reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Witam się i ja[emoji6] Również wstałam o 6, ale to dlatego, że wyjeżdżam na imprezę firmową. Musiałam jeszcze szybko chałupę ogarnąć teraz lecę na zakupy i o 10 wyjazd.

reklama
A i jeszcze żeby było śmieszniej jadę z takim odrostem, że aż wstyd. Farbujecie włosy? Kupiłam w aptece farbę ziołową, a i tak się bałam farbować[emoji12]
Farbowałam ostatnio. Moja fryzjerka, która sama stara się o dziecko mówiła, że to mit. Generalnie kiedys trzeba bylo uważać na te farby amoniakowe, które czuć od razu w nosie jak kręci. Teraz farby są lagodniejsze, moja fryzjerka ma na bazie olejków. Mówiła tylko żebym nie rozjaśniała ;) poczytaj na mamaginekolog jest fajny post o tym

Ja mam umówiona wizytę u mojej fryzjerki a prywatnie przyjaciółki, która wie że jestem w zagrożonej ciąży i już dla. Mnie farbę jakąś sciagnela bo u mnie takie odrosty...:(

A ja lecę na test glukozowy, bo miałam podejrzanie wysoką glukozę w ostatnim badaniu. To jest najgorsze badanie w całej ciąży a mnie się trafiło, że będę je mieć dwa razy :)

Ja stoję właśnie w kolejce w laboratorium i czekam na piersze badania laboratoryjne. W tym obciążenie glukoza, bo w pierwszej ciąży miałam cukrzyce. Jest tak ogromna kolejka, ze ciężko na głodniaka będzie wytrzymać tyle czasu :))

A i jeszcze żeby było śmieszniej jadę z takim odrostem, że aż wstyd. Farbujecie włosy? Kupiłam w aptece farbę ziołową, a i tak się bałam farbować[emoji12]

Farbuje:), w pierwszej tez farbowałam i nic się nie działo:). Teraz już chyba nie robią takich farb amoniakowych jak kiedyś, także wydaje mi się, ze farbowanie jest bezpieczne

reklama
Dziewczyny, może głupie pytanie, ale jak w końcu liczyć te tygodnie ciąży aplikacja pokazuje mi 6 tydzień i pod spodem 5+1. Czy chodzi o to, że 5 tygodni jest skończone i zaczął się 6 tydzień?8-)

Do góry