reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
I tu jest ta przewaga! [emoji39][emoji123] mój wprawdzie przekroczył granicę 100 kg ale jakoś tak mu się to umiejętnie rozkłada po całości [emoji28] wzrost działa na jego korzyść.
A ja tak czy siak planuję wrócić po ciąży do rozmiaru xs, nie ma innej możliwości [emoji39]
Dasz rade ....mi też się zawsze udaje. Chyba ze teraz będzie inaczej. A ten mój tez ma ponad 100

Ja tak miałam wczoraj, za nic nie mogłam się rozgrzać, dopiero gorącą herbatka z cytryną, miodem i imbirem mnie rozgrzała. Może ciepła kąpiel? [emoji6]
Po trzeciej gorącej herbacie trochę lepiej, kąpiel nie bardzo bo musze niedługo wyjść na zewnątrz , to lepiej nie wychodzić jak się rozgrzeje ale może wieczorkiem ;)
Ja mam 164 cm, potem wrzucę fotki z końcówki poprzednich ciąż, to zobaczysz jaka kulka ze mnie była :D

@Nat Bluebell super, że wszystko ok, skan Cię uspokoi, ale oszczędzaj się mimo wszystko

Cześć dziewczyny :)
Powiedzcie mi .. czy Wy już coś kupujecie do wyprawki? Jakieś butelki, smoczki, itp? :)

A muszę Wam powiedzieć, że wczoraj udało mi się złapać tętno dzidziola za pomocą detektora :)
Zapiernicza jak pociąg :D
Miód na uszy, a i jaki spokój ... :)
Ja juz mam większość ciuszkow(mam i dziewczęce i dla chlopca i unisex bo w pierwszej ciazy czekalam z info o plci do porodu wiec nazbierało sie każdego rodzaju[emoji6]akutat syn z maja wiec ciuszki będą letnie ok [emoji6]), kocyki, ręczniki, łóżeczko, fotelik.
Także zostaje mi do kupienia wozek ale to raczej po nowym roku, butelki, pieluszki tetrowe, i wszystkie higieniczne rzeczy juz po nowym roku [emoji6]
A w miedzy czasie pewnie bede dokupywac jakies słodkie ubranka itp [emoji23]
Finansowa kwestia - to po pierwsze. A po drugie - przeczytałam gdzieś opinię, która zapadła mi w pamięć - nie warto czekać do ostatniej chwili bo później może zabraknąć sił i energii na chodzenie po sklepach, szukanie.. i w rezultacie wysyłanie męża po wszystko "byle tylko było".
Nie mam zamiaru odbierać sobie tej przyjemności [emoji7][emoji39][emoji7]
Dokladnie. Ja sobie nie wyobrazam czekac z wyprawka do np 30tc. Ile to juz widzialam przypadków gdzie dziewczyny odkladaly bo przeciez maja czas a potem z dnia na dzien ladowaly w szpitalu i lezaly do tp albo rodzily duzo wczesniej i wtedy albo zamawianie wszystkiego na szybko przez neta albo wysylanie faceta na zakupy.. to nie dla mnie[emoji55]
To też prawda.
Już widzę jak mój mąż idzie do sklepu i robi wyprawkę.. :D
Zresztą co to za przyjemność chodzić z takim wielkim brzuchem pół dnia po sklepach. Wejdzie się po schodach i zadyszka murowana :)
Niestety dopiero za 3 tygodnie mam wizytę, a to będzie już 14 tc. Po cichu liczę, że już dowiem się czy będzie chłopak czy dziewczynka. Z synem wiedziałam już w 13 tc.
Zastanawiam się czy mam iść na prenatalne badania..
Ja w pierwszej ciazy mialam sile nawet kilka dni przed porodem jezdzic na rowerze wiec dla mnie chodzenie po sklepach w ostatnich chwilach nie bylo zle [emoji14]

My juz po wizycie. Wszystko jest po staremu co u nas oznacza dobre wiadomosci bo wada ani sie nie pogorszyla no ale tez nie jest lepiej. Takze dalej obserwujemy co pol roku kontrola a za kilka lat pewnie zabieg/operacja. Poinformowalam juz naszego kardio ze to niestety ostatnia nasza wizyta u niego, szkoda bo lekarz swietny z niego no i podejscie do malych pacjentow ma super. No ale w grudniu czeka nas poczatek wyprowadzki więc bedziemy musieli szukac kogos nowego na miejscu..

Brzuch dalej boli, ale troche mniej bo wzielam juz nospe, ogarne obiad i sie poloze.

