reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Cześć dziewczyny! Mam 28 lat... Jeszcze 5 letniego synka i wczoraj się dowiedziałam, że jestem w ciąży tyle miłości i tyyyyle strachu. Mogę się dołączyć?
Gratuluje [emoji173][emoji173]
Dziewczęta za 2 tygodnie dopiero ginekolog. I nie będę dycydowala się na usg. Jak przebiega taka wizyta? Jest wstanie sprawdzić? Ja po porodzie już ale 5 lat temu i zupełnie inaczej to wyglądało.
A dlaczego nie chcesz usg ??

reklama
Ja właśnie po stresujacym badaniu, bo w usg dopochwowym nie mógł znaleźć serduszka, ale maluch tak sie ułożył, że o dziwo przez usg brzuszne było widać piękne serduszko[emoji7]

Termin wg om 02.06
Termin wg usg 04.06
Więc prawie się pokrywają daty[emoji3] Jestem przeszczesliwa!!!
Zobacz załącznik 907822
Pewnie się strachu najadłaś! Ale cieszę się że jest piękne ❤️

Melduje ze wszystko ok. Musiałabyc to jednorazowy wybryk. Tętno maluszka 115 wiec idealne
No to dobrze! :) mi dzisiaj położna tłumaczyła że brązowa krew to stara krew i coś już było wcześniej. Między 5-8tc nawet rozciąganie macicy może dać lekkie krwawienie.

Witam nowe dziewczyny! :)

Ja nie wytrzymam do niedzieli chyba! Jeszcze 5 dni!

reklama
Ja bym nie wytrzymała do 12 tygodnia :)
Jesli chodzi o cierpliwość to jak ktos jest cierpiliwy to pewnie da rade tylko bardziej chodzi o to ze podczas zwyklego badania lekarz raczej nie oceni tak dokladnie czy ciaza rozwija sie tam gdzie powinna i jak powinna...usg teraz to standard, dzieki temu mozna np wlasnie zauwazyc jakis kwiaczek czy cos co bedzie wskazaniem do lezenia pd samego początku... no ale kazdy robi jak uwaza [emoji6] to tylko moje zdanie [emoji6]
W sumie w np w uk pierwsze usg to prenatalne wiec jak widac tak mozna[emoji6]

Do góry