reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Melduje się po wizycie :)
Dzieciątko się tak wierciło ze nie mógł doktor wymierzyć :) po kilku próbach mamy 4,46 cm :)
Według om dzisiaj jest 10t6d a na usg mamy 11t2d
:)
W załączniku zdjęcie po dzisiejszym usg :)
Łezka poleciała :) ostatnie usg miałam 4 tygodnie temu to widziałam kropeczke z bijącym serduszkiem, a dzisiaj pierwszy raz słyszałam i do tego taki mini człowieczek :) chwale się moja największa miłością ;D
Ja też z usg mam 11+2, zobaczymy co jutro wyjdzie :) Śliczny i duży!

No właśnie chyba mam zapalenie pęcherza bo mnie boli na końcu sikania. Ja to taka panikara bo dużo z córką przeszłam i strasznie się boję że coś się dziecku stanie ... dzięki wam dziewczyny . Co ja bym bez was zrobila
Infekcja pęcherza może być niebezpieczna w ciąży więc może idź jutro do lekarza, zwłaszcza przy takiej temperaturze.

Ja gotowalam długo ale.zawsze do grzanca więc nie wiem jak na zimno smakuje, pewnie zmienia trochę smak. Grzanca dobrze wygotowanego polecam, pycha

Koniecznie weź, paracetamol jest bezpieczny jednorazowo do 1000mg czyli dwie tabletki po 500 bo takie zwykłe sprzedają. Weź sobie do tego dużą dawkę Wit C też 1000 możesz spokojnie, to pomaga przy wszelkich infekcjach

Ja upatrzylam sobie drewniane, Klupś piccolo due

Ech dziecięce pobudki ;)

Ja czasem do swoich dzieci nie mam cierpliwości przez hormony a do obcych to już w ogóle sobie nie wyobrażam, podziwiam wszystkich nauczycieli

Cudnie, duży maluch

Przy zapaleniu pęcherza pij jak najwięcej, jedz dużo żurawiny i pij sok zurawinowy , jeśli się nie poprawi albo będzie gorzej to podejdź do lekarza po jakieś lekarstwo
A wiesz może ile trzeba to wino gotować żeby na 100% pozbyć się alkoholu? Bo marzę o grzańcu :D

Na FB jest grupa "ramzi, skull, nub po polsku"
Tam dziewczyny interpretuja wg trzech metod i podają jaka wg nich płeć , pianistka tam wrzuciła swoje usg i ja wrzucałam,
Ja też tam dawałam swoje ale póki co niezdecydowane :p

reklama
Właśnie się przyglądnęłam i na tym drugim tez jest ugięta nóżka i nie widać [emoji14] poczekam do prenatalnych :) może 4 grudnia coś będzie wiadomo :)
Być moze, to już niedługo [emoji6] a ja mam nadzieję, że 26.11 na moicb prenatalnych potwierdzi się teza o dziewczynce lub ujawni chlopczyk [emoji3] bardzo chciałabym już wiedzieć na pewno [emoji39]

Ja jestem juz na zwolnieniu od 6 tygodnia ☹ moja praca jest bardzo stresująca, rozni klienci, targety do wyrobienia itd no i nie mialam kompletnie siły na nic
To tak jak ja, też na samym początku uciekłam... Samo stanie 8 godzin na nogach jest męczące, a tu jeszcze dzwigaj, skacz po drabinie i jeszcze wiecznie pretensje od gory...

Być moze, to już niedługo [emoji6] a ja mam nadzieję, że 26.11 na moicb prenatalnych potwierdzi się teza o dziewczynce lub ujawni chlopczyk [emoji3] bardzo chciałabym już wiedzieć na pewno [emoji39]
Trzymam kciuki :) a w którym tyg byłaś jak określał dziewczyny na fb płeć?? Kurcze korci mnie żeby sprawdzić ale wiem że do 13tc może się podnieśc wyrostek...

Melduje się po wizycie :)
Dzieciątko się tak wierciło ze nie mógł doktor wymierzyć :) po kilku próbach mamy 4,46 cm :)
Według om dzisiaj jest 10t6d a na usg mamy 11t2d
:)
W załączniku zdjęcie po dzisiejszym usg :)
Łezka poleciała :) ostatnie usg miałam 4 tygodnie temu to widziałam kropeczke z bijącym serduszkiem, a dzisiaj pierwszy raz słyszałam i do tego taki mini człowieczek :) chwale się moja największa miłością ;D
Gratuluję! Super wieści[emoji4] Ile to szczęścia daje taki mały człowieczek[emoji7] takiw zdjęcia wzruszają [emoji4]ja jutro wybieram się na badania prenatalne i mam cichą nadzieję, że może czegoś się dowiem na temat płci bobaska[emoji56]

reklama

Tak samo 26. 11 mam badania prenatalne...mam lekki stres czy wszystko będzie dobrze....... Cudnie by było poznać któż się tam chowa :)

Do góry