reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Początek 11 dzisiaj [emoji6]

Przeżywam to z dwóch powodów:
1. To moja pierwsza ciąża,
2. Jeszcze niedawno byłam całkiem płaska...
...ale w gruncie rzeczy się cieszę i liczę na więcej [emoji41] [emoji41] [emoji41]
U mnie tez pierwsza ciąża :p
I boje się tych dodatkowych kilogramów :) teraz 176 i 59 kg :)

U mnie tez pierwsza ciąża [emoji14]
I boje się tych dodatkowych kilogramów :) teraz 176 i 59 kg :)
Jesteś szczupła i wysoka, pewnie urośnie tylko brzuszek. [emoji6]
Ja trochę obawiam się o siebie bo wprawdzie ważę 49-50 kg ale mierzę tylko 163 i mam nadzieję, że nie zamienię się w kulkę [emoji39] w każdym razie jem racjonalnie, także liczę na "łagodny wymiar kary" [emoji39]

Jesteś szczupła i wysoka, pewnie urośnie tylko brzuszek. [emoji6]
Ja trochę obawiam się o siebie bo wprawdzie ważę 49-50 kg ale mierzę tylko 163 i mam nadzieję, że nie zamienię się w kulkę [emoji39] w każdym razie jem racjonalnie, także liczę na "łagodny wymiar kary" [emoji39]
Ja narazie na plusie - 0 :p
Zdrowe odżywianie :) ruch :) mam nadzieje ze tez będzie łagodnie z tyciem :)

Dziewczyny przed pierwszą ciążą 164cm i 54kg
W ciąży 16kg na plusie, bo tak jak pisałam miałam się bardzo oszczędzać od 9 tyg.
Jak wychodziłam ze szpitala po porodzie miałam już tylko 4kg na plusie więc naprawdę nie jest tak źle ;-)
Dziecko to ok 3kg, macica ok 2kg do tego wody plodowe, łożysko, pepowina , samego tego dużo się zbiera a do tego piersi się powiększają, zaczynają produkować mleko więc nie ma co panikowac, szybko potem spalicie przy opiece nad maluchem :-)

reklama
Trzymam kciuki.

Jeśli chodźi o męża przy porodzie to my planowaliśmy ale niestety wybrałam chyba najgorszy szpital w Polsce i go wogole nie wypuścili a człowiek spanikowany to się nie kłócil tylko liczył że będzie wszystko dobrze. Ale tak szczerze to szpitale są różne i czasem dobrze żeby ktoś z boku pilnował tego "burdelu". Sorry za to co pisze ale przez mój pierwszy poród jestem bardzo źle nastawiona na służbę zdrowia
Ja tak samo.gdyby nie reakcja mojej rodziny to mojego pierwszego mogłoby nie być [emoji22] za długo był w kanale A oni chcieli dłużej czekać... .

Do góry