reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Zuch dziewczyna:))))
Jeśli wyjdzie to dasz radę:) tym bardziej, ze masz zdrowe nawyki żywieniowe, a przy diecie cukrzyka to niezbędne:)
Trzymam kciuki, żebyś cukrzycy nie miała, ale pamiętaj, ze jeśli wyjdzie to nie będzie koniec świata:)
Tez jestem zdania, ze lepiej niech lekarz wie o kazdym wyniku jak nastepny będzie lepszy to bardzo dobrze a dieta nikomu na zle by nie wyszla :)

reklama
No co Ty, czemu miałabym się obrazić. Jak sama napisałam to hormony biorą górę i to tylko aplikacja [emoji23] ja się bardzo wszystkim interesuje i fiksuje, a on sobie spokojnie czeka na dobre wieści z wizyt i już :D ale miło by mi było jakby czasem sam z siebie o coś zapytał ;)
Powiem Ci ze ja myślałam że mój się nie interesuje, a on sobie podczytuje w internecie pewnie Twój tak samo. Wydaje mi się, że faceci to się boją bardziej od nas ojcostwa ;)

Zuch dziewczyna:))))
Jeśli wyjdzie to dasz radę:) tym bardziej, ze masz zdrowe nawyki żywieniowe, a przy diecie cukrzyka to niezbędne:)
Trzymam kciuki, żebyś cukrzycy nie miała, ale pamiętaj, ze jeśli wyjdzie to nie będzie koniec świata:)
A pewnie, że tak! Jedyne co mnie martwi to, że bedzie mi ciężko mierzyć cukier w pracy kiedy czasem prowadzę kilka, a nawet kilkanaście lekcji pod rząd. Robię mini przerwy na szybkie-zdrowe-regularne jedzenie, ale nie wiem czy zabawa z glukometrem da radę się w to wpisać. [emoji848]

A pewnie, że tak! Jedyne co mnie martwi to, że bedzie mi ciężko mierzyć cukier w pracy kiedy czasem prowadzę kilka, a nawet kilkanaście lekcji pod rząd. Robię mini przerwy na szybkie-zdrowe-regularne jedzenie, ale nie wiem czy zabawa z glukometrem da radę się w to wpisać. [emoji848]
Moze nie bedzie takiej koniecznosci. Moze jedynie np rano. Mam znajoma ktora miala cukrzycę ciążową i tylko raz dziennie mierzyła. A w jakim wieku masz uczniów?

Moze nie bedzie takiej koniecznosci. Moze jedynie np rano. Mam znajoma ktora miala cukrzycę ciążową i tylko raz dziennie mierzyła. A w jakim wieku masz uczniów?
Cały przekrój - od 6-7-latków, poprzez młodzież 12-13, po maturzystkę.
W sumie nie ma co gdybać - zobaczę co lekarz mi zaleci i jak to w końcu będzie z tym cukrem ;)

Ja cukier musiałam mierzyć 4 razy dziennie: rano na czczo do max 30 min po przebudzeniu
- 1h po śniadaniu
- 1h po obiedzie
- 1h po kolacji
Dieta na szczęście wystarczyła:)

Ja narazie nic nie kupuję i w sumie nie zamierzam ciążowych rzeczy kupować dla mnie to pieniądze w błoto. Raczej jak będzie trzeba kupię coś oversizowego, całe szczęście w zimie można przechodzić w swetrach i sukienkach ;) liczę na to że duży brzuch będę miała już na wiosnę i kurtka będzie nie potrzebna.
Hej ja po pracy dopiero wszystko nadrabiam [emoji16] u nas jest tak ze na ciuchy ciazowe dostajesz ponad 100 euro wiec planuje z tego w najblizszym czasie skorzystać [emoji5]

reklama
Do góry