reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Jest dość słodki, więc da się przeżyć.

1. Obierz dwie, trzy cebule.

2. Cebulę drobno posiekaj i zasyp dosyć obficie cukrem. Możesz zalać też miodem (ta wersja syropu będzie zdrowsza)

3. Całość odstaw pod przykryciem na około pięć godzin aż cebula puści sok i syrop z cebuli gotowy.

Na zdrowie! [emoji6]
Jako dziecko tego nienawidzilam [emoji23]
Ale od kiedy mam mlodego i nie chce go faszerowac lekami nie potrzebnie to zawsze robie syrop z cebuli i musze go pic razem z nim żeby widział ze mi tez smakuje [emoji23]

Młody właśnie szykuje sie do spania, a ja potem lece siedziec w wannie [emoji7] dzis tz bedzie robil kolacje to ja moge sobie polezec dłużej [emoji7][emoji1]

reklama
O 9. A Ty?
Co do gardła...nie wiem czy w ciąży można (ale w sumie czemu nie?), ale mi zawsze najlepiej pomaga plukanka z wody utlenionej (pół szklanki wody+trochę wody utlenionej...nie znam proporcji, ja daję prosto "z gwinta" ;-) ). I tym płukać. U mnie zawsze działa+witamina c (naturalna w proszku wymieszana z wodą).
Też mam wizytę punkt 9 :)

Jako dziecko tego nienawidzilam [emoji23]
Ale od kiedy mam mlodego i nie chce go faszerowac lekami nie potrzebnie to zawsze robie syrop z cebuli i musze go pic razem z nim żeby widział ze mi tez smakuje [emoji23]

Młody właśnie szykuje sie do spania, a ja potem lece siedziec w wannie [emoji7] dzis tz bedzie robil kolacje to ja moge sobie polezec dłużej [emoji7][emoji1]
Też nie znoszę, ale jak trzeba to co zrobić
Zazdroszczę wanny, ja w obecnym mieszkaniu mam tylko prysznic... Ale jak dobrze pójdzie to jeszcze przed rozwiązaniem idziemy na swoje, czyli wymarzony dom [emoji536][emoji4]

Ja już odliczam godziny do poniedziałku bo się martwię że jednak coś nie tak...
Od czasu do czasu po nawet niewielkim wysiłku pojawiają się plamienia-brudzenie i mam już czarne myśli
Może powinnaś więcej odpoczywać, ja w poprzedniej ciąży miałam krwiaka. W połowie 5tc trafiłam do szpitala z bardzo obfitym krawieniem i teraz w zasadzie cały czas drżę o to że zacznę krwawić, od początku jestem na L4 - większość czasu odpoczywam, chce żeby teraz było ok :)
Też mam wizytę w poniedziałek, ale mam dobre przeczucia :)

Też nie znoszę, ale jak trzeba to co zrobić
Zazdroszczę wanny, ja w obecnym mieszkaniu mam tylko prysznic... Ale jak dobrze pójdzie to jeszcze przed rozwiązaniem idziemy na swoje, czyli wymarzony dom [emoji536][emoji4]
Tez soe budujemy. Chcemy sie wprowadzic na wielkanoc ale wszystko zalezy od finansow. Tylko przeraża mnie przeprowadzka w ciazy

reklama
Tez mnie to przeraża... tym bardziej ze raczej bedziemy robic przeprowadzke jakos w kwietniu...o 350km stąd...
Wow to spora odległość. Najwazniejsze to byc na swoim. Ja to juz doczekac sie nie moge. Codziennie o tym myślę. Planuje kak kuchnia bedzie wugladac, nawet parapetowke juz sobie w myslach organizowalam[emoji23]

Do góry