reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

W końcu jestem [emoji846]

Najpierw pojechałam do laboratorium w szpitalu i powtórzyłam badania. Wynik miał być przed 16.00, a na 16.00 miałam wizytę u ginekologa. Na szczęście wyniki można było sprawdzić przez internet, więc jak siedziałam u lekarza, to sprawdziłam wynik i wyszło że przeciwciała hcv są niereaktywne, czyli wirusowego zapalenia wątroby typu C brak.

Mam brać witaminy z dha, mage b6 i calcium (wapno [emoji39])
USG zrobione - wszystkie parametry w porządku.
Dzidziulek mierzy 56,67 mm.
Kość nosowa widoczna, przeziorność karkowa w normie.
Serduszko biło 169 razy na minutę. Muzyka dla uszu.
Płeć nieznana [emoji6]
Kolejna wizyta 20 grudnia.
I na koniec foto maleństwa [emoji7]Zobacz załącznik 918837

Super cudny dzidziuś :)

reklama
To tak jak ja ostatnio taka głodna się obudzilam że myslalam że lodówkę razem z kablem wciagne
To ja tak mam codziennie. A jak wejde do sklepu to normalnie mam taki ślinotok że zjadłabym doslownie wszystko. A jak dojdę do regalu ze slodyczami to już wymiekam [emoji13] ale nie mogę sie zdecydować wiec jak juz tak sie napatrze to przechodzi mi na nie ochota [emoji16] wole owocami zajadac zachcianki [emoji6]

Witam byłam ostatnio w szpitalu z racji tego że miałam w pierwszej ciąży cholestaze ciążowa swędzenie skóry schodzila mi skura z dłoń to teraz jestem w drugiej ciąży aktualnie 32 tyg robili mi w szpitalu alat aspad i foswataza zasadowa NIE MAM WORECZKA ŻÓŁCIOWEGO alat aspad jest w normie A foswataza mam 151 i czy to może być związek że nie mam woreczka czy też może już się robić cholestaza jestem załamana i nie wiem co se mam myśleć

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie wielkości maluszków, jak to jest, że jeden w 11+0 ma 4,11 cm, a drugi w 11+4 ma aż 5,6 cm. Skąd aż taka różnica?
Może głupie pytanie, Ale jestem ciemna w tym temacie
Myślę, że dzieci po prostu różnie rosną. Jedno się rodzi 2,5 kg, inne 5 kg i tak samo płody ;)

I mój szef kiedyś tez powiedział, ze s pracy nie ma przyjaciół:) i ja mimo wszystko mam jedna przyjaciółkę właśnie z pracy:) i teraz oczywiście już nie pracujemy razem, ale kilka dobrych lat razem przepracowalysmy:)
Chyba nie ma reguły. Ludźmi można się najzwyczajniej w świecie sparzyć w każdym wieku i miejscu. Ale i tak trzeba iść do przodu i nie zamykać się na innych, NBP to nie pomaga s zyciu
Zgadzam się. Nie ma reguły. Ja mam przyjaciółkę z poprzedniej pracy. Miłość od pierwszego wejrzenia. Nie pracujemy już ponad 7 lat, przyjaźń trwa. I w teraźniejszej pracy też mam super koleżankę.

Ja mam pytanie mam nadzieję że juz się nie przewinęło czy stosujecie juz jakieś kremy/balsamy przeciw rozstępom na brzuchu i piersiach? Czy któraś z Was może na podstawie wcześniejszych doświadczeń polecić jakieś dobre specyfiki?

reklama
Ja mam pytanie mam nadzieję że juz się nie przewinęło czy stosujecie juz jakieś kremy/balsamy przeciw rozstępom na brzuchu i piersiach? Czy któraś z Was może na podstawie wcześniejszych doświadczeń polecić jakieś dobre specyfiki?
Ja zawsze w ciąży przy każdej kąpieli szoruje brzuch i uda gąbką szorstką A pozniej nakładam krem ,zazwyczaj z Bielendy "sexi mama" chyba sie nazywa ,on jest przeciw rostępom. I nie mam żadnego rozstępy po dwóch ciążach A mialam duze brzuchy.

Do góry