reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki i czekamy na wiadomości :)

U mnie 11kg na plusie. Myślę, że do końca ciąży dobiję do +15kg jak nic.
Moja wygodnicka nadal w pozycji pośladkowej. Mam nadzieję, że się dziewczyna ogarnie wkrótce, bo na cc nie mam ochoty. W święta niesamowicie się zaktywowała i rozciąga mi tak brzuch, że aż mnie kresa boli. Ale przynajmniej wiem, że u niej ok ;)
To może się już przekrecila? U mnie napiera na szyjke co było widać na usg...

reklama
Wlasnie dziewczyny jak z wasza waga??
I drugie pytanie czy wy tez odczuwacie ruchy nizej niz wcześniej? Moj babelek okladal mi zebra wcześniej a teraz tuz nad pepkien czuc przeciaganie i zastanawiam sie czy juz by sie wstawial coraz nizej?
Ja ją czuje w całym brzuchu.. Niekiedy dość wysoko ale u mnie ma mało miejsca...

Faktycznie wszystko jest dobrze:D mała waży 1500, vszyjka ma 4 cm także się cieszę :)
No to super wiadomosci ;)
Co do moich pytan...jesli chodzi o ruchy malucha to zastanawiam sie czy nie schodzi nizej juz bo nie siega ruchami tak wysoko jak wcześniej...a o wage..kurcze 0.5kg w dol trochę sie martwię..na plus mam jakies 1.5kg.....jutro wizyta i bardzooo sie stresuje..

Co do moich pytan...jesli chodzi o ruchy malucha to zastanawiam sie czy nie schodzi nizej juz bo nie siega ruchami tak wysoko jak wcześniej...a o wage..kurcze 0.5kg w dol trochę sie martwię..na plus mam jakies 1.5kg.....jutro wizyta i bardzooo sie stresuje..
Nie martw się napewno wszystko będzie ok, ja też się denerwowalam i siedziałam jak na szpilkach a nie było potrzeby... Czasem mała mi tak wierzga, że czuję ja normalnie w kroczu ... I się też zastanawiałam... No ale

To może się już przekrecila? U mnie napiera na szyjke co było widać na usg...
No właśnie już nie wiem, jak ona leży :D Dziś zaczęłam odczuwać jakieś bóle jakby w dole (na szyjce?)
Wszystkie się stresujemy przed wizytą. Ja przed każdym usg umieram ze strachu na leżance ;)
@Grabcia123 wszystko będzie dobrze :) Tak jak dziś u Nataśki. Ale jak zawsze trzymam kciuki za dobre wiadomości :)

Ja dziś dostałam częściowe wyniki, bo czekam jeszcze na kwasy żółciowe, ale ALT 6 (norma 0-33), AST 14 (0-30), GGTP 6 (0-40), bilirubina całk. 5,5 (0-21), fosfataza zasadowa 103 (35-105) :)

No właśnie już nie wiem, jak ona leży :D Dziś zaczęłam odczuwać jakieś bóle jakby w dole (na szyjce?)

Wszystkie się stresujemy przed wizytą. Ja przed każdym usg umieram ze strachu na leżance ;)
@Grabcia123 wszystko będzie dobrze :) Tak jak dziś u Nataśki. Ale jak zawsze trzymam kciuki za dobre wiadomości :)

Ja dziś dostałam częściowe wyniki, bo czekam jeszcze na kwasy żółciowe, ale ALT 6 (norma 0-33), AST 14 (0-30), GGTP 6 (0-40), bilirubina całk. 5,5 (0-21), fosfataza zasadowa 103 (35-105) :)
To super wyniki!! Tylko sie cieszyc ;) ja jutro tez profilaktycznie robie alat aspat ;)

Witam Dziewczyny ja po świętach fajnie. Rodzinne na maxa, tylko dopadło nas gardło i katar ale już wszystko schodzi. Dziś mam dentyste, masakra jak się boję. Zaczęłam zęba leczyć chwilę przed ciąża i końca nie widać, długa historia. Także odezwał się teraz ząbek i idę dzisiaj prywatnie, zobaczymy co będziemy z nim robić. Byle już nie bolał i nie zrobił się jakiś mega stan zapalny bo wiadomo z tym to już niebezpiecznie...
Jutro mam wizytę u ginekologa,jak pisałam głównie podejrzeć czy szyjka w porządku, ale poproszę o podejrzenie Małej bo mam wrażenie że brzuch mam jakiś mały, mniejszy :| moja Niunia cały czas jest główką w dół i teraz raczej też bo kopniaki po żołądku idą a takie lekkie ruchy jak rączkami czuje na dole. U góry same fale i wykopy.
Co do wagi ja mam 3 kg na plusie bo trochę mi zostało po pierwszej ciąży ;) także teraz się wyrównało :D jutro zaczynam 32tc. Jeszcze miesiąc z hakiem i będzie "donoszona ciąża". Mega leci ten czas....

Faktycznie super wyniki oby tak dalej :)

reklama
Witam Dziewczyny ja po świętach fajnie. Rodzinne na maxa, tylko dopadło nas gardło i katar ale już wszystko schodzi. Dziś mam dentyste, masakra jak się boję. Zaczęłam zęba leczyć chwilę przed ciąża i końca nie widać, długa historia. Także odezwał się teraz ząbek i idę dzisiaj prywatnie, zobaczymy co będziemy z nim robić. Byle już nie bolał i nie zrobił się jakiś mega stan zapalny bo wiadomo z tym to już niebezpiecznie...
Jutro mam wizytę u ginekologa,jak pisałam głównie podejrzeć czy szyjka w porządku, ale poproszę o podejrzenie Małej bo mam wrażenie że brzuch mam jakiś mały, mniejszy :| moja Niunia cały czas jest główką w dół i teraz raczej też bo kopniaki po żołądku idą a takie lekkie ruchy jak rączkami czuje na dole. U góry same fale i wykopy.
Co do wagi ja mam 3 kg na plusie bo trochę mi zostało po pierwszej ciąży ;) także teraz się wyrównało :D jutro zaczynam 32tc. Jeszcze miesiąc z hakiem i będzie "donoszona ciąża". Mega leci ten czas....
Ja też mam naprawdę mały brzuch, i wszyscy mi to mówią, ale póki mała rośnie tak jak trzeba to się nie przejmuje... Prawie ;)

Do góry