reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Niby tak, wszystko albo nic ale jednak chyba lepiej zrobic wszystko co mozna by ciaze utrzymac.
Dla mnie osobiscie to ze jedno czy dwa poronienia sa u nas traktowane jako norma...jest nienormalne...
Dziewczyny same po jednym czy wiecej poronieniach robia najrozniejsze badania od tarczycy po mutacje i inne...a moim zdaniem powinno to byc dostępne i nalezec sie każdej po prostu.

Zgadza się. Każda powinna mieć refundowane badania

Z tymi poronieniami to ogólnie trudny temat. Sama raz poronilam, w ciąży z synem lekarz mi profilaktyczne zapisał duphaston, ale szczerze mam wątpliwości czy był sens brać, gorzej się po nim czułam i w 10 Tc kazał odstawić jednak. Ogólnie to te dwa poronienia to "norma". Wiem jak to okrutnie brzmi, ale tak jest, często na początkowym etapie rozwoju coś się zadzieje i natura sama odrzuca taki zarodek. Są kraje gdzie do 12 Tc nic kompletnie nie robią lekarze, żadnych leków... Nic.... Dlatego ja sama teraz zdecydowałam że wizyta dopiero po minimum 2 tygodniach od terminu miesiączki, wiadomo że obawa jest, ale wydaje mi się że na tym etapie jest zasada wszystko albo nic :)
Ja się z Tobą zgadzam i uważam, że niestety jest to naturalny proces i silne zarodki przetrwają a slabe nawet jeśli będzie się leżeć i podawać leki, i tak nie dadzą rady.
Zamiast @ owu dopiero miałam 24go, tak sie przesuneło. Dobrze, że robiłam testy owu bo przegapiłabym okazje.
Bardzo długi cykl! Poprzedni też taki był?

Ja się z Tobą zgadzam i uważam, że niestety jest to naturalny proces i silne zarodki przetrwają a slabe nawet jeśli będzie się leżeć i podawać leki, i tak nie dadzą rady.
Bardzo długi cykl! Poprzedni też taki był?
Poprzedni trwal 57 dni i byl bezowulacyyjny i wywolany luteina.
Poprzednie jak w zegarku zawsze 30 dni trwaly. A jak chcieliśmy starać sie o bobo to takie dziwne historie sie zaczęły.

A czemu nie śpisz na brzuchu? Ja uwielbiam tą pozycję i póki dziecię jest bardzo malutkie to słyszałam, że nie ma przeciwwskazań
emoji14.png
Nie śpię, bo czuję jakby mi piersi miały eksplodować :D
Poczekaj, urosna
emoji38.png
moje w poprzedniej ciazy z malych bo 75b przeskoczyly na miseczke D
emoji28.png
teraz juz sa wieksze, oczywiscie tz zadowolony, a co to bedzie pozniej
emoji28.png
Kupowałam dzisiaj biustonosz. 80 E!!!! OMG
Niech już nie rosną... Albo przynajmniej nie dalej niż F, bo zamiast stanika namiot z Dwcathlona kupie. :errr:
Laski a macie juz jakies typy imion ?
Typy imion mam już od x czasu. Stworzyliśmy sobie TOP5 z narzeczonym.:):):)

Wam też już (Ci wtajemniczeni) wróżą czy będzie syn czy córka? Mi praktycznie wszyscy już wróżą syna... :p:D śmieszne

reklama
Nie śpię, bo czuję jakby mi piersi miały eksplodować :D

Kupowałam dzisiaj biustonosz. 80 E!!!! OMG
Niech już nie rosną... Albo przynajmniej nie dalej niż F, bo zamiast stanika namiot z Dwcathlona kupie. :errr:

Typy imion mam już od x czasu. Stworzyliśmy sobie TOP5 z narzeczonym.:):):)

Wam też już (Ci wtajemniczeni) wróżą czy będzie syn czy córka? Mi praktycznie wszyscy już wróżą syna... :p:D śmieszne
Mi nikt nic nie wróży bo prawie nikt nie wie :p

Do góry