reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dziewczyny, czytam wasze relacje z porodów i nie wierzę. Bardzo mi przykro, że macie takie trudne doświadczenia. Nikt przenigdy nie powinien słuchać takich komentarzy i być tak traktowany.
Ja rodziłam we wspaniałym miejscu, ze świetną położną. Miałam osobną salę, wannę, radyjko. Po porodzie położna przyniosła mi obiad mimo, że była 22! Poszła ze mną pod prysznic, żebym nie upadła, wszystko w ciepłej atmosferze. Dzięki temu pomimo ogromnego bólu w ogóle nie mam żadnej traumy po porodzie, to był niezwykły czas powitania naszego malucha.
Miałam tak samo tylko dostałam kanapki z twarogiem :D

reklama
Dziewczyny ja się złamie wyniki glukozy mam w normie chociaż trochę wysokie, a lekarka napisała mi w komentarzu nieprawidłowa glikemia?? Jak to:(

Załączniki

• IMG_20181102_183520.jpg
    IMG_20181102_183520.jpg
    59,8 KB · Wyświetleń: 94
Dziewczyny ja się złamie wyniki glukozy mam w normie chociaż trochę wysokie, a lekarka napisała mi w komentarzu nieprawidłowa glikemia?? Jak to:(
Z tego co kojarzę dla ciężarnych norma jest do 92, i nie patrzy sie raczej na ogolne normy w laboratorium. Kazdy wynik powyżej 92 powinnas skonsultować z gin, on bedzie wiedzial co robic, czy skierowac cie do diabetologa.

W poprzedniej ciąży miałam glukoze 98 i lekarka nie mówiła że wynik jest zły... Moim zdaniem jest ok, chociaż wiadomo lekarz ze mnie żaden

W ciąży wg nowych wytycznych norma jest do 90.
Nie panikuj! Ja mam z krwi 101, jutro wizyta u gina, ale caly czas sama mierze glukometrem i ten skok musialam miec jednorazowy. Może źle spałaś, zjadlas lub wlasnie nic nie zjadlas przed snem - wszystko na to wpływa. Ja też panikuje, boje się cukrzycy, ale u Ciebie ewidentnie norma lekko przekroczona. Dla samej siebie sprawdz sobie glukoze znowu z krwi albo chociaz glukometrem na czczo.
Nie martw się na zapas![emoji8]

W ciąży wg nowych wytycznych norma jest do 90.
Nie panikuj! Ja mam z krwi 101, jutro wizyta u gina, ale caly czas sama mierze glukometrem i ten skok musialam miec jednorazowy. Może źle spałaś, zjadlas lub wlasnie nic nie zjadlas przed snem - wszystko na to wpływa. Ja też panikuje, boje się cukrzycy, ale u Ciebie ewidentnie norma lekko przekroczona. Dla samej siebie sprawdz sobie glukoze znowu z krwi albo chociaz glukometrem na czczo.
Nie martw się na zapas![emoji8]

Muszę czekać do następnego piątku na wizytę. No ten cukier mnie załamał. Nie jem słodyczy, nie jem tłusto, jem cały czas zdrowo. Może po prostu za rzadko, bo nie wcisnę w siebie więcej niż 3 posiłki dziennie. Na wszelki wypadek zrezygnuję narazie z soku wyciskanego z pomarańczy, miodu i owoców :(

Muszę czekać do następnego piątku na wizytę. No ten cukier mnie załamał. Nie jem słodyczy, nie jem tłusto, jem cały czas zdrowo. Może po prostu za rzadko, bo nie wcisnę w siebie więcej niż 3 posiłki dziennie. Na wszelki wypadek zrezygnuję narazie z soku wyciskanego z pomarańczy, miodu i owoców :(
Jutro powiem Ci co na to mój gin ;) i faktycznie niechęć do jedzenia może wpływać na cukier. Do tego zauważyłam, że moim przypadku 3 x siku w nocy = większy cukier :D
Do tego stres w pracy ... W domu mam wszystko pięknie w dolnych normach,a w pracy w górę (przy tym samym posiłku).
W ogóle już się denerwuje, na 12 gin i usg [emoji173]

@Ilma powtorzylabym badanie dla samej siebie i swojego spokoju. I wtedy zabierz dwa wyniki na wizytę.
Nie wiedziałam o tych nowych normach :-\
@agut90 stres niestety może wiele złego zdziałać. Ostatnio na wizycie miałam ciśnienie w górnej granicy normy, ale: na wizytę szłam szybkim marszem, byłam mega zestresowana, potem wzruszona widokiem serca, a na koniec wkurzona za tekst gina i ze łzami w oczach miałam badane to ciśnienie przez położna. Tłumaczę jej, że nigdy w życiu nie miałam wysokiego ciśnienia, że stres itd Ale ona mnie nastraszyla. Kupiłam sobie ciśnieniomierz i mierze codziennie w domu. Idealne, a nawet czasami raczej niskie. Mam zamiar iść z tymi zapiskami na kolejną wizytę. Bo podejrzewam, że znowu wyjdzie mi wyższe niż w domu :-\

reklama
@Ilma powtorzylabym badanie dla samej siebie i swojego spokoju. I wtedy zabierz dwa wyniki na wizytę.
Nie wiedziałam o tych nowych normach :-\
@agut90 stres niestety może wiele złego zdziałać. Ostatnio na wizycie miałam ciśnienie w górnej granicy normy, ale: na wizytę szłam szybkim marszem, byłam mega zestresowana, potem wzruszona widokiem serca, a na koniec wkurzona za tekst gina i ze łzami w oczach miałam badane to ciśnienie przez położna. Tłumaczę jej, że nigdy w życiu nie miałam wysokiego ciśnienia, że stres itd Ale ona mnie nastraszyla. Kupiłam sobie ciśnieniomierz i mierze codziennie w domu. Idealne, a nawet czasami raczej niskie. Mam zamiar iść z tymi zapiskami na kolejną wizytę. Bo podejrzewam, że znowu wyjdzie mi wyższe niż w domu :-\
Tez mam zawsze wysokie u lekarza a w domu ok. Nic sie nie dzieje :)

Do góry