reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Gratuluje tym które dzisiaj doszly do nas [emoji4] ja miakam dzisiaj strasznie dlugi dzien..od 9 do 18 praca potem zakupy do domu bardzo mi sie chciało kopytek to zrobiłam, i dopiero teraz do łóżka weszłam [emoji849]tragedia nóg nie czuje ...

reklama
Ale mieliscie przeżycia. Dobrze, że tylko tak to sie skończyło.

Ja mam termin 22.06 ale fajnie byloby urodzic 19.06, miałby mąż piekny prezent na urodziny [emoji6]

Śliczny maluszek. I gratuluje udanego koncertu.

Moja corka tez urodzila sie 1.08 [emoji4]

Wszystkim wizytujacym gratuluję dobrych informacji.

Ja dzisiaj powiedzialam w pracy o ciąży. To znaczy na razie tylko Szefowej bo Szefa nie ma do końca tygodnia. A że to malzenstwo to i tak od Szefowej sie dowie. Nie chcialam czekac z tym do poniedziałku bo w srode konczy mi sie umowa a tak jak pisalam chcialam byc uczciwa. Szefowa mi pogratulowala i dała do zrozumienia że nie powinnam sie obawiać o to czy umowa bedzie przedluzona. W ogóle to co chwile wychodzila i ciagle podejmowala temat dzieci [emoji6] no ale jeszcze czeka mnie wspolna rozmowa w poniedzialek. Mam nadzieje ze przez weekend nie zmienią zdania co do mojej dalejszej współpracy

Wierze, ze nie zmienia i za to trzymam kciuki:)

Okazuje się, że Szefostwo masz w porządku, myślę, że nie zmienią zdania i wszystko będzie ok. [emoji4]
Ja ciągle rozmowy w pracy mam przed sobą.. nie mogę się zebrać jakoś.
Nie dziwię się. Ja okropnie sie denerwowalam. Nawet w nocy śniło mi się, że Szefowej o tym mówię.[/QUOTE]Niby normalna sprawa, a czuję się jakbym coś przeskrobała [emoji39] umowy w szkołach mam na stałe więc nie boję się o pracę, tylko sam fakt rozmowy mnie uwiera [emoji2955]

Nie dziwię się. Ja okropnie sie denerwowalam. Nawet w nocy śniło mi się, że Szefowej o tym mówię.
Niby normalna sprawa, a czuję się jakbym coś przeskrobała [emoji39] umowy w szkołach mam na stałe więc nie boję się o pracę, tylko sam fakt rozmowy mnie uwiera [emoji2955][/QUOTE]No właśnie ja nie wiem czym my sie tak denerwujemy, przeciez to normalne, że kobiety sa w ciąży i nie jesteśmy wyjątkami, ale zawsze stres jest.

Witam się po dlugim dniu, Dzidziolek zaliczył pierwszy, bardzo udany występ publiczny [emoji41] a ja "cierpiałam dla sztuki" bo pokłułam sobie rano palec glukometrem i bolało podczas grania. Widział ktoś mój mózg może? [emoji849][emoji849][emoji849]

A o 15.00 byłam na wizycie, Pchełka ma 4.26 cm, serducho 168 uderzeń na minutę, fikanie raczkami i nózkami też zaliczone podczas badania :)
A oto i ta Pchła!! [emoji7]Zobacz załącznik 916854

Jestem rozczulona widząc wasze fotki z usg [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ ja niestety doczekałam się usg tylko do 7 tyg bo wtedy dzidziuś się przestań rozwijać

Witam się po dlugim dniu, Dzidziolek zaliczył pierwszy, bardzo udany występ publiczny [emoji41] a ja "cierpiałam dla sztuki" bo pokłułam sobie rano palec glukometrem i bolało podczas grania. Widział ktoś mój mózg może? [emoji849][emoji849][emoji849]

A o 15.00 byłam na wizycie, Pchełka ma 4.26 cm, serducho 168 uderzeń na minutę, fikanie raczkami i nózkami też zaliczone podczas badania :)
A oto i ta Pchła!! [emoji7]Zobacz załącznik 916854

Jestem rozczulona widząc wasze fotki z usg [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ ja niestety doczekałam się usg tylko do 7 tyg bo wtedy dzidziuś się przestań rozwijać

Ta metoda mówi o tzw. wyrostku płciowym. Jego ułożenie wskazuje ns płeć. Jest to, mówiąc najprościej ta pozioma kreska którą widać w miejscu narządów płciowych. Jeśli przebiega poziomo, rownolegle z kręgosłupem to bedzie dziewczynka, a jeśli jest skierowana w gorę to chłopiec. U mojej pchły płaska krecha [emoji4]
Ja ostatnio wlasnie zwróciłam na to uwagę na usg ale mój lekarz mówił że jeszcze nie było wiadomo. Zaciekawiła mnie ta metoda. Za tydzien Bede sie dopatrywać tej kreski ale chyba będzie jeszcze za wczesnie bo będzie dopiero 11+5

reklama
Ja ostatnio wlasnie zwróciłam na to uwagę na usg ale mój lekarz mówił że jeszcze nie było wiadomo. Zaciekawiła mnie ta metoda. Za tydzien Bede sie dopatrywać tej kreski ale chyba będzie jeszcze za wczesnie bo będzie dopiero 11+5

Nie za wcześnie! U mnie dziś 11+0 ;) czyli początek 12 tygodnia.

Do góry