reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Cudownie, czułam że będą dwa serduszka , zazdroszczę troszkę, zawsze mi się marzyły bliźniaki :-)

Ja mam tak codziennie, ciągle bym coś jadła

Mmm pycha

Sprawdź sobie na opakowaniu, bo francuskie sery plesniowe są robione z niepqsteryzowanego mleka, a takich właśnie nie powinno się jeść

Jaj na miękko można, bo są poddawane obróbce, mamaginekolog o tym pisała ;-)

Chodzi o to by nie jeść dużo i często samej wątróbki, w pasztecie jest niewiele

Ja w każdej ciąży dużo oglądałam teraz pewnie też niedługo zacznę ;-)

Na pewno dasz radę, te same hormony Ci pomogą się trzymać dzielnie :-)

Na pewno wszystko jest ok, hormony robią swoje i dlatego się stresujesz

Ja byłam dzisiaj z najmłodszym do szczepienia, wycieczka przez pół miasta, więc teraz odpoczywamy
Jeszcze chwila lezakowania i biorę się za gotowanie obiadu
Dzisiaj zupa kalafiora i gulasz z kurczaka z ziemniaczkami, a Wy co gotujecie?
U nas dzis ryba z piekarnika, do tego jakas sałatka i ziemniaczki [emoji6] i warzywna zupa krem [emoji6]
Dziewczyny a takie trochę intymne pytanie. Jak wasze libido w ciąży? Bo ja chyba jeszcze nigdy nie miałam aż tak wysokiego aż mi głupio. Z córką było chyba na poziomie zera a teraz jest wręcz przeciwnie. Czytałam że wysokie libido to na chłopczyka, ciekawe ile w tym prawdy :-p
Ja w pierwszej ciazy mialam zerowe [emoji14] a mam syna [emoji14] teraz na poczatku mialam mega wysokie i teraz jest srednie ale jest [emoji14] ciekawe co to u mnie zapowiada [emoji14]
Hej
Ja dziś pierwszy raz a to już 10 tydzień troszkę mnie mdlilo ale bez wymiotów, piersi ciągną..
Co myślicie o ślubie cywilnym w ciąży? Czy lepiej poczekać? Wczoraj mój wyskoczył z pytaniem czy bym nie chciała jego nazwiska. Pewnie nie mówiłam ale dziewczynki mam z innym partnerem, rozstalismy się i poznałam obecnego. Niestety on jest po rozwodzie więc ślub kościelny odpada szkoda bo moje marzenia o białej sukni się nie spełnia
Jesli chcesz ślubu to nie ważne kiedy go wezmiecie, wazne zebyscie oboje tego chcieli i zebys dobrze sie czuła czy teraz z brzuszkiem czy jakis czas po porodzie [emoji6]
Ja mam synka z poprzedniego związku, ale my slubu nie planujemy raczej nigdy [emoji6]

Kiedys moj romantyk zapytał co mysle, ze moze weźmiemy slub na szybko przed wakacjami to jeszcze gratufikacje urlopowa dostanie wieksza [emoji23]
A ktoś kojarzy może co się dzieje z @Ces ? Bo coś ostatnio jej nie widać tutaj
Byla chyba dwa dni temu, pisala ze bedzie robic ta tabelkę i wrzuci jak bedzie gotowa, pewnie troche jej to zajmie [emoji1]
No teraz najszybciej we wtorek bo teraz długi weekend a dziś już jestem po śniadaniu więc bez sensu takie badanie bo powinnam być na czczo. Pewnie we wtorek pobiegnę na betę [emoji6]
Kochana ja odradzam bete na tym etapie, a juz na pewno sprawdzanie jej przyrostu. Po 6tc przyrost zwalnia i mozesz sie tylko niepotrzebnie strachu najeść..
Ja jestem po wizycie kolejnej. Mam kartę ciąży. Wychodzi jeszcze starsza bo 9t 7d. Prenatalne mam umówione na 3 grudnia i test PAPA z krwi tego samego dnia. Jeśli coś wyjdzie nie tak robię test PANORAMA.
Jeśli chodzi o cukier mam powtórzyć na spokojnie gdzieś blisko domu jeśli będzie powyżej 90 to mam skierowanie na krzywą cukrowa, więc jeszcze nie przesadzone.
Super że jeszcze nie masz koniecznosci robic krzywej, trzymaj diete i unikniesz [emoji6] trzymam kciuki [emoji8] masz foto bobaska ? [emoji7]

