reklama
nic dziwnego ja jeszcze troche do wizyty a juz sie nie moge doczekacEj wiecie co jak zawsze nie cierpię chodzić do lekarzy tak teraz nie moge sie doczekac srody [emoji14] najchętniej juz bym chciala wieczór i pojsc spac zeby szybciej czas leciał [emoji23]
Silje1008
Fanka BB :)
Witajcie dziewczyny! Jutro zaczynamy 10 tydzień ciąży. To już moja 3 ciąża, czeka mnie trzecie cięcie. Poprzednie ciążę zakończone przedwcześnie z powodu gestozy oraz stanu przedrzucawkowego. W pierwszej ciąży cc w 27 tygodniu, Synek po niespełna 3 tygodniach zasilił grono Aniołków zbagatelizowabe przez "ginekog" nadciśnienie synek nie rósł 3 tygodnie urodził się z hipotrofia. Po 7 miesiącach zaszłam w drugą ciążę z nadzieją na szczęśliwe zakończenie. I udało się ciąża od początku traktowana jako wysokiego ryzyka. Ale znowu powtórka gestozy.. Zdecydowano dla mojego i córki bezpieczeństwa o cc w 33 tygodniu, przy cięciu ciśnienie dochodziło do 210/120 a ja czułam się świetnie. Na szczęście córka wyszła z wczesniactwa obronną ręką i dzisiaj to zdrowa dziewczynka w marcu skończy 5 lat. Obecna ciąża od początku problemowa, tym razem plamienia.. Jestem na duphastonie miewam brązowe plamienia , brałam acard ( profilaktyka gestozy) ale wystąpiły krwawienia i gin odstawila, od prawie 2 tygodni przyjmuje fraxyparine również po to żeby zminimalizować ryzyko gestozy i stanu przedrzucawkowego i gin mnie pociesza że te plamienia przez zastrzyki które rozrzedzaja krew. Ciśnienie póki co mam jak niemowlę, lepsze niż przed ciąża oby tak już zostało czy jest tu mama z podobnymi problemami i historia z gestoza? Pozdrawiam serdecznie, będę tu zaglądać
Trzymamy kciuki teraz będzie dobrze
Ilma
nic dziwnego ja jeszcze troche do wizyty a juz sie nie moge doczekac
Ja mam w piątek i też przebieram nogami, ale tylko dlatego, że chce wiedzieć co z torbielą w pochwie i czy mam iść do diabetyka z tym cukrem.. Ja jestem inna ale mnie USG strasznie stresuję szczególnie widok zarodka, narazie nie mam jakis matczynych uczuć. Raczej się boję tego i aż mi było słabo ostatnio jak zobaczyłam serce Dziwne co?
Czesc Mamusie,
Prosze, zebyscie trzymaly za mnie kciuki bo mam bardzo ciezki dzien. Chcialam po ludzku poinformowac szefa o ciazy. Skonczylo sie na wrzaskach, grozbach pod moim adresem i obietnicy, ze zamieni moje zycie w pieklo. Wybieglam z placzem do lekarza. Dostalam zakaz pracy, moj maz go zaraz zawiezie. Jestem klebkiem nerwow co to bedzie, co ten psychopata wymysli
Współczuję! Jeśli to taki debil to nie ma co. Masz L4, więc do końca macierzyńskiego spokój, a potem zobaczysz... Może koleś ochłonie. Sam nie ma dzieci?
Mi nie chodzi o prace, tylko jego zemste. Ale zablokowalam jego numer, probuje sie odciac od tego. Musi byc dobrze.
Zemstę? To gdzie Ty pracujesz? Co niby mógłby Ci zrobić?!
Madelaine701
Ja mam tak samo, normalnie zwlekałabym z wizytą ile się da, a teraz czekam z niecierpliwościąEj wiecie co jak zawsze nie cierpię chodzić do lekarzy tak teraz nie moge sie doczekac srody [emoji14] najchętniej juz bym chciala wieczór i pojsc spac zeby szybciej czas leciał [emoji23]
Nati88
Ja też tak mam.nie mogę się doczekać jutra [emoji16]Ja mam tak samo, normalnie zwlekałabym z wizytą ile się da, a teraz czekam z niecierpliwością
Silje1008
Tu macie liste lekarzy z certyfikatem fmf, poszukajcie czy w waszej okolicy ktorys z nich przyjmuje i szukajcie terminu. Mysle ze nawet jeśli bedzie to kosztowalo to kilka stow to jednak warto, dla waszego spokoju i dobra waszego i dziecka.
Link do: The Fetal Medicine Foundation
Ja się cieszę, ze mój jest z certhfikatem
reklama
Zaskoczona2013
@Zaskoczona2013 Wózek koszmarnie się prowadził, to podwójne małe kółko z przodu fatalne, mieszkaliśmy w Irlandii wiec nie było śniegu ale na spacerach w lesie itp gdzie jest ziemia czy piach, zapada się i nie pojedziesz, nie dmuchane, więc się szybko zdarlo, dość szybko zaczął się zacinać przy składaniu, mała niewygodna torba pod wózkiem no i kubełkowa spacerówka w której dziecko nie może się ułożyć wygodnie, przed zakupem wydawało mi się to fajne ale po doświadczeniach już wiem, że nie jest
Rety! To ja byłam mega zadowolona z tego jak się ten wózek prowadził. Zwłaszcza ze miałam używany po dwójce dzieci i byłam strasznie zadowolona z użytkowania. A mojej córce było wygodnie z tym kubełkowym siedzisku dlatego ja jestem mega na tak z tym wozkiem