reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Trzymam kciuki [emoji110][emoji3] bedzie dobrze, zobaczysz [emoji3]No ja sie boje tego ze do porodu tez stane sie wielka [emoji849]oby nie, musze postarac sie żeby nie przytyc za dużo, nie chce po ciąży miec zbyt duzo kg bo wiem ze bedzie ciezko sie ich pozbyć przy dwojce dzieci[emoji849]
Szczerze to też się martwię że znowu przytyje 20 kg :(

reklama
Zwracaj uwagę na to co jesz, a powinnp być dobrze ;)

Może pomyślicie, że to głupie ale ja przez ostatnio rok postanowiłam zrobić sobie "zapas" na ciążę, tzn schudłam ok.8 kg żeby później za dużo nie przytyć. Mam 163 cm wzrostu i nie chciałabym stac się kulką [emoji28] [emoji12]

Zwracaj uwagę na to co jesz, a powinnp być dobrze ;)

Może pomyślicie, że to głupie ale ja przez ostatnio rok postanowiłam zrobić sobie "zapas" na ciążę, tzn schudłam ok.8 kg żeby później za dużo nie przytyć. Mam 163 cm wzrostu i nie chciałabym stac się kulką [emoji28] [emoji12]
Piona [emoji6] tez mam 163cm wzrostu i jak przytyje 10-15 kg to i tak stane sie kulka [emoji850]
Ja tez[emoji849]

Hej dziewczyny. Ja wczoraj robiłam pierwszy test i wyszedł pozytywny dziś żeby się upewnić. W czerwcu miałam zabieg łyżeczkowania. Bardzo się cieszę jak zobaczyłam dwie kreski ❤️❤️ U ginekologa jeszcze nie bylam
Super! Gratulacje :)
Powiem Ci że ciesz się puki objawów brak, bo miałam tak samo, a teraz jak rano wstaje to koszmar, od razu mnie mdli i muszę biegiem coś zjeść. Wcześniej to aż zapomniałam o ciąży i nawet mężowi gadam żeby mi piwka nalał xD dopiero po chwili do mnie docierało że przecież jestem w ciąży :p
Ja nadal żadnych mdłości i oby tak zostało, chociaż za to mam ogromny apetyt :p

Wlasnie nie za bardzo mnie to cieszy raczej martwi [emoji849] serio moglabym miec wszystkie objawy byle miec jakas podstawe do tego zeby wierzyc ze cos tam rosnie tak jak powinno [emoji120]
Oczywiście, że rośnie. E pierwszej ciąży też oprócz sennosci nie miałam objawów, w drugiej bolał mnie brzuch i cycki. Nie panikuj :)
U mnie teoretycznie 5+3, ale pewnie jak pójdę na usg to wyjdzie młodsza, bo zawsze długie cykle mam. Z objawów to w sumie tylko piersi mnie bolą cały czas i wyspać się nie mogę, mogłabym cały czas spać. Wczoraj zasnęłam o 20:30... :-D
Ja to samo, w dzień jest ok a wieczorem zasypiam na stojąco :( i jeszcze wczoraj taki ból głowy..

Cześć dziewczyny. Przeczytałam wszystkie posty od początku. Bardzo bym chciala do Was dołączyć ale nie wiem zy będzie mi to dane. Drugi cykl starań i dopiero 2 dni po owulacji więc w połowie października sie wszystko wyjaśni, tak czy siak załapałabym się na czerwiec. Mam jednego synka 4 lata i 8 mies. Trzymajcie kciuki!
Trzymam! Obyś szybko tutaj dołączyła :)

Mnie też oprócz bólu piersi i ogromnych żył na nich, nic nie dolega. Nie mam mdłości, zgagi, kłucia jajników. No nic, null. Dobrze, że byłam u lekarza bo bym świrowała.
W sumie to nawet można się cieszyć, że funkcjonuje się (oprócz spania na brzuchu) normalnie. :biggrin2: więc do dziewczyn bez objawów - cieszcie się. :)
Dzisiaj 5+2. ❤️
Ja tam śpię na brzuchu i będę ile się da :D

Hm to dalej nie jesteś gruba przecież ja ciąże z synem zaczynałam z wagą 66 a do porodu było 85! Byłam ogromna, po porodzie 75 i teraz udało mi się zejść do 63, chciałam więcej ale ni UJ..... Dlatego teraz zaczynam z wagą 63 kg i mam nadzieję przytyć do Max 75
To startujemy tak samo i też wolałbym nie przekroczyć 75 :p dlatego mój apetyt trochę mnie martwi.

Piona [emoji6] tez mam 163cm wzrostu i jak przytyje 10-15 kg to i tak stane sie kulka [emoji850]Ja tez[emoji849]
Dziewczyny, w tym momencie najwazniejsze jest Maleństwo. :) Później możemy walczyć do woli z naszymi kg, czy będzie ich więcej czy mniej.. :) nie ma co się przejmować.. i tak jesteśmy piękne! [emoji2] [emoji2] [emoji2]

A ja właśnie jem granata, polecam, bomba witaminowa, mniam [emoji39] [emoji39] [emoji39] [emoji39] [emoji39]

Dziewczyny, w tym momencie najwazniejsze jest Maleństwo. :) Później możemy walczyć do woli z naszymi kg, czy będzie ich więcej czy mniej.. :) nie ma co się przejmować.. i tak jesteśmy piękne! [emoji2] [emoji2] [emoji2]

A ja właśnie jem granata, polecam, bomba witaminowa, mniam [emoji39] [emoji39] [emoji39] [emoji39] [emoji39]
Wiem ze najwazniejsze jest dziecko. [emoji6]
Ale jednak wiem ze bardzo wazne jest tez samopoczucie po porodzie, i wiem ze jak bede miec wiele zbednych kg a bedzie mi ciezko je zgubic no nie oszukujmy sie jak bede prawie caly czas sama z dwojka dzieci to nie bedzie to łatwe..to raczej wesolo mi nie bedzie[emoji849]
A ja troche mam [emoji57] dla chlopca więcej a dla dziewczynki tylko dwa mi sie podobaja ale za to tz nie chce słyszeć [emoji849] bedzie wojna cos tak czuje bo jak bedzie dziewczynka to chyba bedzie bez imienia bo mi tylko te dwa sie podobaja a tz absolutnie nie[emoji849]

reklama
Dbanie o zdrową wagę w ciąży też jest ważne, nie tylko ze względów estetycznych, ale przede wszystkim zdrowotnych, dlatego nie ulegam zachciankom na słodycze i chipsy, ciasta.
I tak jak Kamila pisze: samopoczucie też jest ważne, już raz stoczyłam walkę z nadwagą i wiem że jest to trudne.

Do góry