Ja podobnie. Tylko euthyrox i witaminy.Ja tez biore tylko euthyrox i witaminy dla ciezarnych.
Jak ciąża nie jest w żaden sposób zagrożona, brak plamien itp. to raczej nie ma konieczności.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja podobnie. Tylko euthyrox i witaminy.Ja tez biore tylko euthyrox i witaminy dla ciezarnych.
Lubię soczki warzywne i owocowe ale akurat wyjątkowo buraki mi nie podchodzą.. [emoji39]Krew możesz tez poprawić pijąc soki z buraków jeśli lubisz przy okazji to zdrowe i można potraktować jako jakiś posiłek
Wiadomo co kto lubi, nic na siłęLubię soczki warzywne i owocowe ale akurat wyjątkowo buraki mi nie podchodzą.. [emoji39]
No tak.Ja podobnie. Tylko euthyrox i witaminy.
Jak ciąża nie jest w żaden sposób zagrożona, brak plamien itp. to raczej nie ma konieczności.
Dokładnie dlatego dopóki lekarz nie zaleci mi konkretnych tabletek sama nie zamierzam sobie teraz nic aplikować.. eksperymentować mogę jak już urodzęNo tak.
Ja co prawda jedna ciążę straciłam ale u mnie to raczej byl kompletny przypadek i nawet leki jak duphaston by nie pomogly bo po prostu serduszko przestalo bic. I teraz żadnych takich tez nie biore
Co do brania witamin kazdy robi jak uwaza ale jednak po cos te zalecenia są [emoji6] witamina d, kw.foliowy i jod powinno sie przyjmować. Reszta suplementów to wiadomo zaleznie od przypadku.
Ja biore suplementy z wit.d, dha, magnez, żelazo, jod, witamina b6, b12, kw.foliowy.
Ucho zalać kilka razy wodą utlenioną. Zalać, odczekać z pół minuty, wylać i znowu zalać.Ja biore kwas foliowy i magnez dodatkowo ald z nadmiarem sie nie spotkałam. Od trzech dni boli mnie glowa, gardlo i prawe ucho. Macie na to jakieś sposoby?.[emoji21]
I jest jeszcze kwestia: nadmiar jednej witaminy/pierwiastka może upośledzać wchłanianie innego.Dziewczyny same sobie witamin nie wymyślajcie, już o tym pisałam niedobry jest niedobór, ale również szkodliwy może być nadmiar są witaminy które się nie wydalaja jak są w nadmiarze, a są toksyczne. Także bierzcie to co zaleci lekarz nic na własną rękę
Link do: Nadmiar tych witamin w czasie ciąży osiemnastokrotnie zwiększa ryzyko autyzmu! Przełomowe wyniki badań | MamaDu.pl