Ja juz mam większość ciuszkow(mam i dziewczęce i dla chlopca i unisex bo w pierwszej ciazy czekalam z info o plci do porodu wiec nazbierało sie każdego rodzaju[emoji6]akutat syn z maja wiec ciuszki będą letnie ok [emoji6]), kocyki, ręczniki, łóżeczko, fotelik.
Także zostaje mi do kupienia wozek ale to raczej po nowym roku, butelki, pieluszki tetrowe, i wszystkie higieniczne rzeczy juz po nowym roku [emoji6]
A w miedzy czasie pewnie bede dokupywac jakies słodkie ubranka itp [emoji23]Dokladnie. Ja sobie nie wyobrazam czekac z wyprawka do np 30tc. Ile to juz widzialam przypadków gdzie dziewczyny odkladaly bo przeciez maja czas a potem z dnia na dzien ladowaly w szpitalu i lezaly do tp albo rodzily duzo wczesniej i wtedy albo zamawianie wszystkiego na szybko przez neta albo wysylanie faceta na zakupy.. to nie dla mnie[emoji55]Ja w pierwszej ciazy mialam sile nawet kilka dni przed porodem jezdzic na rowerze wiec dla mnie chodzenie po sklepach w ostatnich chwilach nie bylo zle [emoji14]

My juz po wizycie. Wszystko jest po staremu co u nas oznacza dobre wiadomosci bo wada ani sie nie pogorszyla no ale tez nie jest lepiej. Takze dalej obserwujemy co pol roku kontrola a za kilka lat pewnie zabieg/operacja. Poinformowalam juz naszego kardio ze to niestety ostatnia nasza wizyta u niego, szkoda bo lekarz swietny z niego no i podejscie do malych pacjentow ma super. No ale w grudniu czeka nas poczatek wyprowadzki więc bedziemy musieli szukac kogos nowego na miejscu..

Brzuch dalej boli, ale troche mniej bo wzielam juz nospe, ogarne obiad i sie poloze.
dobrze Kamila,że nie jest gorzej :) to juz na święta będziesz mieszkała na Śląsku?

dobrze Kamila,że nie jest gorzej :) to juz na święta będziesz mieszkała na Śląsku?
Raczej tak [emoji6] mysle ze po wizycie 3.12 juz bedziemy sie pakowac i w nastepny dzien jechac. Narazie i tak zostajemy u tz rodziców a w miedzy czasie poszukamy mieszkania i pewnie od nowego roku juz będziemy gdzies na slasku mieszkac [emoji6] a tz potem tylko wroci po reszte naszych rzeczy [emoji6]

Raczej tak [emoji6] mysle ze po wizycie 3.12 juz bedziemy sie pakowac i w nastepny dzien jechac. Narazie i tak zostajemy u tz rodziców a w miedzy czasie poszukamy mieszkania i pewnie od nowego roku juz będziemy gdzies na slasku mieszkac [emoji6] a tz potem tylko wroci po reszte naszych rzeczy [emoji6]
aaa:) no to zmiany sie szykują potężne :):)

Po trzeciej gorącej herbacie trochę lepiej, kąpiel nie bardzo bo musze niedługo wyjść na zewnątrz , to lepiej nie wychodzić jak się rozgrzeje ale może wieczorkiem ;)
Ja mam 164 cm, potem wrzucę fotki z końcówki poprzednich ciąż, to zobaczysz jaka kulka ze mnie była :D

@Nat Bluebell super, że wszystko ok, skan Cię uspokoi, ale oszczędzaj się mimo wszystko
Zdecydowanie dzisiaj odpoczywam! A jutro zobaczę co dalej.
Co do brzucha, to u mnie (168cm) już w pierwszej ciąży szybko brzuch wyszedł ale rósł tak gdzieś do 7mca i na koniec wcale nie był duży, mam nadzieję że i teraz tak będzie :)

A w miedzy czasie pewnie bede dokupywac jakies słodkie ubranka itp [emoji23]Dokladnie. Ja sobie nie wyobrazam czekac z wyprawka do np 30tc. Ile to juz widzialam przypadków gdzie dziewczyny odkladaly bo przeciez maja czas a potem z dnia na dzien ladowaly w szpitalu i lezaly do tp albo rodzily duzo wczesniej i wtedy albo zamawianie wszystkiego na szybko przez neta albo wysylanie faceta na zakupy.. to nie dla mnie[emoji55]Ja w pierwszej ciazy mialam sile nawet kilka dni przed porodem jezdzic na rowerze wiec dla mnie chodzenie po sklepach w ostatnich chwilach nie bylo zle [emoji14]

Dobrze, że z synkiem w porzadku :) A teraz już odpoczywaj!

Ja korzystam i szukam wózków :D

reklama
Ale wam zazdroszczę zakupów wyborów.. W pierwszej ciąży mąż kupował bo ja byłam w szpitalu a teraz już wszytsko mamy więc mnie to ominie,:(

Do góry