reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Witam się z Wami powracając ze świata durnych snów.. a w nich wizyta u nieznanej pani ginekolog, która powiedziała, że odkleja się łożysko, a do tego plemnik nie połączył się dobrze z komórką jajową więc poronienie to kwestia czasu. (???)
Wiecie co zrobiła żeby temu zapobiec? Uczesała mi na głowie mega ciasny warkocz i nie kazała tej fryzury pod żadnym pozorem zmieniać... ochroni mnie ona przed nieszczęściem [emoji15] [emoji15] [emoji15] [emoji15] [emoji15]
Przeczytalam Twoj post po przebudzeniu i nie wiedzialam o co chodzi. Dopiero teraz zakumałam[emoji39] hihi. Być może myślisz za dużo i to przejawia się w Twoje sny:*

reklama
Hej!
Ja już od 7 przy biurku, wczorajsze bóle na szczęście minęły.
Śniło mi się, że po porodzie to teściowa dała dziecku imię i przyniosła mi różową kartkę z danymi a na niej... LEON[emoji15]

U mnie tak było. Ale nigdy nie słyszałam, żeby to miało związek. Ani od lekarza ani od moich położnych...a przegadalysmy sporo ;-)
No wlasnie :) dlatego tak mysle ze to moze nie miec zwiazku, mi w pierwszej ciazy lekarz powiedzial ze jesli mama miala bole krzyzowe przy kazdym porodzie to i ja bede miala, no i mialam.....

J mam tyloziecie i mialam bole krzyzowe przy prodzie ale nie wiem czy to tak jest zawsze
Z tym tylozgieciem to w ogole dziwna historia bo przy pierwszej ciazy nikt mi nic o tym nie wspominal przy zadnym badaniu... Uslyszalam dopiero przy kontroli po porodzie. Mialam cc, po kilku godzinach skurczy ze zwgledu na wage corki, nie wiem jakie to byly skurcze:) a teraz przy usg uslyszalam tylozgiecie, na badaniu to samo i probowalam sie podpytac czy to mozliwe ze dopiero po porodzie tak mi soe zmienilo ale nikt mi tego nie skomentowal inaczej niz taka moja uroda i mam soe nie przejmowac bo juz raz bylam w ciazy... to zdanie mojej lekarki a ta babka od usg z kolei mnie postraszyla, kazala spać na brzucha co mi srednio wychodzilo:mad:i kazala brac duzo magnezu bo bedzie mnie bolalo przy wyginaniu sie macicy w dobra strone... i w sumie to nadal nie wiem czy sie przejmowac czy nie...:)

Śliczne sa wszystkie zdjecia waszych maluszków. Ja mam wizytę 14 i mam nadzieję, że w końcu dowiem sie czegoś konkretnego. Zapisalam sie tez na wizyte prywatnie. Najpierw pojde na nfz a później prywatnie.

A tak w ogole to myslicie ze nie będą mi w przychodni robić problemów jak bede chciała robic ksero wynikow badan? Nie mam możliwości odbioru on-line, bo tylko te co sa robione prywatnie tak mozna odebrac, a ja chce zeby gin prywatnie tez mogl rzucic okiem na wyniki.
Wyniki trafiają do lekarza, a lekarz ma obowiązek Ci je dać, a do karty spisać sobie wyniki, to jest Twój wynik i należy się Tobie

A ja gdzieś czytałam, że niby z początkiem
9 tyg. trochę się uspokają mdłości i w ogóle hormony, ale to chyba pić na wodę ?
Ja mam coraz gorsze mdłości i do tego ból żołądka i tak w kółko pomiędzy jedyny posiłkiem, a drugim :(
Kolo 9 tyg mogą zacząć się zmniejszać a ustępują zazwyczaj kolo 11-12 tyg. A czasem nawet później

Witam się z Wami powracając ze świata durnych snów.. a w nich wizyta u nieznanej pani ginekolog, która powiedziała, że odkleja się łożysko, a do tego plemnik nie połączył się dobrze z komórką jajową więc poronienie to kwestia czasu. (???)
Wiecie co zrobiła żeby temu zapobiec? Uczesała mi na głowie mega ciasny warkocz i nie kazała tej fryzury pod żadnym pozorem zmieniać... ochroni mnie ona przed nieszczęściem [emoji15] [emoji15] [emoji15] [emoji15] [emoji15]
Lecę plesc warkocz hahahah

Ahhh te ciążowe sny [emoji57]

Mnie jak zwykle co noc meczy jednen sen...ide do wc siku i pojawia sie mnóstwo krwi, wolam tz zeby zbieral malego i jedziemy do szpitala a okazuje sie ze ich nie ma..i tak chodze wokol bloku i ich szukam i placze bo coraz bardziej krwawie...

