Kaamilaaa
Fanka BB :)
Ja tez biore tylko euthyrox i witaminy dla ciezarnych.Nie martw się ja też nie biorę nic oprócz euthyroxu na tarczycę i kwasu foliowego
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez biore tylko euthyrox i witaminy dla ciezarnych.Nie martw się ja też nie biorę nic oprócz euthyroxu na tarczycę i kwasu foliowego
Ja prenatalne mam już 19 listopada, stres mega bo uważam że to bardzo ważne badanieTeż mam taką nadzieję i że we wtorek wrócisz z dobrymi wiadomościami!
Oj szybko! Ja 11 a za dwa tygodnie już prenatalne.
Też tak miałam, ale pierwszy trymestr to tyb przetrwania, organizm ma zapasy. Ważne, żeby później starać się zdrowo jeść
Mnie boli brzuch jak się bardzo zmęczę, nacjodzę albo coś ponoszę, ale odpoczynek zaraz pomaga. I poza witaminami nie biorę niczego.
Dzisiaj w planach sprzątanie zakupy, spacer a po obiedzie odpoczynek
Ja mam krew na pape we wtorek a usg i omowienie wyników tydzien pozniej niz ty...a dzis juz mi sie snily te badania...oczywiście moje sny nigdy nie sa pozytywne[emoji31]Ja prenatalne mam już 19 listopada, stres mega bo uważam że to bardzo ważne badanie
W ogóle ja dziś zaczynam już 12 tydzień, jak to szybko leci...
Miałam to samo z sałatka jarzynowa chodziła za mną dobry tydzień a jak tylko zrobiłam zaczęła mi śmierdziec i ani łyżki nie zjadłam.. Wgl teraz mam tak dziwnie bo niby jestem głodna zjem coś. A potem żałuję że zjadłam ...masakra.. I koniec końców jem raz o 12 i czasami z przymusu wieczorem.. Ale w między czasie duzo oo owoców i słodkiego bo tak mnie ciągnie.. Wczoraj naszło mnie na sernika dziś już się piecze...mmmm
Co do cukru strasznie się bałam że będę mieć podwyższony bo ja bym tylko owoce i słodkie jadła u nas norma w laboratorium do 99 ja miałam 96 i lekarz powiedział że wyniki mam świetne...
Tak, zgadza sięTo termin masz na 1 czerwca?
Nie martw się nic, ja na żelazo piję herbatę z pokrzywy... A z witamin lykam czasem feminovit dha zamiast kwasu foliowego, który też zawiera go w swoim składzie w takiej samej dawce. Ale ginekolog przepisuje co innego, endokrynolog jeszcze inne witaminy i szczerze już glupiejeStaram się nie nakręcać tym bardziej, że nie miałam wcześniejszych przykrych wydarzeń, które byłyby wskazaniem do takich leków.
Ja biorę tylko Pregna Plus (z kwasem), ale to ze względu na żelazo które też ma w składzie. Miałam wyniki krwi w dolnych granicach normy, także żelazo wskazane.
Tak, zgadza się
Mnie też ostatnio tak bolało, wieczorem po intensywnym dniu.. tym bardziej niepokoją mnie te bóle bo z tego co widzę prawie wszystkie dziewczyby tutaj biorą luteinę itp.. ja absolutnie niczym nie wspomagam ciąży.
Ja mam 2x1 duphaston i mam niby przejść na luteineTak, biorę luteinę dopochwowo i duphaston 3x1. Chodzi o to, że cykl przed zajściem w ciążę teraz miałam ciążę biochemiczną i wtedy progesteron miałam bardzo bardzo niski, dlatego lekarz od razu obstawil mnie lekami i emteraz mam cały czas w górnych granicach
A przy chorej tarczycy nie powinno się jodu suplementowac? Podobno tak ale opinie jak zawsze skrajne.Nie martw się ja też nie biorę nic oprócz euthyroxu na tarczycę i kwasu foliowego