reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Slodycze to po pierwsze,
co jest dla mnie mega trudne niestety..
Biale pieczywo i ogolnie wszystko co z maki pszennej, czyli pierogi nalesniki itp. Musze zaczac jesc wiecej warzyw, makarony zwykle zastąpić brazowymi, tak samo ryz, o majonezie i keczupie zapomniec musze, mieso tylko pieczone czy duszone zadnego smażenia w panierce itd.. to teraz z tego co na szybko pamiętam
No i jedzenie czesciej ale w malych porcjach co 3-4h

No to powiem Ci ze ja jestem w szoku, że mam wysoki cukier. Od lat nie jem białego pieczywa tylko piekę żytni chleb, do tej pory nie jadłam mięs szczególnie tłustych, nie slodze, nie lubię słodyczy i owoców.. Wiec kurde skąd u mnie taki cukier?? Jedyne moje grzechy to ketchup i sok z ananasa, no i miód Najtrudniej mam z miodem bo woda z miodem i z cytryną pomaga mi na mdłości. Dla mnie najgorsze jest to planowanie co zjeść żeby były warzywa i właśnie nie tłuste mięso i nie smazone, rozumiem Cię to odbiera radość z ciąży :( mam nadzieję, że jednak nie mamy tej cukrzycy. Ja mam wizytę dzisiaj o 11.30 więc się dowiem jaka jest interpretacja wyników i czy mam iść na krzywą. Trzymaj kciuki.

No to powiem Ci ze ja jestem w szoku, że mam wysoki cukier. Od lat nie jem białego pieczywa tylko piekę żytni chleb, do tej pory nie jadłam mięs szczególnie tłustych, nie slodze, nie lubię słodyczy i owoców.. Wiec kurde skąd u mnie taki cukier?? Jedyne moje grzechy to ketchup i sok z ananasa, no i miód Najtrudniej mam z miodem bo woda z miodem i z cytryną pomaga mi na mdłości. Dla mnie najgorsze jest to planowanie co zjeść żeby były warzywa i właśnie nie tłuste mięso i nie smazone, rozumiem Cię to odbiera radość z ciąży :( mam nadzieję, że jednak nie mamy tej cukrzycy. Ja mam wizytę dzisiaj o 11.30 więc się dowiem jaka jest interpretacja wyników i czy mam iść na krzywą. Trzymaj kciuki.
Będę trzymac kciuki [emoji8] a jaki mialas wynik? Ja 96 i mam skierowanie na krzywa...
Pewnie organizm w ciazy tak reaguje i tu nie ma zadnej zasady czy wczesniej jadlo sie ok czy nie, jak widac...
Ja w pierwszej ciazy jadlam codziennie jakiesc slodycze ciasta a nigdy nie mialam za wysokiego cukru...i tez to dla mnie teraz szok... jak zobaczylam wynik w pierwszej chwili sie poplakalam bo wiedzialam co to oznacza...

wiecie co z watróbka to wiem ze ta wit A itd...ale ja w poprzedniej ciązy wsuwalam ciągle pasztety...
A wiedzialas wtedy ze jest tam watrobka ktorej nie wolno ? Czy po prostu jadlas bo bylas nieswiadoma ? [emoji6]
Ogolnie w pasztecie to nie ma raczej jej za dużo, gorzej wlasnie jak normalnie watrobke sie je

U mnie też bez słodkiego, chleb zmieniony, ryż też, ale makaronu nie potrafię [emoji6] próbowałam i normalnie staje mi w gardle. Moze jak miną mdłości to spróbuję jeszcze raz.
I dokładnie tak jak któraś napisała: to nie zależne od jedzenia tylko od samej ciąży, dlatego to cukrzyca ciążowa i na szczęście mija [emoji5]

reklama
Do góry