Moj tez ma teraz 1,5 roku i jeszcze nigdy na antybiotyku jedynie co to miał ospe (prawie bezobjawowo) no i lekkie przeziębienia ale to zlobkowe dziecko od 10mż więc to też przez toA mój synek kp 19 miesięcy i raz w życiu bral antybiotyk
reklama
Tez jestem takiego zdaniaMoim zdaniem dużo też robi nastawienie przez inne osoby. Ja planowałam karmić 3 miesiące. Nie kręcilo mnie to, jakoś mnie odrzucalo. A teraz karmie już 1 rok i 7 miesięcy i wcale nie wykluczone że będę karmić tandem jak małe się urodzi. Mimo początkowych trudności, wstydu karmienie piersią to najlepsza i najwygodniejsza forma. Pierdzielenie się z butelkami to nie dla mnie. Idę z dzieckiem gdzie chce, biorę tylko pieluchy i mogę siedzieć ile chce bo żarcie zawsze ciepłe i gotowe do spożycia [emoji6] ogólnie są chwile wiszenia na cycku ale to raczej przy skokach rozwojowych (i tak wolę się położyć i dać cyca niż np nosić dziecko na rękach). Zreszta najlepszy towar w najlepszej cenie [emoji23] bo zjeść i tak trzeba. Ja od początku jadłam wszystko, zero diet. Moim zdaniem warto i słuszny jest nacisk na kp, sama wiem że gdyby nie nacisk w szpitalu i tłumaczenie jak to jest ważne bym się poddała. Początek był bardzo ciężki ale warto. Nie jestem laktoterrorystka ale czasem ciężko mi zrozumieć czemu ktoś może a nie chce... A państwa zamiast łatwo dofinansowywac mm powinny stawiać na edukację i pomoc laktacyjna. I nie chce wywołać burzy ale dziewczyny w pierwszych ciążach mogą po tych komentarzach już rezygnować... Dlatego potrzebny jest głos tych które karmią i dają radę a co więcej lubią te chwile i karmią długo[emoji6]
Tez walczylam i nie bylo latwo, wiszenie ma cycu calymi dniami i nocami ale mialam wsparcie ze strony meza ogromne i poszlo.
Nigdy sie nie stresowalam tym, ze wychodimy a ja nie mam jedzenia. Idealna tez teraz pora do rodzenia bo latem na lazdej lawce w parku mozna karmić od poczatku wychodziłam z synkiem na długie spacery
U nas wyszla skaza bielkowa i wystarczylo, ze ja odsunelam nabial a kolezanka miala ten sam problem i kombinowala ze wszystkimi rodzajami mleka na rynku. Ja ogolnie za mm bym sie chyba nie wiedziala jak zabrac. Mam nadzieje ze bedzie mi dane karmic drugiego potworka
Ostatnia edycja:
Dzień dobryTak w ogóle to dzień dobry
Zbieramy się właśnie do szkoły i przedszkola , zimno okropnie, brrrr, najchętniej to bym z łóżka nie wychodziła
Ja dzisiaj sobie zrobiłam wagary i nie zaprowadzam synka do zlobka tylko maz snieg u mnie spadl! Fajnie jakby sie utrzymal ayn bylby przeszczesliwy
Vivienne 1
Fanka BB :)
Dziewczyny. Jestem przerażona . Wczoraj broilismy z tz. I po brojeniu zaczęłam plamic . Pół nocy nie spałam strasznie się boję .... dziś jadę na cytologie to powiem .... mam nadzieję że nic nie zrobilismy tam złego. ....
Pewnie to nic takiego, to tak jak wlasnie po cytologii zawsze mnie lekarz uspokaja i mówi, ze moze byc nieznaczne plamienie.Dziewczyny. Jestem przerażona . Wczoraj broilismy z tz. I po brojeniu zaczęłam plamic . Pół nocy nie spałam strasznie się boję .... dziś jadę na cytologie to powiem .... mam nadzieję że nic nie zrobilismy tam złego. ....
Vivienne 1
Mam nadzieję jeszcze nigdy tak nie mialam odkąd w ciąży jestem ... dobrze że akurat dziś jadę na ta cytologie. Bo zwariowalabym czekając jeszcze 3 tygodnie do następnej wizyty
Kaamilaaa
Nie stresuj sie, po seksie moglo sie zdarzyć[emoji57]Dziewczyny. Jestem przerażona . Wczoraj broilismy z tz. I po brojeniu zaczęłam plamic . Pół nocy nie spałam strasznie się boję .... dziś jadę na cytologie to powiem .... mam nadzieję że nic nie zrobilismy tam złego. ....
Bedzie dobrze uslyszysz dzisiajj, ze to nic niepokojacegoMam nadzieję jeszcze nigdy tak nie mialam odkąd w ciąży jestem ... dobrze że akurat dziś jadę na ta cytologie. Bo zwariowalabym czekając jeszcze 3 tygodnie do następnej wizyty
reklama
Vivienne 1
Dziewczyny dzięki. Dam znać jakby co... odezwę się potem bo szykuje malolate do szkoły....