reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Mój mąż zawsze mówi "co to będzie jak Wy będziecie mieć okres w jednym czasie" :-D
Moja córka (8lat) jest bardzo charakterna, lubię w niej to, że walczy o swoje, nie podąża za grupą, ma swoje przemyślenia i potrafi powiedzieć "nie"- to ważne w życiu...ale w codziennym funkcjonowaniu, no cóż...czasami jest ciężko ;-) Ale nie da się tak, żeby dzieclo bylo uległe, posłuszne a potem wymagać żeby w trudnych sytuacjach (alko, narkotyki itd) mówiło "nie". Za to syn (4,5) bardzo przejmuje się co mówią inni, często robi coś tyloi dlatego, że inni tak robią...totalnie inny charakter. Bardziej "dziewczęcy"- jest mega empatyczny i często przejmuje się wszystkim i wszystkimi. Także moje dzieci obalają stereotypy płci ;-)
Mój syn jest identyczny jak twój. Ale to źle bo nie potrafi sie czasami obrobic i jest bardzo poddatny na otoczenie. Ostatnio chlopcy mu troche dokuczali a on zamiast sie obronic to mnie pyta dlaczego dzieci czasami sie tak zachowują. On woli sie poskarzyc pani niz sam cos z tym zrobic. Z jednej strony dobrze bo raczej nie bedzie sie z nimik bił ale z drugiej wiem, że wiele dzieci bedzie to wykorzystywac albo beda soe z niego smiac ze tylko pani skarży. Czasami mam problemu zeby mu wytlumaczyc jak ma sie zachowywac w takiej sytuacji. Ale on ma bardzo szczer serce. Oddalby ostatnia swoja rzecz zeby komus innemu bylo lepiej.

Cześć, wybaczcie, że "wcinam" wam się w wątek. Będę grudniową mamą 2018 i mam na sprzedaż detektor tętna płodu Sonoline B w stanie idealnym. Gdyby któraś była zainteresowana, to zapraszam na priv :)

reklama
Do góry