reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
@Ala1980aa liczysz po cichu na serducho? Czy raczej nie zakładasz niczego? Ja staram się nie nastawiac na serce...no ale wiadomo, że po cichu na nie liczę. Najlepiej byłoby gdybym poszła do gina np w poniedziałek, ale będzie miał wtedy kilkutyg urlop.

Ojej to jaka ładna wysoka beta [emoji6] trzymam kciuki za badanie, oby było już wszystko ładnie widoczne [emoji4]
Dziękuję. Też mam taką nadzieję. Bardziej się martwię tym, że bardzo boli mnie gardło:(. Macie jakieś sprawdzone, domowe sposoby na tę przypadłość? Na razie kuruję się herbatą z czarnej porzeczki z cytryną.

Dziękuję. Też mam taką nadzieję. Bardziej się martwię tym, że bardzo boli mnie gardło:(. Macie jakieś sprawdzone, domowe sposoby na tę przypadłość? Na razie kuruję się herbatą z czarnej porzeczki z cytryną.
Syrop z cebuli... Zbyt smaczny nie jest ale pomaga [emoji6]

Ja też dopiero co od lekarza wróciłam, bo przeziębiona jestem...

@Ala1980aa liczysz po cichu na serducho? Czy raczej nie zakładasz niczego? Ja staram się nie nastawiac na serce...no ale wiadomo, że po cichu na nie liczę. Najlepiej byłoby gdybym poszła do gina np w poniedziałek, ale będzie miał wtedy kilkutyg urlop.
Chciałabym zobaczyć serduszko, ale pocieszam się tym, że beta wzrasta prawidłowo i na wiele nie mam wpływu. Ja też miałam iść w poniedziałek i trochę żałuję, że nie wyszło, ale cóż... O której masz wizytę?

W poprzedniej ciazy chorowalam. Gardlo bolalo jak cholerai lekarz polecil mi tantum verde ze bezpieczny w ciazy i pomoglo mi bardzo.

Kurczę, na samą myśl mnie podbija :p
Jest dość słodki, więc da się przeżyć.

1. Obierz dwie, trzy cebule.

2. Cebulę drobno posiekaj i zasyp dosyć obficie cukrem. Możesz zalać też miodem (ta wersja syropu będzie zdrowsza)

3. Całość odstaw pod przykryciem na około pięć godzin aż cebula puści sok i syrop z cebuli gotowy.

Na zdrowie! [emoji6]

reklama
Chciałabym zobaczyć serduszko, ale pocieszam się tym, że beta wzrasta prawidłowo i na wiele nie mam wpływu. Ja też miałam iść w poniedziałek i trochę żałuję, że nie wyszło, ale cóż... O której masz wizytę?
O 9. A Ty?
Co do gardła...nie wiem czy w ciąży można (ale w sumie czemu nie?), ale mi zawsze najlepiej pomaga plukanka z wody utlenionej (pół szklanki wody+trochę wody utlenionej...nie znam proporcji, ja daję prosto "z gwinta" ;-) ). I tym płukać. U mnie zawsze działa+witamina c (naturalna w proszku wymieszana z wodą).

Do góry