reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Alez tu cisza i spokoj a ja z emocji spac nie moge. Ogladamy z małżem drzwi wejsciowe ale caly czas wracam do mysli ze rosnie maly czlowiek. Do czasu wizyty nie bede nikomu nic mowic nawet rodzicom. A wy jakie macie podejscie w tych sprawach?
U mnie wie jedna koleżanka, wiedziała że się staramy, mój mąż i mama. Powiedziałam jej mimo że początkowo nie chciałam, ale z racji jej choroby się zdecydowałam. Liczę że da jej to trochę motywacji żeby walczyć :) a całej reszcie chce powiedzieć po prenatalnych, chociaż nie wiem czy ludzie się wcześniej nie domyśla, ponieważ lada moment mam wracać do pracy, a w ciąży przecież nie wrócę :)

reklama
U mnie wie jedna koleżanka, wiedziała że się staramy, mój mąż i mama. Powiedziałam jej mimo że początkowo nie chciałam, ale z racji jej choroby się zdecydowałam. Liczę że da jej to trochę motywacji żeby walczyć :) a całej reszcie chce powiedzieć po prenatalnych, chociaż nie wiem czy ludzie się wcześniej nie domyśla, ponieważ lada moment mam wracać do pracy, a w ciąży przecież nie wrócę :)
@Agatki jesteś jeszcze na macierzyńskim?

Maciej dziewczyny już jakieś objawy ciąży? :)
Mnie bolą piersi. W początkowych dniach po implantacji miałam zgagę i mdłości, ale wszystko przeszło. Wydaje mi się, że zbieram wodę, bo mój brzuch już się bardziej napompował niż jest zwykle. A jak jest u Ciebie? :)

Mnie bolą piersi. W początkowych dniach po implantacji miałam zgagę i mdłości, ale wszystko przeszło. Wydaje mi się, że zbieram wodę, bo mój brzuch już się bardziej napompował niż jest zwykle. A jak jest u Ciebie? :)
Bardzo podobnie, piersi tylko takie pełne, oczywiście zaparcia zaczynają mi dokuczac i taka wzdeta jak balon jestem. Pozatym narazie brak mdłości które z poprzedniej ciąży wspominam najgorzej, z tym że one mogą dopiero się pojawić....

Cześć dziewczyny :) zaglądam do Was bo dopadło mnie przeczucie ,że mogę być jakimś cudem w ciąży. Pisałam na innym wątku ,że chcemy mieć dziecko.Jestem po rozwodzie z czego mam 2 wspaniałych dzieci ,myślałam że na tym koniec ,ale teraz jestem z mężczyzną mojego życia i zdecydowaliśmy się na kolejne. Dzieci też nam wiercą dziurę o rodzeństwo heh.Tylko jest ogromny problem , starania mieliśmy zacząć po wyciągnięciu wkładki!!! Założyłam ja bo nie mogę korzystać z innej antykoncepcji. Teraz okres powinien być za około tydzień ,mam iść do lekarza na wyciągnięcie. Kazał mi czekać do okresu. Teraz stoi to pod znakiem zapytania , bo mam ogromne przeczucie ,że jestem w ciąży. Ostatnich dwóch jeszcze lekarz nie wiedział ,a wiedziałam ,że jestem :D Czy bym miała szczęście w nieszczęściu ,że zaszłam z wkładką w ciążę która obydwoje pragniemy. :/ okaże się za tydzień. Wiem ,że nawet jakbym była to jest 50/50 na to ,że przetrwa. Ciągle myślę ,żałuję ,że może mogłam wyjąć wcześniej...itp.

Ostatnia edycja:
A stosujecie jakieś suplementy wspomagające zajście w ciążę?
Ja biorę pregne plus, ale to nie po to żeby wspomagać zajście, tylko z zalecenia ginekologa poprostu :) niby miałam kupić pregne zero czy jakoś tak ale została mi ta z poprzedniej ciąży i lekarka mówiła że też może być :)

reklama
Do góry