Ja podobnie. Tylko euthyrox i witaminy.Ja tez biore tylko euthyrox i witaminy dla ciezarnych.
Jak ciąża nie jest w żaden sposób zagrożona, brak plamien itp. to raczej nie ma konieczności.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja podobnie. Tylko euthyrox i witaminy.Ja tez biore tylko euthyrox i witaminy dla ciezarnych.
Lubię soczki warzywne i owocowe ale akurat wyjątkowo buraki mi nie podchodzą.. [emoji39]Krew możesz tez poprawić pijąc soki z buraków jeśli lubiszprzy okazji to zdrowe i można potraktować jako jakiś posiłek
![]()
Wiadomo co kto lubi, nic na siłęLubię soczki warzywne i owocowe ale akurat wyjątkowo buraki mi nie podchodzą.. [emoji39]
No tak.Ja podobnie. Tylko euthyrox i witaminy.
Jak ciąża nie jest w żaden sposób zagrożona, brak plamien itp. to raczej nie ma konieczności.
DokładnieNo tak.
Ja co prawda jedna ciążę straciłam ale u mnie to raczej byl kompletny przypadek i nawet leki jak duphaston by nie pomogly bo po prostu serduszko przestalo bic. I teraz żadnych takich tez nie biore
Co do brania witamin kazdy robi jak uwaza ale jednak po cos te zalecenia są [emoji6] witamina d, kw.foliowy i jod powinno sie przyjmować. Reszta suplementów to wiadomo zaleznie od przypadku.
Ja biore suplementy z wit.d, dha, magnez, żelazo, jod, witamina b6, b12, kw.foliowy.
Ucho zalać kilka razy wodą utlenioną. Zalać, odczekać z pół minuty, wylać i znowu zalać.Ja biore kwas foliowy i magnez dodatkowo ald z nadmiarem sie nie spotkałam. Od trzech dni boli mnie glowa, gardlo i prawe ucho. Macie na to jakieś sposoby?.[emoji21]
I jest jeszcze kwestia: nadmiar jednej witaminy/pierwiastka może upośledzać wchłanianie innego.Dziewczyny same sobie witamin nie wymyślajcie, już o tym pisałam niedobry jest niedobór, ale również szkodliwy może być nadmiar są witaminy które się nie wydalaja jak są w nadmiarze, a są toksyczne. Także bierzcie to co zaleci lekarz nic na własną rękę
Link do: Nadmiar tych witamin w czasie ciąży osiemnastokrotnie zwiększa ryzyko autyzmu! Przełomowe wyniki badań | MamaDu.pl