Szczerze to też się martwię że znowu przytyje 20 kgTrzymam kciuki [emoji110][emoji3] bedzie dobrze, zobaczysz [emoji3]No ja sie boje tego ze do porodu tez stane sie wielka [emoji849]oby nie, musze postarac sie żeby nie przytyc za dużo, nie chce po ciąży miec zbyt duzo kg bo wiem ze bedzie ciezko sie ich pozbyć przy dwojce dzieci[emoji849]
reklama
Pianistka1991
Fanka BB :)
Zwracaj uwagę na to co jesz, a powinnp być dobrzeSzczerze to też się martwię że znowu przytyje 20 kg![]()
Może pomyślicie, że to głupie ale ja przez ostatnio rok postanowiłam zrobić sobie "zapas" na ciążę, tzn schudłam ok.8 kg żeby później za dużo nie przytyć. Mam 163 cm wzrostu i nie chciałabym stac się kulką [emoji28] [emoji12]
Kaamilaaa
Piona [emoji6] tez mam 163cm wzrostu i jak przytyje 10-15 kg to i tak stane sie kulka [emoji850]Zwracaj uwagę na to co jesz, a powinnp być dobrze![]()
Może pomyślicie, że to głupie ale ja przez ostatnio rok postanowiłam zrobić sobie "zapas" na ciążę, tzn schudłam ok.8 kg żeby później za dużo nie przytyć. Mam 163 cm wzrostu i nie chciałabym stac się kulką [emoji28] [emoji12]
Ja tez[emoji849]Szczerze to też się martwię że znowu przytyje 20 kg![]()
Nat Bluebell
Super! GratulacjeHej dziewczyny. Ja wczoraj robiłam pierwszy test i wyszedł pozytywny dziś żeby się upewnić. W czerwcu miałam zabieg łyżeczkowania. Bardzo się cieszę jak zobaczyłam dwie kreskiU ginekologa jeszcze nie bylam
Ja nadal żadnych mdłości i oby tak zostało, chociaż za to mam ogromny apetytPowiem Ci że ciesz się puki objawów brak, bo miałam tak samo, a teraz jak rano wstaje to koszmar, od razu mnie mdli i muszę biegiem coś zjeść. Wcześniej to aż zapomniałam o ciąży i nawet mężowi gadam żeby mi piwka nalał xD dopiero po chwili do mnie docierało że przecież jestem w ciąży![]()
Oczywiście, że rośnie. E pierwszej ciąży też oprócz sennosci nie miałam objawów, w drugiej bolał mnie brzuch i cycki. Nie panikujWlasnie nie za bardzo mnie to cieszy raczej martwi [emoji849] serio moglabym miec wszystkie objawy byle miec jakas podstawe do tego zeby wierzyc ze cos tam rosnie tak jak powinno [emoji120]
Ja to samo, w dzień jest ok a wieczorem zasypiam na stojącoU mnie teoretycznie 5+3, ale pewnie jak pójdę na usg to wyjdzie młodsza, bo zawsze długie cykle mam. Z objawów to w sumie tylko piersi mnie bolą cały czas i wyspać się nie mogę, mogłabym cały czas spać. Wczoraj zasnęłam o 20:30...![]()
Trzymam! Obyś szybko tutaj dołączyłaCześć dziewczyny. Przeczytałam wszystkie posty od początku. Bardzo bym chciala do Was dołączyć ale nie wiem zy będzie mi to dane. Drugi cykl starań i dopiero 2 dni po owulacji więc w połowie października sie wszystko wyjaśni, tak czy siak załapałabym się na czerwiec. Mam jednego synka 4 lata i 8 mies. Trzymajcie kciuki!
Ja tam śpię na brzuchu i będę ile się daMnie też oprócz bólu piersi i ogromnych żył na nich, nic nie dolega. Nie mam mdłości, zgagi, kłucia jajników. No nic, null. Dobrze, że byłam u lekarza bo bym świrowała.
W sumie to nawet można się cieszyć, że funkcjonuje się (oprócz spania na brzuchu) normalnie.więc do dziewczyn bez objawów - cieszcie się.
Dzisiaj 5+2.![]()
To startujemy tak samo i też wolałbym nie przekroczyć 75Hm to dalej nie jesteś gruba przecież ja ciąże z synem zaczynałam z wagą 66 a do porodu było 85! Byłam ogromna, po porodzie 75 i teraz udało mi się zejść do 63, chciałam więcej ale ni UJ..... Dlatego teraz zaczynam z wagą 63 kg i mam nadzieję przytyć do Max 75
Pianistka1991
Dziewczyny, w tym momencie najwazniejsze jest Maleństwo.Piona [emoji6] tez mam 163cm wzrostu i jak przytyje 10-15 kg to i tak stane sie kulka [emoji850]Ja tez[emoji849]
A ja właśnie jem granata, polecam, bomba witaminowa, mniam [emoji39] [emoji39] [emoji39] [emoji39] [emoji39]
Nie bardzoLaski a macie juz jakies typy imion ?
Pianistka1991
Mój mąż zaczął wypisywać na kartce, ale go troche zahamowałam, bo uważam jednak, że to za wcześnie [emoji39] a po głowie coś tam chodzi, ale pewnie jeszcze zmieni się nie raz, nie dwa [emoji12]Laski a macie juz jakies typy imion ?
Kaamilaaa
Wiem ze najwazniejsze jest dziecko. [emoji6]Dziewczyny, w tym momencie najwazniejsze jest Maleństwo.Później możemy walczyć do woli z naszymi kg, czy będzie ich więcej czy mniej..
nie ma co się przejmować.. i tak jesteśmy piękne! [emoji2] [emoji2] [emoji2]
A ja właśnie jem granata, polecam, bomba witaminowa, mniam [emoji39] [emoji39] [emoji39] [emoji39] [emoji39]
Ale jednak wiem ze bardzo wazne jest tez samopoczucie po porodzie, i wiem ze jak bede miec wiele zbednych kg a bedzie mi ciezko je zgubic no nie oszukujmy sie jak bede prawie caly czas sama z dwojka dzieci to nie bedzie to łatwe..to raczej wesolo mi nie bedzie[emoji849]
A ja troche mam [emoji57] dla chlopca więcej a dla dziewczynki tylko dwa mi sie podobaja ale za to tz nie chce słyszeć [emoji849] bedzie wojna cos tak czuje bo jak bedzie dziewczynka to chyba bedzie bez imienia bo mi tylko te dwa sie podobaja a tz absolutnie nie[emoji849]Nie bardzo![]()
reklama
Nat Bluebell
Dbanie o zdrową wagę w ciąży też jest ważne, nie tylko ze względów estetycznych, ale przede wszystkim zdrowotnych, dlatego nie ulegam zachciankom na słodycze i chipsy, ciasta.
I tak jak Kamila pisze: samopoczucie też jest ważne, już raz stoczyłam walkę z nadwagą i wiem że jest to trudne.
I tak jak Kamila pisze: samopoczucie też jest ważne, już raz stoczyłam walkę z nadwagą i wiem że jest to trudne.