reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Tak jestem rocznik 91 mówi że to moja 4 ciąża tzn 3 i nie jestem w grupie ryzyka. Byłam u mojej prowadzącej na NFZ. Wróciłam do domu i przepisałam się do innego lekarza.

Witajcie kochane. Ja dziś byłam u swojej ginekolog i wyszłam z gabinetu zawiedziona. Sprawdziła wyniki krwi i wszystko. A jak zapytałam o badania prenatalne to powiedziała że jestem za młoda. A jak mnie zbadał to zeszłam z fotela z płaczem. Nie zmierzyła ciśnienia nie zwarzyla..
I to ma byc pgin prowadzacy ciaze ??
Ja mam 22lata i dostalam skierowanie od prywatnego ginekologa na prenatalne na nfz...(u mnie zle wyniki)
A to u ciebie nie ma ze polozna najpierw waży, mierzy ciśnienie ?
Usg tez nie mialas ? To prywatna wizyta czy na nfz ?

Witajcie kochane. Ja dziś byłam u swojej ginekolog i wyszłam z gabinetu zawiedziona. Sprawdziła wyniki krwi i wszystko. A jak zapytałam o badania prenatalne to powiedziała że jestem za młoda. A jak mnie zbadał to zeszłam z fotela z płaczem. Nie zmierzyła ciśnienia nie zwarzyla..

Na prenatalne za młoda? Idź gdzieś prywatnie, to ważne badanie.

Napinanie też mam. W każdej ciąży tak miałam od samego początku. Pytalam nawet o to gina ;-) Ale powiedział, że wszystko w normie. No chyba że po takich napieciach zaczeloby się coś dziać z szyjką. Ale u mnie dzieciaki donoszone, żadnego skracania, rozwierania szyjki przed czasem.
Ja też poprzednio miałam ale gdzieś od 20t a nie od 10, dlatego zastanawiam się czy to normalne. Trochę mnie pocieszylas. :)

reklama
Do góry