Witam sie [emoji257]
Brrr, oby juz nie wracał, koszmarny sen...

Witamy :) u mnie tez zdecydowanie gorsze samopoczucie niż w pierwszej ciąży, ale przy synku 22 miesiące czasem nie mam czasu ponarzekać :)
U ciebie gorsze bo podwójne ;-)

Dzień dobry.
Ja tych moich mężczyzn w kosmos wyślę.. Jak dziś ładnie synek spał Tak męża miałam już wyrzucić z sypialni... Kiedy ja się wyśpię :(
Miłego dnia
Wyrzuć z sypialni i się nie przejmuj :p

Haha, ja tez mam odiotyczne sny, a poprzedniej ciąży też tak mialam to chyba przez hormony, do tego stopnia ze potrafilam soe obudzic na sikanie i potem jak usypialam miec ciag dalszy snu, normalnie takie dlugie i realne ze wciagaly mnie lepiej niz serial:) teraz tez prawie codziennie cos mi sie sni:) pod koniec pierwszwj ciazy mialam sny o sikaniu w przeroznych kiblach świata, komiczne to bylo:) balam sie ze sie w koncu posikam do lozka, bo ile mozna śnić o sikaniu do najbardziej odjechanych kibelków:)
Prawie się posikałam :-D

Moj tz pyta mnie czy chce obejrzeć wózek bo jego kolezanka z pracy ma do sprzedania za fajna cene [emoji57] kurcze teraz nie wiem czy jest sens skusic sie na inny niz planowałam bo stan idealny i fajna cena (a ja jestem z tych oszczednych [emoji14]) czy jednak pozniej kupic taki co sobie wymarzylam [emoji848]
Wiesz, zobaczyć zawsze można, jak Ci się nie spodoba to nie kupisz i już

Witam się i ja
Wstałam i znowu bleeee, już mam dość tych mdłości , nie wiem już co jeść , żeby jakoś funkcjonować...:hmm:
Zapomniałam jakie mam hasło do logowania żeby sprawdzić wyniki online...:baffled: :baffled: :confused:
Ciąża zdecydowanie odmóżdża :-D

Idę sobie zrobić coś do jedzenia, może mi się poprawi trochę...

Z tym tylozgieciem to w ogole dziwna historia bo przy pierwszej ciazy nikt mi nic o tym nie wspominal przy zadnym badaniu... Uslyszalam dopiero przy kontroli po porodzie. Mialam cc, po kilku godzinach skurczy ze zwgledu na wage corki, nie wiem jakie to byly skurcze:) a teraz przy usg uslyszalam tylozgiecie, na badaniu to samo i probowalam sie podpytac czy to mozliwe ze dopiero po porodzie tak mi soe zmienilo ale nikt mi tego nie skomentowal inaczej niz taka moja uroda i mam soe nie przejmowac bo juz raz bylam w ciazy... to zdanie mojej lekarki a ta babka od usg z kolei mnie postraszyla, kazala spać na brzucha co mi srednio wychodzilo:mad:i kazala brac duzo magnezu bo bedzie mnie bolalo przy wyginaniu sie macicy w dobra strone... i w sumie to nadal nie wiem czy sie przejmowac czy nie...:)
Ja mam tylozgiecie i jestem w czwartej ciąży i głównie bóle krzyżowe
Moja mama 3 dzieci urodziła z tylozgieciem, tak jak lekarz mówi, taka twoja uroda, nie jest to problem w ciąży poza tym, że faktycznie w większości bóle krzyżowe, jak dla mnie bardziej bolesne ale szybciej się rodzi tylko pierwszej ciąży nie miałam krzyżowych i rodziłam 16 godzin, a potem tylko krzyżowe i około 2 godzin 2 i 3 poród

Cześć dziewczyny. Czy któraś z mam jest z Łodzi? Niedawno wróciłam z Holandii i fajnie byłoby poznać jakąś mamusie. Mi też widać brzuch jakby był już z 6miesiac...
Ja jestem tak trochę :) Od 8 lat mieszkam w Warszawie, ale teraz przy drugim dziecku zamierzamy wrócić do rodzinnego miasta, żeby być bliżej rodziny i przyjaciół.

reklama
Do góry