reklama
Ilma
Fanka BB :)
Slodycze to po pierwsze,
co jest dla mnie mega trudne niestety..
Biale pieczywo i ogolnie wszystko co z maki pszennej, czyli pierogi nalesniki itp. Musze zaczac jesc wiecej warzyw, makarony zwykle zastąpić brazowymi, tak samo ryz, o majonezie i keczupie zapomniec musze, mieso tylko pieczone czy duszone zadnego smażenia w panierce itd.. to teraz z tego co na szybko pamiętam
No i jedzenie czesciej ale w malych porcjach co 3-4h
No to powiem Ci ze ja jestem w szoku, że mam wysoki cukier. Od lat nie jem białego pieczywa tylko piekę żytni chleb, do tej pory nie jadłam mięs szczególnie tłustych, nie slodze, nie lubię słodyczy i owoców.. Wiec kurde skąd u mnie taki cukier?? Jedyne moje grzechy to ketchup i sok z ananasa, no i miód Najtrudniej mam z miodem bo woda z miodem i z cytryną pomaga mi na mdłości. Dla mnie najgorsze jest to planowanie co zjeść żeby były warzywa i właśnie nie tłuste mięso i nie smazone, rozumiem Cię to odbiera radość z ciąży mam nadzieję, że jednak nie mamy tej cukrzycy. Ja mam wizytę dzisiaj o 11.30 więc się dowiem jaka jest interpretacja wyników i czy mam iść na krzywą. Trzymaj kciuki.
Kaamilaaa
Nie ma co współczuć [emoji6] bede trzymac lepsza diete to moze przynajmniej za duzo nie przytyje [emoji6] no i jednak wole zapanowac nad tymi cukrami niz zeby wyszla mi cukrzyca i mialabym brac insuline..No to faktycznie możesz mieć dylemat co jeść i ubolewac nad tym czego nie możesz współczuje
ja synka 6 latJa mam najbardziej ochotę na to co zakazane czyli sery pleśniowe , łosoś wędzony, oczywiście się powstrzymuje macie już dzieci? Przepraszam ale jestem w trakcie czytania wątku i nie ogarniam jeszcze . Ja Core Liwie mam . Ma 11 lat...
Kaamilaaa
Będę trzymac kciuki [emoji8] a jaki mialas wynik? Ja 96 i mam skierowanie na krzywa...No to powiem Ci ze ja jestem w szoku, że mam wysoki cukier. Od lat nie jem białego pieczywa tylko piekę żytni chleb, do tej pory nie jadłam mięs szczególnie tłustych, nie slodze, nie lubię słodyczy i owoców.. Wiec kurde skąd u mnie taki cukier?? Jedyne moje grzechy to ketchup i sok z ananasa, no i miód Najtrudniej mam z miodem bo woda z miodem i z cytryną pomaga mi na mdłości. Dla mnie najgorsze jest to planowanie co zjeść żeby były warzywa i właśnie nie tłuste mięso i nie smazone, rozumiem Cię to odbiera radość z ciąży mam nadzieję, że jednak nie mamy tej cukrzycy. Ja mam wizytę dzisiaj o 11.30 więc się dowiem jaka jest interpretacja wyników i czy mam iść na krzywą. Trzymaj kciuki.
Pewnie organizm w ciazy tak reaguje i tu nie ma zadnej zasady czy wczesniej jadlo sie ok czy nie, jak widac...
Ja w pierwszej ciazy jadlam codziennie jakiesc slodycze ciasta a nigdy nie mialam za wysokiego cukru...i tez to dla mnie teraz szok... jak zobaczylam wynik w pierwszej chwili sie poplakalam bo wiedzialam co to oznacza...
Kaamilaaa
A wiedzialas wtedy ze jest tam watrobka ktorej nie wolno ? Czy po prostu jadlas bo bylas nieswiadoma ? [emoji6]wiecie co z watróbka to wiem ze ta wit A itd...ale ja w poprzedniej ciązy wsuwalam ciągle pasztety...
Ogolnie w pasztecie to nie ma raczej jej za dużo, gorzej wlasnie jak normalnie watrobke sie je
agut90
U mnie też bez słodkiego, chleb zmieniony, ryż też, ale makaronu nie potrafię [emoji6] próbowałam i normalnie staje mi w gardle. Moze jak miną mdłości to spróbuję jeszcze raz.
I dokładnie tak jak któraś napisała: to nie zależne od jedzenia tylko od samej ciąży, dlatego to cukrzyca ciążowa i na szczęście mija [emoji5]
I dokładnie tak jak któraś napisała: to nie zależne od jedzenia tylko od samej ciąży, dlatego to cukrzyca ciążowa i na szczęście mija [emoji5]
Zaskoczona2013
Mi najbardziej brak krewetek
A co jest nie tak z krewetkami? Przecież po odpowiedniej obróbce możemy
reklama