reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Hej. Ja po wizycie. Prawie 2 godzin czekania. Dzidziuś ok prawie 2cm. Z USG termin na 30.06. zamiast skracać to się wydłuża.
Przy TSH 3.5 dostałam eutyrox(+_+) aha i muszę krzywą cukrowa zrobić. Moja gin powiedziala mi ze są takie glukozy w płynie o smaku coli albo fanty. Może taką spróbuję.
Wstyd się przyznać ale juz mam pare kilo do przodu :':)':)':)'(

Hej. Ja po wizycie. Prawie 2 godzin czekania. Dzidziuś ok prawie 2cm. Z USG termin na 30.06. zamiast skracać to się wydłuża.
Przy TSH 3.5 dostałam eutyrox(+_+) aha i muszę krzywą cukrowa zrobić. Moja gin powiedziala mi ze są takie glukozy w płynie o smaku coli albo fanty. Może taką spróbuję.
e tam kg nie ważne, ważne żeby dzidziol był zdrowy :)

Super, ze z dzidzia ok ;)
Kilogramy sie zgubia po porodzie wiem cos o tym serio 26kg przytylam z synkiem.
Tarczyce wyrownaja i bedzie git. Krzywa ciezko przejsc ale jak trzeba to trzeba. U mnie niestety nie mieli zadnych smakowych.

Nie martw sie [emoji6] tsh szybko zbijesz (mialam duuzo wieksze ostatnio), krzywa tez musze zrobić, i ide albo jutro albo w czwartek [emoji6] wlasnie wrocilam z apteki, niestety nie mieli cytrynowej wiec bede musiala przezyc zwykła [emoji6] ale damy rade [emoji106]
No i tez mam kilka kg do przodu a to dopiero 12tc[emoji55]
Ale damy rade [emoji123]

Mam wizyte w czwartek. Pierwszy raz powinnam zobaczyc serduszko...a dzisiaj od rana mam czarne mysli....a to że przestało sie rozwijać...albo ze zobacze puste jajo plodowe...albo (i to juz jest zupelnie abstrakcyjne) że zobacze bliźnięta syjamskie...
No po prostu chyba mi sie mózg psuje od tej ciąży...
Masakra...aż mi wstyd samej za siebie ;) mężowi to się nawet nie przyznam ze mam takie wizje xd

reklama
@Nat Bluebell daj znać jak u Ciebie. Mam nadzieję, że lepiej :-*

@Kaamilaaa powodzenia u kardiologa.

Wyprawkę powoli zacznę robić jak poznam płeć. Z większych/droższych rzeczy potrzebujemy fotelika (chcę od razu do 18kg rwf, więc koszt spory...fotelik to rzecz ma której nie zamierzam oszczędzać), wózka (tutaj może być używka...nie będziemy za dużo używać) i chusty (mam upatrzony model, mieszkamy blisko plaży-więc spacery tylko w chuscie, do szkoły corki też idę po dużej ilości schodów, więc też mlody/mloda będzie zachustowana). Butelek itd nie kupię, bo nie potrzebuję. Łóżeczko, leżaczek i krzeselko do karmienia mam po straszakach.

I to jest super postawa z tym rwf:))) ja dla mojego wymieniam teraz na model dla starszego dziecka( rwf, a jak:), a drugiej brzuszkowej pociesze zostawiamy be safe po młodym. Także wydatek będzie i tak taki sam, jakbym s ciąży nie była:)
Mam nadzieje, ze mój drugi dzidz tez będzie chustowy:) akurat tutaj tez po synu przejmę:()

Do góry