reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ja już w domu. Bylo widać serduszko...ale bardzo slabo bo wszystko jeszcze malutkie...nawet nie mogla go Pani doktor zmierzyć...ale mowiła zeby być dobrej mysli. I w piatek znowu na usg i wtedy sie okaze czy jest ok czy do szpitala....do tej pory mam leżeć i wstawac tylko do lazienki....

Cześć wszystkim :-)
Byłam u lekarza, maluch ok, potem wrzucę fotkę. Dostałam skierowanie na badania prenatalne i do poradni patologii ciąży. Na badania umówiłam się już w szpitalu na 13.12 za to w poradni patologii ciąży lekarze mi powiedzieli , że wg nich nie ma wskazań żadnych i jak coś się będzie działo do ambulatorium a tak to do swojego lekarza , wiek, 4ciąża i plamienia, krwawienia to nie wskazania na patologie ciąży....
Także wniosek taki, że jestem zbyt zdrowa na patologiczną ciążę , zawsze to pocieszenie :-))

Co do tych bóli w podbrzuszu to w ciąży z tego co wiem słabiej pracują jelita i to powoduje wzdęcia, wiatry itp, więc bardzo możliwe że te bóle to właśnie jelita, możesz wziąć nospe i polezec to też bardzo pomaga

A tak sie jeszcze zastanawiam. Bo jak ogladam zdjecia z usg to pęcherzyk ciazowy jest okrągły. A moj dzisiaj byl taki plaski i dluuugi...ale gin nic nie powiedziala na ten temat...któraś z Was tez tak miala?

A może to zależy od tego jak akurat jest w danym momencie badany przez ultrasonograf. Ja zauważyłam, że jak ginekolog bada to obraz się czasem zmienia. Raz jest naciągnięty pęcherzyk raz mniej. W ten sposób chyba szuka się jak najlepszego obrazu dzidzi

Ja wróciłam z laboratorium dwie ręce w plastrach 12 badań w tym dwa razy na grupę krwi to normalne?
Ja mialam pobrane 5fiolek, na 11 badań, ale z jednej reki tylko [emoji6] (cale szczęście [emoji23])
Będę trzymać kciuki wieczorem, zaraz zdjecie wrzuć bo pewnie też kawał dziecia będzie :D
Wlasnie jestem ciekawa czy moge liczyć na jakies 3cm brzdąca [emoji14]
A tak sie jeszcze zastanawiam. Bo jak ogladam zdjecia z usg to pęcherzyk ciazowy jest okrągły. A moj dzisiaj byl taki plaski i dluuugi...ale gin nic nie powiedziala na ten temat...któraś z Was tez tak miala?
A pokaz zdjecie ?

reklama
Do góry