reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

A ja już odliczam dni do testowania, dzisiaj 8dpo.
Wczoraj brzuch pobolewał jak na @, ale to może być i ciąża i okres [emoji14]

Ja w pierwszej ciąży w ogóle np. po piersiach nie widziałam różnicy, że jestem w ciazy, ani nie bolały ani jakieś większe nie były. Dopiero po porodzie urosły sporo. Także każda ma zupełnie inaczej z tymi objawami.
Ale wam zazdroszczę tych poumawianych wizyt :)
Mnie tak wcześnie pobolewał brzuch i okazało się, że to ciąża, także trzymam kciuki! Niedługo i Ty bedziesz miała umówioną wizytę! ;)

reklama
To skarpetki moze beda juz różowe albo niebieskie [emoji173]
Raczej nie bo sama nie bede wiedzieć co bedzie [emoji14] chce miec niespodziankę do porodu [emoji14]
Super pomysł, ale ja nie wytrzymałabym do świąt [emoji39] [emoji39] [emoji39] [emoji39] może w 2 ciąży (o ile kiedykolwiek się na taką zdecyduję) będę bardziej cierpliwa [emoji28]
Wcale to nie jest dlugo, do prenatalnych i tak i tak chcialabym czekać bo to wtedy bede troche spokojniejsza no a od prenatalnych do świąt to jakies 3tygodnie wiec [emoji6]

A ja już odliczam dni do testowania, dzisiaj 8dpo.
Wczoraj brzuch pobolewał jak na @, ale to może być i ciąża i okres :p

Ja w pierwszej ciąży w ogóle np. po piersiach nie widziałam różnicy, że jestem w ciazy, ani nie bolały ani jakieś większe nie były. Dopiero po porodzie urosły sporo. Także każda ma zupełnie inaczej z tymi objawami.
Ale wam zazdroszczę tych poumawianych wizyt :)

U mnie jeżeli dobrze liczę to dzisiaj jest 11dpo. W niedziele termin spodziewanej @. Podejrzewam że test moze wyjsć jeszcze negatywny nawet jeżeli ciąża bedzie. A Ty kiedy robisz test?

Super pomysł, ale ja nie wytrzymałabym do świąt
emoji39.png
emoji39.png
emoji39.png
emoji39.png
może w 2 ciąży (o ile kiedykolwiek się na taką zdecyduję) będę bardziej cierpliwa
emoji28.png

Z tą cierpliwością to działa chyba odwrotnie :p jak przy pierwszej nikomu nawet nie mówiliśmy, że chcemy mieć dziecko tak teraz tego w ogóle nie ukywamy ze chcemy miec kolejne :)
U mnie jeżeli dobrze liczę to dzisiaj jest 11dpo. W niedziele termin spodziewanej @. Podejrzewam że test moze wyjsć jeszcze negatywny nawet jeżeli ciąża bedzie. A Ty kiedy robisz test?
Myślalam o poniedziałku ale boje sie ze nie wytrzymam i zrobie wczesniej :( na razie nie mam kupionych zadnych testów i unikam możliwości kupienia :p

A ja wczoraj postanowiłam ze tz rodzicom powiemy nie po prenatalnych tylko dopiero w święta
emoji3.png

Teraz nie chce bo jest za wcześnie, a po prenatalnych nie bedzie okazji bo będziemy u siebie a taka nowine przez telefon nie fajnie mowic wiec zaczekamy do swiat, bede wtedy w 15/16tc i mam nadzieje ze jeszcze brzuszka nie bedzie widac bo chcialabym dac przyszlym dziadkom takie fajne pudeleczka ze skarpetkami zdjeciem usg
emoji173.png
Fajny pomysł :D
Ja mam plan do świąt nikomu nie mówić, mam nadzieję, że nie będzie jeszcze za bardzo widać i nie będę musiała iść na zwolnienie to się uda ;)
O pierwszej ciąży nikt oprócz męża nie wiedział, nawet kilka dni w szpitalu udało się utrzymać w tajemnicy. Później się cieszyłam z tego bo nie musiałam nikomu tłumaczyć co, jak i dlaczego. Łatwiej mi było sobie poradzić z tym w domu, na spokojnie, bez przypominania sobie na każdym kroku co się stało.

A ja wczoraj postanowiłam ze tz rodzicom powiemy nie po prenatalnych tylko dopiero w święta [emoji3]
Teraz nie chce bo jest za wcześnie, a po prenatalnych nie bedzie okazji bo będziemy u siebie a taka nowine przez telefon nie fajnie mowic wiec zaczekamy do swiat, bede wtedy w 15/16tc i mam nadzieje ze jeszcze brzuszka nie bedzie widac bo chcialabym dac przyszlym dziadkom takie fajne pudeleczka ze skarpetkami zdjeciem usg [emoji173]

Tez mam taki pomysł :) kolor skarpetek w zależności od płci:) o ile już będzie znana

reklama
Laski poledwice lososiowa wedzona raczej powinnam sobie odpuscic no nie ? [emoji848]
To zależy bo jeśli ona nie jest poddana żadnej obróbce termicznej to raczej nie poleca się, pamiętam że ja jadłam w ciąży np makrele wędzoną, surowa nie była przecież, wydaje mi się że z tą polędwica jest to samo, skoro wędzona jest to raczej ok

Do góry