reklama
Hej
Ja dziś pierwszy raz a to już 10 tydzień troszkę mnie mdlilo ale bez wymiotów, piersi ciągną..
Co myślicie o ślubie cywilnym w ciąży? Czy lepiej poczekać? Wczoraj mój wyskoczył z pytaniem czy bym nie chciała jego nazwiska. Pewnie nie mówiłam ale dziewczynki mam z innym partnerem, rozstalismy się i poznałam obecnego. Niestety on jest po rozwodzie więc ślub kościelny odpada szkoda bo moje marzenia o białej sukni się nie spełnia

Jeśli chcecie to róbcie.
My mamy kościelny z weselem na ponad 100 osób. Co prawda zaplanowany wcześniej i ta ciąża wyskoczyła , ale teraz już nikogo nie dziwi ciężarna panna młoda :)

Cudownie, czułam że będą dwa serduszka , zazdroszczę troszkę, zawsze mi się marzyły bliźniaki :-)

Ja mam tak codziennie, ciągle bym coś jadła

Mmm pycha

Sprawdź sobie na opakowaniu, bo francuskie sery plesniowe są robione z niepqsteryzowanego mleka, a takich właśnie nie powinno się jeść

Jaj na miękko można, bo są poddawane obróbce, mamaginekolog o tym pisała ;-)

Chodzi o to by nie jeść dużo i często samej wątróbki, w pasztecie jest niewiele

Ja w każdej ciąży dużo oglądałam teraz pewnie też niedługo zacznę ;-)

Na pewno dasz radę, te same hormony Ci pomogą się trzymać dzielnie :-)

Na pewno wszystko jest ok, hormony robią swoje i dlatego się stresujesz

Ja byłam dzisiaj z najmłodszym do szczepienia, wycieczka przez pół miasta, więc teraz odpoczywamy
Jeszcze chwila lezakowania i biorę się za gotowanie obiadu
Dzisiaj zupa kalafiora i gulasz z kurczaka z ziemniaczkami, a Wy co gotujecie?
U nas dzisiaj beda naleśniki z seren [emoji16]

Mam do Was dziewczyny pytanie odnośnie dodawania np. wina do potraw. Przed ciążą do niektórego jedzonka, głównie sosów czy makaronów dodawałam trochę wina. Jak myślicie czy taki alkohol, który w większej ilości i tak wyparuje może być szkodliwy?

Mi się dzisiaj pofarciło i teściowa zaprosiła nas na gołąbki :)
Farciara :p

Hej
Ślub w białej sukni możesz, też cywilny, tymbardziej , że teraz można wszędzie, np tak po amerykańsku, altana w pięknym ogrodzie, krzesełka dla gości, ech, rozmarzylam się

Dziewczynki na długi weekend jadą do babci mój do późna w pracy więc w końcu odpocznę
Odpoczywaj, wykorzystaj każdą chwilę

No teraz najszybciej we wtorek bo teraz długi weekend a dziś już jestem po śniadaniu więc bez sensu takie badanie bo powinnam być na czczo. Pewnie we wtorek pobiegnę na betę [emoji6]
Betę możesz o każdej porze dnia nie musisz być na czczo

O, a ja wczoraj zrobiłam cały garnek gołąbków ciekawe kto to zje :) ale musiałam, bo ochota była ogromna :)
Czekaj, już do Ciebie jadę :-D
Chętnie pomogę ;-)

