druga 2 msc piersią później byłam poważnie chora i musialam odstawić. Teraz chciałabym karmic długo piersią to cudowne uczucie i nigdy go nie zapomnę. A nie wspomne jak szybko przy tym waga schodzi.

reklama
Dziewczyny mam dylemat, podobno apap i ogólnie paracetamol w ciąży jest bezpieczny, ale cos mi znajoma wyskoczyła że niby nie powinno się brać bo może powodować autyzm i wzmożone napięcie mięśniowe u niemowląt po narodzinach i tak trochę nie wiem co myśleć :|. Zastanawiam się czy to kolejne bzdury internetów czy może są jakieś nowsze badania?

Do góry