reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

No wlasnie nie wiem kurcze [emoji57] bo ja ogolnie chciałabym amelis hugo ale ciezko trafic uzywke, tym bardziej w naszej okolicy jeszcze niw widziałam [emoji52] a ten to bebetto holland i za 400zl ta babka chce sprzedac, w bd stanie po jednym dziecku i nie wiem..[emoji19] liczyc ze trafie taki jak chciałam za dobra cene blisko nas czy jednak brac taki, w sumie tez mi sie podoba, i za dobra cene skoro jest okazja [emoji848] jak myslicie ?
A ja bym wzięła....a pozniej jak trafisz inny to możesz go sprzedac bo cena jest bardzo korzystna

reklama
T badanie przez brzuch:) będziesz się krępowała mimo wszystk?
No nie zawsze [emoji57] czesto jest robione czesciowo przez brzuch a czesciowo usg dopochwowym, roznie mize byc..
A zreszta nawet jak bedzie tylko przez brzuch to dla mnie tez straszne ze to facet bedzie robił.
Ale ja mam dokładnie tak samo. Lekarz mnei skierował na badanie krwi Pappa tydzień przed usg. Nawet mi na skierowaniu zapisał, że w 11+0 Mam zrobić a w 12+0 Mam usg prenatalne. Mówił, że na wyniki czeka się około tygodnia.
No widzicie czyli nie jestem jedyna ktora tak ma [emoji14]
Nie, nie biorę. W poprzedniej ciąży był ze mną kilka razy na usg żeby podejrzeć naszą córkę, ale na prenetalne to nawet nie wiem czy by go wpuścili bo to jednak w szpitalu i w dodatku na NFZ.
A jak ma czekać na korytarzu to bez sensu. :)
Ja sie zastanawialam dzis i raczej nie bede go wolac do środka. Wyboru nie ma bo i tak musi ze mna jechać no ale zostanie w aucie albo gdzies sie przejdzie z młodym bo niestety nie mamy opcji zostawic mlodego z kims.
Też tak kiedyś myślałam, ale jak poprzednio zaszłam w ciąże to zależało mi by był dobry lekarz i koleżanka poleciła mi faceta. Byłam przerażona, ale teraz nie wiem czym właściwie. To lekarz. W szpitalu jak rodziłam to też mnie facet badał. Myślę, że to kwestia przełamania się.
Tez mnie przy porodzie badał facet, naprawdę myslalam ze zaplacze sie z bolu po tym badaniu na fotelu. I mysle ze to nie kwestia orzelamania sie, po prostu nie potrafie pojsc na badania do faceta. A ze teraz bede musiała, no cóż przezyje ale na pewno odchoruje ten fakt...

Witam dziewczynki jestem nowa i chciałabym dołączyć do Was jeśli można. Może się przedstawię. Mam 32 lata jestem w 8 tc. nieplanowanej co prawda ale się cieszymy mam już core 11 letnia , więc spora przerwa i obawy. I mieszkamy we Francji . Pozdrawiam

Gratki:) będzie wspaniałe, zobaczysz:)

Ja też nie robilam, bałam się że jak nie przyrosnie prawidłowo to dopiero będę umierać że strachu zresztą słyszałam o różnych przypadkach więc dla mnie było to zbędne badanie
W żadnej ciąży nie robilam bety. Myślę że to taki dodatkowy stres. Takie badania to może są dobre dla tych co się dlugo starają i na bieżąco śledzą kazdy dzień

No nie zawsze [emoji57] czesto jest robione czesciowo przez brzuch a czesciowo usg dopochwowym, roznie mize byc..
A zreszta nawet jak bedzie tylko przez brzuch to dla mnie tez straszne ze to facet bedzie robił.No widzicie czyli nie jestem jedyna ktora tak ma [emoji14]Ja sie zastanawialam dzis i raczej nie bede go wolac do środka. Wyboru nie ma bo i tak musi ze mna jechać no ale zostanie w aucie albo gdzies sie przejdzie z młodym bo niestety nie mamy opcji zostawic mlodego z kims.Tez mnie przy porodzie badał facet, naprawdę myslalam ze zaplacze sie z bolu po tym badaniu na fotelu. I mysle ze to nie kwestia orzelamania sie, po prostu nie potrafie pojsc na badania do faceta. A ze teraz bede musiała, no cóż przezyje ale na pewno odchoruje ten fakt...
Ale to dotyczy wszyskich lekarzy czy tylko ginekologa? Chodzi o to, że się wstydzisz/krępujesz czy o coś innego?

Ale to dotyczy wszyskich lekarzy czy tylko ginekologa? Chodzi o to, że się wstydzisz/krępujesz czy o coś innego?
Raczej wszystkich lekarzy - facetow. Nie wiem skad mi sie to wzielo ale zwyczajnie od zawsze boje sie, wstydze wszystkich lekarzy.
Do lekarek pojde jak już musze ostatecznie ale gdy nie musze ogolnie unikam lekarzy/lekarek [emoji57]

Też mam takie plany ale będę pracować pewnie do kwietnia /maja, więc dużo czasu mi nie zostanie.

Ja mam w tym samym dniu. Nie wiem skąd informacje że powinno być inaczej.

Otóż to! Przecież nie kapiemy się w tym :p

Męża do porodu zdecydowanie biorę, zrobił to niech pomaga! Pójść pod prysznic, masaż zrobić, podać wodę czy zawołać położoną.
Jak kogoś to brzydzi, to jest niedojrzałym gówniarzem, który nie wie skąd się biorą dzieci.

Oj mocne słowa :) nie zgadzam się znimi jednak. Uważam, ze to decyzja wspólna, ale jak facet ma się złe z tym czuć to kobieta tez tak będzie odczuwać. Także nie uważam, ze to gówniarstwo.

reklama
Do góry