U nas dzis ryba z piekarnika, do tego jakas sałatka i ziemniaczki [emoji6] i warzywna zupa krem [emoji6]Ja w pierwszej ciazy mialam zerowe [emoji14] a mam syna [emoji14] teraz na poczatku mialam mega wysokie i teraz jest srednie ale jest [emoji14] ciekawe co to u mnie zapowiada [emoji14]Jesli chcesz ślubu to nie ważne kiedy go wezmiecie, wazne zebyscie oboje tego chcieli i zebys dobrze sie czuła czy teraz z brzuszkiem czy jakis czas po porodzie [emoji6]
Ja mam synka z poprzedniego związku, ale my slubu nie planujemy raczej nigdy [emoji6]

Kiedys moj romantyk zapytał co mysle, ze moze weźmiemy slub na szybko przed wakacjami to jeszcze gratufikacje urlopowa dostanie wieksza [emoji23]Byla chyba dwa dni temu, pisala ze bedzie robic ta tabelkę i wrzuci jak bedzie gotowa, pewnie troche jej to zajmie [emoji1] Kochana ja odradzam bete na tym etapie, a juz na pewno sprawdzanie jej przyrostu. Po 6tc przyrost zwalnia i mozesz sie tylko niepotrzebnie strachu najeść..
Super że jeszcze nie masz koniecznosci robic krzywej, trzymaj diete i unikniesz [emoji6] trzymam kciuki [emoji8] masz foto bobaska ? [emoji7]
Aż mi slinka cieknie, pyszności

U nas dzisiaj beda naleśniki z seren [emoji16]
Słodko :-)

Mam do Was dziewczyny pytanie odnośnie dodawania np. wina do potraw. Przed ciążą do niektórego jedzonka, głównie sosów czy makaronów dodawałam trochę wina. Jak myślicie czy taki alkohol, który w większej ilości i tak wyparuje może być szkodliwy?
Alkohol się wygotuje więc spokojnie, ja też często dodaję, w ten sposób robię sobie też grzanca z czerwonego wina, długo gotuje, żeby alko wyparowal i jest super pyszne

Hej.. dziś mam kryzys...
Czuję się tak dobrze, że aż zaczęłam się martwić [emoji17] jestem załamana, że coś jest nie tak a pierwszą wizyta dopiero za tydzień [emoji17] nie ma opcji wcześniej, już błagałam recepcjonistkę o wcześniejszą wizytę ale nie ma szans bo mój ginekolog jest na szkoleniu wraca od wtorku do pracy i ma full pacjentek [emoji24]
Powiedzcie proszę że lepsze samopoczucie, nie oznacza że coś jest nie tak z fasolką... Dziś wg om 7+1..

Dobre samopoczucie to nie jest sygnał że coś jest nie tak. Osobiście znam osoby które w ciąży od początku czuły się super, zero objawów :) nie martw się na zapas
Otóż to! Ja w pierwszej ciąży podróżowałam z plecakiem po Chorwacji, w drugiej na początku też nie miałam żadnych objawów.
To raczej powód do radości :)
Dziewczyny a takie trochę intymne pytanie. Jak wasze libido w ciąży? Bo ja chyba jeszcze nigdy nie miałam aż tak wysokiego aż mi głupio. Z córką było chyba na poziomie zera a teraz jest wręcz przeciwnie. Czytałam że wysokie libido to na chłopczyka, ciekawe ile w tym prawdy :-p
Moje wysokie i bardzo mi ostatnio przyjemnie :D
Hej
Ja też mam córki z pierwszego małżeństwa a ślub brałam w 5mc, tylko cywilny ale suknię miałam kremową i porządne wesele :) Rób jak Tobie lepiej :)

Przed chwilą właśnie biegłam do łazienki tak mnie zemdliło :p udało mi się nie zwymiotować, ale ledwo. A już zaraz 11tc

Myślę, że możesz. To i tak wyparuje :)

reklama
Do góry