reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Hahah ja narazie o tym nie myślę . Teraz to myślę o wizycie poniedziałkowej . 21 października dowiedziałam się o ciąży a dopiero w poniedziałek pierwsza wizyta . Trochę się cykam czy wszystko ok tym bardziej ze paliłam sporo zanim się dowiedzialam.... udało mi się rzucić strasznie się tego bałam że nie dam rady. A u was jak z paleniem? Są tu jakieś co paliły i przestały? Jak sobie dajecie radę?

Będę trzymac kciuki
emoji8.png
a jaki mialas wynik? Ja 96 i mam skierowanie na krzywa...
Pewnie organizm w ciazy tak reaguje i tu nie ma zadnej zasady czy wczesniej jadlo sie ok czy nie, jak widac...
Ja w pierwszej ciazy jadlam codziennie jakiesc slodycze ciasta a nigdy nie mialam za wysokiego cukru...i tez to dla mnie teraz szok... jak zobaczylam wynik w pierwszej chwili sie poplakalam bo wiedzialam co to oznacza...

No właśnie niby nie mam tak dużo bo 93,3 i 5,18, ale w systemie mam komentarz nieprawidłowa glikemia, więc zobaczymy czy będę musiała powtórzyć badanie krwi, czy mnie wyślą na krzywą. Ja natomiast mam duzy problem z regularnym jedzenim, jem 3 razy dziennie i jakoś nie mogę się zmusić do częstszego jedzenia.

Hahah ja narazie o tym nie myślę . Teraz to myślę o wizycie poniedziałkowej . 21 października dowiedziałam się o ciąży a dopiero w poniedziałek pierwsza wizyta . Trochę się cykam czy wszystko ok tym bardziej ze paliłam sporo zanim się dowiedzialam.... udało mi się rzucić strasznie się tego bałam że nie dam rady. A u was jak z paleniem? Są tu jakieś co paliły i przestały? Jak sobie dajecie radę?
ja teraz nie palilam ale przed pierwsza ciaza praktycznie 2 paczki dziennie, rzucilam tego samego dnia co zrobilam test, niestety po porodzie i po 3msc kp wrocilam do tego ale skonczylam w 2015 i ciagle sie trzymam [emoji6]
No właśnie niby nie mam tak dużo bo 93,3 i 5,18, ale w systemie mam komentarz nieprawidłowa glikemia, więc zobaczymy czy będę musiała powtórzyć badanie krwi, czy mnie wyślą na krzywą. Ja natomiast mam duzy problem z regularnym jedzenim, jem 3 razy dziennie i jakoś nie mogę się zmusić do częstszego jedzenia.
Czyli nie masz jakoś dużo podwyższone no ale jednak...mi lekarka mowila ze kazdy wynik nawet lekko powyżej 92 jest podstawa do zrobienia krzywej..
No wlasnie z jedzeniem czestym tez mam problem... często jem ledwo 2-3razy dziennie, tak jestem przyzwyczajona od zawsze a teraz taka zmiana [emoji57]

reklama
Ja kiedys daawno temu oglądałam [emoji14]
Dla dziewczyn przed pierwszym porodem nie polecam [emoji14] lepiej nie ogladac i jak przyjdzie co do czego to isc na zywiol [emoji14]
Ja wole nie oglądać, wiem to piękne, że wydajemy na świat takie malutkie cudeńka, ale dla mnie to coś nowego. Jestem pełna obaw jak to będzie, czy bardzo boli itp. więc wolę się dodatkowo nie nakręcać negatywnie

Do góry