reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Hej, hej!
Wracam do Was po krótkiej przerwie. Pamiętacie mnie jeszcze?
Nie było mnie, bo byłam z Zuzią na wycięciu wszystkich migdałków. Od poniedziałku jesteśmy w domku. Zuzia była bardzo dzielna. Jutro mamy wizytę kontrolną - zobaczymy, co powie lekarz.

U mnie i dzidziulka wszystko w porządku - to znaczy - mam taką nadzieję [emoji4]
Ja czuję się dobrze, mdłości już praktycznie ustąpiły, więc zaczynam jeść [emoji4]

Muszę nadrobić wątek. Mam do przeczytania ponad 1600 postów [emoji33]

Co mi się zawiesilo i zaznaczone cytaty mi znikły, a już nie chce mi się kilkanaście stron przeszukiwać, wiec niestety nie odpisze na wszystko

@Nati88 całe szczęście, że nic poważnego się nie stało, sprawdzajcie jednak dokładnie co z szyją skoro go bolało, to czasem odzywa się po czasie, no i polecam zwrócić się do jakiejś firmy pomagającej uzyskać odszkodowanie. Siostrzeniec męża miał niedawno wypadek, i dzięki takiej firmie miał auto zastępcze za które płacił ubezpieczyciel sprawcy wypadku, naprawa auta szybko i dobrze wykonana i dość duże odszkodowanie, więc naprawdę warto.

@Kaamilaaa ja też najchętniej nie kupowałabym nic ciążowego, ale w żadne spodnie się już nie mogę zapiąć a rozpięte mi spadają, na dodatek legginsy też mnie cisną, a z trójką dzieci co rano do szkoły i przedszkola nie dam rady ciągle w sukienkach, bo to niewygodne i niepraktyczne, zdecydowanie w spodniach lub legginsach wygodniej, do tego tuniki i luzniejsze bluzki i jest ok
Wyjątkowo szybko mi wyskoczył tym razem brzuszek, zwłaszcza dołem i nawet bardziej dopasowane majtki mnie cisną ;) wiec nie dam rady na tym zaoszczędzić
Zrobię tak jak z wieloma rzeczami dla dzieci, kupuję używane na olx lub allegro, a potem sprzedaję za podobną lub niewiele niższą cenę i niewiele na tym tracę
Na wózkach i foteliku z bazą, nawet zrobiłam w ten sposób :p

Mnie się ciąża teraz dłuży, ale to na pewno przez ciągłe mdłości, i czekanie na "bezpieczny" 13 tydzień (za mną okres długiego starania i komplikacji a do tego 2ciaze biochemiczne) jak mi miną mdłości i przyjdzie 13-14 tydzień to zacznie czas lecieć szybciej, tymbardziej że to akurat święta będą, a to zawsze szybko mija , potem w styczniu ferie zimowe i zaraz będzie połowa ciąży a wtedy to już z górki :p

Wstałam dzisiaj jakaś taka wyjątkowo osłabiona, do tego przyplątał się katar i mam dość, idę się położyć, może się zdrzemne i mi się poprawi.

Ps. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Ach i za koncert @Pianistka1991, powodzenia

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!
Mam dzisiaj labę w pracy to biorę się za sprzątanie w domu. Może nawet kawy bym się napiła, ale mleka nie mam. :/

Od wczoraj boli mnie kość ogonowa- bardzo. Ale na szczęście mdłości mnie omijają od kilku dni i już nie jestem tak bardzo zmęczona w ciągu dnia, choć i tak padam o 20.

Co do ciuchów ciążowych to też liczę, że nie będę musiała kupować. Może jakieś jeansy w HM jedynie, bo widziałam, że nie są brzydkie, ale zobaczę jak mi będzie brzuch rósł.

Co do ciuchów dla dzieci to u mnie nr 1 jest Zara, potem Next i czasem coś w HM kupię.

Dzień dobry!
Mam dzisiaj labę w pracy to biorę się za sprzątanie w domu. Może nawet kawy bym się napiła, ale mleka nie mam. :/

Od wczoraj boli mnie kość ogonowa- bardzo. Ale na szczęście mdłości mnie omijają od kilku dni i już nie jestem tak bardzo zmęczona w ciągu dnia, choć i tak padam o 20.

Co do ciuchów ciążowych to też liczę, że nie będę musiała kupować. Może jakieś jeansy w HM jedynie, bo widziałam, że nie są brzydkie, ale zobaczę jak mi będzie brzuch rósł.

Co do ciuchów dla dzieci to u mnie nr 1 jest Zara, potem Next i czasem coś w HM kupię.

Co do ciuszków to tez next, Zara, h&m i kappahl, świetna jakość i wykonanie, a do tego fajne wzory
Lubie też niektóre f&f no i lidlowe tez się sprawdzają ale to już u starszych dzieci, dla maluszków średnio, bo szybko się rozciągają

Bo za dużo wg niego wymiotuje i powiedzial, ze jak bedzie sie to dalej utrzymywac to on woli mnie olozyc na badania i leczenie do szpitala. Teraz jeszcze doszedl ten cukier :\ eh mam nadzieje ze jednak nic takiego nie wymyśli
Szpital nic fajnego, ale jeśli miałabyś się odwodnic to dla malucha bardzo niezdrowe, więc może lepiej wtedy na kilka dni trafić pod fachową opiekę, ja musiałam w poprzedniej ciąży położyć się w 30tyg na półtora tygodnia, bo szyjka się skróciła bardzo i trzeba było się dać podpiąć pod kroplowki z magnezem i do tego zastrzyki na płucka i jak się poprawiło to wróciłam do domu, mąż musiał wziąć urlop i siedział w domu z dziećmi ;)

reklama
W zasadzie nie ma takiej opcji, zaplakalabym sie bez synka. Maz by mial szkole życia. Wczoraj kazalam wykąpać mu synka a że nie mogl znalrzc jego plynu fo kapieli to zrobil mu piane ze swojego zelu :)
Mężczyźni! :D Choć mój tż ogarnia młodą i jak mam wyjazd służbowy to daje sobie radę bez problemu. Na początku, jak wróciłam do pracy, córka miała rok i dwa m-ce to wszyscy panikowali jak on sobie poradzi, bidulek, dwa dni... Babcia chciały na noc zostawać, żeby pomóc, ale zabroniłam. To wspólne dziecko i ojciec powinien tak samo uczestniczyć jak matka- takie mam zdanie.

Do góry