reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Też mam taką nadzieję i że we wtorek wrócisz z dobrymi wiadomościami! :)

Oj szybko! :) Ja 11 a za dwa tygodnie już prenatalne.

Też tak miałam, ale pierwszy trymestr to tyb przetrwania, organizm ma zapasy. Ważne, żeby później starać się zdrowo jeść :)

Mnie boli brzuch jak się bardzo zmęczę, nacjodzę albo coś ponoszę, ale odpoczynek zaraz pomaga. I poza witaminami nie biorę niczego.
Dzisiaj w planach sprzątanie zakupy, spacer a po obiedzie odpoczynek :)
Ja prenatalne mam już 19 listopada, stres mega bo uważam że to bardzo ważne badanie

Miałam to samo z sałatka jarzynowa :) chodziła za mną dobry tydzień a jak tylko zrobiłam zaczęła mi śmierdziec i ani łyżki nie zjadłam.. Wgl teraz mam tak dziwnie bo niby jestem głodna zjem coś. A potem żałuję że zjadłam ...masakra.. I koniec końców jem raz o 12 i czasami z przymusu wieczorem.. Ale w między czasie duzo oo owoców i słodkiego bo tak mnie ciągnie.. Wczoraj naszło mnie na sernika dziś już się piecze...mmmm

Co do cukru strasznie się bałam że będę mieć podwyższony bo ja bym tylko owoce i słodkie jadła u nas norma w laboratorium do 99 ja miałam 96 i lekarz powiedział że wyniki mam świetne...

Mnie nie ciągnie do słodkiego tak bardzo, ale jakoś też mnie naszła ochota na sernik z mascarpone. Zaraz się zabieram za pieczenie również ;)

Staram się nie nakręcać ;) tym bardziej, że nie miałam wcześniejszych przykrych wydarzeń, które byłyby wskazaniem do takich leków.
Ja biorę tylko Pregna Plus (z kwasem), ale to ze względu na żelazo które też ma w składzie. Miałam wyniki krwi w dolnych granicach normy, także żelazo wskazane. ;)
Nie martw się nic, ja na żelazo piję herbatę z pokrzywy... A z witamin lykam czasem feminovit dha zamiast kwasu foliowego, który też zawiera go w swoim składzie w takiej samej dawce. Ale ginekolog przepisuje co innego, endokrynolog jeszcze inne witaminy i szczerze już glupieje

reklama
Tak, biorę luteinę dopochwowo i duphaston 3x1. Chodzi o to, że cykl przed zajściem w ciążę teraz miałam ciążę biochemiczną i wtedy progesteron miałam bardzo bardzo niski, dlatego lekarz od razu obstawil mnie lekami i emteraz mam cały czas w górnych granicach :)
Ja mam 2x1 duphaston i mam niby przejść na luteine
Nie martw się ja też nie biorę nic oprócz euthyroxu na tarczycę i kwasu foliowego
A przy chorej tarczycy nie powinno się jodu suplementowac? Podobno tak ale opinie jak zawsze skrajne.

Ja to jem dużo i praktycznie wszystko ale ja mam dwa pasozytki [emoji23][emoji23] jeden w brzuchu drugi przy cycu[emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry