Kaamilaaa
Fanka BB :)
U nas dzis ryba z piekarnika, do tego jakas sałatka i ziemniaczki [emoji6] i warzywna zupa krem [emoji6]Cudownie, czułam że będą dwa serduszka , zazdroszczę troszkę, zawsze mi się marzyły bliźniaki :-)
Ja mam tak codziennie, ciągle bym coś jadła
Mmm pycha
Sprawdź sobie na opakowaniu, bo francuskie sery plesniowe są robione z niepqsteryzowanego mleka, a takich właśnie nie powinno się jeść
Jaj na miękko można, bo są poddawane obróbce, mamaginekolog o tym pisała ;-)
Chodzi o to by nie jeść dużo i często samej wątróbki, w pasztecie jest niewiele
Ja w każdej ciąży dużo oglądałam teraz pewnie też niedługo zacznę ;-)
Na pewno dasz radę, te same hormony Ci pomogą się trzymać dzielnie :-)
Na pewno wszystko jest ok, hormony robią swoje i dlatego się stresujesz
Ja byłam dzisiaj z najmłodszym do szczepienia, wycieczka przez pół miasta, więc teraz odpoczywamy
Jeszcze chwila lezakowania i biorę się za gotowanie obiadu
Dzisiaj zupa kalafiora i gulasz z kurczaka z ziemniaczkami, a Wy co gotujecie?
Ja w pierwszej ciazy mialam zerowe [emoji14] a mam syna [emoji14] teraz na poczatku mialam mega wysokie i teraz jest srednie ale jest [emoji14] ciekawe co to u mnie zapowiada [emoji14]Dziewczyny a takie trochę intymne pytanie. Jak wasze libido w ciąży? Bo ja chyba jeszcze nigdy nie miałam aż tak wysokiego aż mi głupio. Z córką było chyba na poziomie zera a teraz jest wręcz przeciwnie. Czytałam że wysokie libido to na chłopczyka, ciekawe ile w tym prawdy
Jesli chcesz ślubu to nie ważne kiedy go wezmiecie, wazne zebyscie oboje tego chcieli i zebys dobrze sie czuła czy teraz z brzuszkiem czy jakis czas po porodzie [emoji6]Hej
Ja dziś pierwszy raz a to już 10 tydzień troszkę mnie mdlilo ale bez wymiotów, piersi ciągną..
Co myślicie o ślubie cywilnym w ciąży? Czy lepiej poczekać? Wczoraj mój wyskoczył z pytaniem czy bym nie chciała jego nazwiska. Pewnie nie mówiłam ale dziewczynki mam z innym partnerem, rozstalismy się i poznałam obecnego. Niestety on jest po rozwodzie więc ślub kościelny odpada szkoda bo moje marzenia o białej sukni się nie spełnia
Ja mam synka z poprzedniego związku, ale my slubu nie planujemy raczej nigdy [emoji6]
Kiedys moj romantyk zapytał co mysle, ze moze weźmiemy slub na szybko przed wakacjami to jeszcze gratufikacje urlopowa dostanie wieksza [emoji23]
Byla chyba dwa dni temu, pisala ze bedzie robic ta tabelkę i wrzuci jak bedzie gotowa, pewnie troche jej to zajmie [emoji1]A ktoś kojarzy może co się dzieje z @Ces ? Bo coś ostatnio jej nie widać tutaj
Kochana ja odradzam bete na tym etapie, a juz na pewno sprawdzanie jej przyrostu. Po 6tc przyrost zwalnia i mozesz sie tylko niepotrzebnie strachu najeść..No teraz najszybciej we wtorek bo teraz długi weekend a dziś już jestem po śniadaniu więc bez sensu takie badanie bo powinnam być na czczo. Pewnie we wtorek pobiegnę na betę [emoji6]
Super że jeszcze nie masz koniecznosci robic krzywej, trzymaj diete i unikniesz [emoji6] trzymam kciuki [emoji8] masz foto bobaska ? [emoji7]Ja jestem po wizycie kolejnej. Mam kartę ciąży. Wychodzi jeszcze starsza bo 9t 7d. Prenatalne mam umówione na 3 grudnia i test PAPA z krwi tego samego dnia. Jeśli coś wyjdzie nie tak robię test PANORAMA.
Jeśli chodzi o cukier mam powtórzyć na spokojnie gdzieś blisko domu jeśli będzie powyżej 90 to mam skierowanie na krzywą cukrowa, więc jeszcze nie przesadzone.