reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Cześć dziewczyny! Mam 28 lat... Jeszcze 5 letniego synka i wczoraj się dowiedziałam, że jestem w ciąży tyle miłości i tyyyyle strachu. Mogę się dołączyć?
Gratuluje [emoji173][emoji173]
Dziewczęta za 2 tygodnie dopiero ginekolog. I nie będę dycydowala się na usg. Jak przebiega taka wizyta? Jest wstanie sprawdzić? Ja po porodzie już ale 5 lat temu i zupełnie inaczej to wyglądało.
A dlaczego nie chcesz usg ??

reklama
Ja właśnie po stresujacym badaniu, bo w usg dopochwowym nie mógł znaleźć serduszka, ale maluch tak sie ułożył, że o dziwo przez usg brzuszne było widać piękne serduszko[emoji7]

Termin wg om 02.06
Termin wg usg 04.06
Więc prawie się pokrywają daty[emoji3] Jestem przeszczesliwa!!!
Zobacz załącznik 907822
Pewnie się strachu najadłaś! Ale cieszę się że jest piękne ❤️

Melduje ze wszystko ok. Musiałabyc to jednorazowy wybryk. Tętno maluszka 115 wiec idealne
No to dobrze! :) mi dzisiaj położna tłumaczyła że brązowa krew to stara krew i coś już było wcześniej. Między 5-8tc nawet rozciąganie macicy może dać lekkie krwawienie.

Witam nowe dziewczyny! :)

Ja nie wytrzymam do niedzieli chyba! Jeszcze 5 dni!

reklama
Ja bym nie wytrzymała do 12 tygodnia :)
Jesli chodzi o cierpliwość to jak ktos jest cierpiliwy to pewnie da rade tylko bardziej chodzi o to ze podczas zwyklego badania lekarz raczej nie oceni tak dokladnie czy ciaza rozwija sie tam gdzie powinna i jak powinna...usg teraz to standard, dzieki temu mozna np wlasnie zauwazyc jakis kwiaczek czy cos co bedzie wskazaniem do lezenia pd samego początku... no ale kazdy robi jak uwaza [emoji6] to tylko moje zdanie [emoji6]
W sumie w np w uk pierwsze usg to prenatalne wiec jak widac tak mozna[emoji6]

Do góry