reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Już zaczynam lekko panikować bo na tym samym etapie w ciąży z młoda spędziłam turnus w szpitalu :( ale pociesza mnie fakt ze każdy z lekarzy czy położnych z którymi rozmawiałam zawsze mi powtarzał ze jak mdli / wymiotujesz to ciaza rozwija się prawidłowo. :D
Skąd takie newsy wzięli? To jak ja nie mam mdłości to moja ciąża nie rozwija sie prawidłowo? Bez sensu

reklama
Dziewczyny ale mam dziwne zachcianki. W pierwszej ciąży na słodycze, a teraz na ogórki kiszone, pierogi leniwe, a dzisiaj rano wstałam i pierwsze co to przyszła ochota na pastę jajeczną ze szczypiorkiem. Dodam, że nie przepadam za jajkami[emoji23]
Haha ja jestem w pierwszej ciazy i od 2 dni mam ochote na słone rzeczy no i wodne lody. Gdzie ja zawsze bardzo malo soli dawalam a teraz to bym mogla ogorki kiszone solic [emoji23]

Ja w każdej ciąży tyje :(. Poza tym mnie od razu idzie w boczki. No cóż taka moja uroda widocznie. Ważne by wszystko było ok.
A takie pytanko czy jest tu któraś mamusia z okolic Bielska lub Krakowa?
Ja jestem z Krakowa :-)

A ja sobie leżę, macam się po brzuchu i wyczuwam taką twardą "kulkę" po prawej stronie".. czy jest możliwe, że da się wyczuć macicę w 10 tyg.? [emoji57] czy to szybciej będzie jakieś zbuntowane jelitko? [emoji13] dziewczyny, ma tak któraś z Was? [emoji39]
Spokojnie juz możesz wyczuwac w tym okresie :-)

Ja jestem z Krakowa :)
Ja też Kraków

Wyniki już mam, co o tym myślicie ?Zobacz załącznik 914049
Wynik ok, ale najważniejszy jest przyrost , trzymam kciuki

Witam wszystkie dziewczyny
U mnie obecnie 7t2d, w czwartek mam wizytę u lekarza , żeby zobaczyć czy są serduszka i zarodki...:) 2 tygodnie temu lekarz stwierdził 2 pęcherzyki więc możliwa wizja podwójnego szczęścia!
Miłego dnia
Witaj,
Ja też miałam 2 pęcherzyki, po kolejnej wybicie został jeden i jedno bijące serduszko, trzymam kciuki, by u ciebie zostały nadal 2 :-)

Boże dziewczyny! Chyba mam najgorszy możliwy dzień. Mdlilo mnie od początku czasami wymiotowałam ale dziś przechodzi to ludzkie pojęcie nawet wody się napić nie mogę :( i jeszcze ta kolka nerkowa się odezwała a nawet nospy nie idzie wziąć bo już ja zwróciłam [emoji24]
Współczuję, probowalas pić cole, mnie pomaga, zwłaszcza jak pije po małym lyku

Hejka. Ja w szpitalu... Jak działa czopek jest ok... Jak przestaje dalej wymioty... Leżę pod kroplowkami od rana i przysypaniam co jakiś czas... :)
Odpoczywaj, mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i wrócisz do domu

Ale mam stresa! Za chwile wizyta a ja się cała trzęsę :(
Będzie dobrze, nie stresuj się , trzymam kciuki

Ja dzisiaj znowu ciężki dzień, załatwiłem różne sprawy, teraz wreszcie mogę odpocząć, brzuch trochę pobolewa i lekkie plamienia, wiec muszę trochę zwolnić tempo

Tak czytam o waszych brzuszkach i powiem Wam, że czuję się jak slonica, brzuch mi wyskoczył, ale to dlatego, że mam rozstęp mięśni brzucha po ciążach, wiec jak nie wyciągam brzucha to wyglądam na co najmniej 4 miesiac, a teraz nie dam rady wciągać , bo jest to nieprzyjemne, wręcz bolesne, chodzę wiec w ciążowych spodniach bo zwykle mnie już cisną a jak rozepne guzik to spadają
Kupiłam sobie ciążowe spodnie w lidze, bo były ostatnio na promocji, bardzo fajne są i wygodne, jeszcze legginsy, spódnica i oblece dłuższy czas, potem dopiero na wiosnę jak się ciepło zrobi to coś lżejszego i do końca dam radę

A tak z innej bajki, co gotujecie dzisiaj na obiad?
Miałam ochotę na krem z dyni, ale nigdzie nie dostałam w pobliżu mleka kokosowego i teraz muszę coś pokombinować. .. Może mnie zainspirujecie?

Skąd takie newsy wzięli? To jak ja nie mam mdłości to moja ciąża nie rozwija sie prawidłowo? Bez sensu
To nie chodzi o to, że jak nie masz mdłości to jest źle, ale wg niektórych badań naukowych jeśli masz mdłości i wymioty to jest znacznie mniejsza szansa na poronienie, czyli inaczej bardzo dużą szansa , że ciąża rozwija się prawidłowo

Haha ja jestem w pierwszej ciazy i od 2 dni mam ochote na słone rzeczy no i wodne lody. Gdzie ja zawsze bardzo malo soli dawalam a teraz to bym mogla ogorki kiszone solic [emoji23]
Ja mam wrażenie, że wszystko jest mało słone, niedosolone itp
Słodkie mi wcale nie smakuje, za to mięso mogłabym jeść na kilogramy ;)

Bzdury i zabobony. Nie wierzę, że lekarz mówi takie rzeczy chyba znachor. Mdłości wywołują hormony. Możecie sobie poczytać u mamy ginekolog

Link do: Kolejne wstydliwe dolegliwości ciążowe - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Przez rozpowszechnianie takich tekstów dziewczyny które nie mają objawów wpadają w panikę i się stresują, a jak wiadomo stres jest w ciąży niewskazane ;)

Ostatnia edycja:
Dzisiaj się spytam lekarza, ale może któraś z Was będzie wiedziała.
Czasem wyskakują mi kurzajki na dłoniach. Mam takie coś do uszkadzania ich, chyba jakiś azot do kurzajek.
Zauważyłam, że znów mi wyskoczyła. Myślicie że mogę ją wymrozić?

reklama
Do góry