reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

No nie [emoji57] lekarz prywatny nie wypisze ci skierowania na badania na nfz [emoji57] prywatny moze ci wypisac co masz zrobic ale bedziesz musiała za wszystko płacić[emoji57]
No tak, dzięki za odp.. ;) zawsze omijałam lekarzy wielkim łukiem (brak potrzeby po prostu).
A jakie badania masz na myśli? Bo oprócz usg, pappa i ewentualnych prenatalnych to kwestię badania krwi może zlecić lekarz rodzinny do którego jestem zapisana, czy się mylę i pod kątem ciąży robi to tylko ginekolog?

reklama
No tak, dzięki za odp.. ;) zawsze omijałam lekarzy wielkim łukiem (brak potrzeby po prostu).
A jakie badania masz na myśli? Bo oprócz usg, pappa i ewentualnych prenatalnych to kwestię badania krwi może zlecić lekarz rodzinny do którego jestem zapisana, czy się mylę i pod kątem ciąży robi to tylko ginekolog?
Raczej rodzinny ci tego nie wypisze bo powie ze mozesz isc do gin [emoji6]
No oprocz zwykłej morfologii czy badania moczu to jeszcze najpierw trzeba zrobic badania na toxoplazmoze, cytomegalie, rozyczka, hiv, hcv, glukoza na czczo, grupa krwi.... i pewnie jeszcze o czyms zapomnialam [emoji848]

Raczej rodzinny ci tego nie wypisze bo powie ze mozesz isc do gin [emoji6]
No oprocz zwykłej morfologii czy badania moczu to jeszcze najpierw trzeba zrobic badania na toxoplazmoze, cytomegalie, rozyczka, hiv, hcv, glukoza na czczo, grupa krwi.... i pewnie jeszcze o czyms zapomnialam [emoji848]
No fakt, dzięki za podpowiedź. :) Masz może orientacje ile średnio czeka się na taką wizytę na nfz do ginekologa?

No fakt, dzięki za podpowiedź. :) Masz może orientacje ile średnio czeka się na taką wizytę na nfz do ginekologa?
Wiesz chyba zalezy od przychodni, no ale jak wiadomo na nfz sie troche czeka [emoji57] ale chyba jak ma sie juz potwierdzona ciaze to jesli chcesz isc na nfz to musza cie przyjac w ciagu 7dni(?) Jak sie myle to niech mnie ktos poprawi [emoji6]
Ja tak zamierzam zrobic, (jesli sie okaze ze mimo tego ubezpieczenia co mam mam placic za wizyty i badania) to po potwierdzeniu u prywatnej gin pojde na nfz bo jednak juz same badania z krwi troche kosztuja [emoji57]

Jeśli ginekolog do którego pójdziesz prywatnie ..omijając przy tym kolejkę ,pracuje przyjmuje w szpitalu na NFZ bez problemu może wypisać badania na NFZ. Wtedy masz dwa w jednym.

Jeśli ginekolog do którego pójdziesz prywatnie ..omijając przy tym kolejkę ,pracuje przyjmuje w szpitalu na NFZ bez problemu może wypisać badania na NFZ. Wtedy masz dwa w jednym.
O widzisz! Mój ginekolog pracuje w szpitalu w którym prawdopodobnie będę rodzić więc pewnie będzie tak jak mówisz. Dzięki za cenną uwagę :)

reklama
Ja dziś okej bo syn dał mi normalnie spać i nie wył godzinami w nocy... Ostatnio poprostu już mnie na skraj wyczerpania doprowadza :( pozatym to nic nie dolega, apetytu nadal brak
Oj, ciężko jest jak tak maluch placze po nocach [emoji58] współczuję ale nie dlugo powinno byc juz lepiej [emoji8]
Wszystko w porządku, nawet w nocy spałam dobrze, tylko wstawałam siusiu chyba ze 4 razy [emoji87] [emoji87] [emoji87] [emoji87] apetyt i samopoczucie ok :)
Kurde ja nawet nie sikam częściej[emoji849]

Do góry