reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

A jak tam stres przed porodem ? bo ja nie mogę o tym myśleć bo inaczej mam jakaś delirkę na samą mysl... To będzie mój pierwszy poród myślę o naturalnym ale zobaczymy jak będzie .
Ja sie sn nie boje ani troche, jedynie cc jesli bedzie koniecznosc to ok ale jak sie da to chce uniknąć. No i bardziej niz porodu martwie sie o to na jaki personel trafie..

reklama
To gratuluje i po zazdroszczę ... bo ja mam lek przed sn
Kazda z nas inaczej do tego podchodzi po prostu. Ja juz rodzilam sn i to znam a cc zwyczajnie bym sie bala bo to cos nowego i mnie to przeraza.. no i strach przed tym na jakie polozne sie trafi, przy pierwszym porodzie nie bylo milo i dlatego sie boje...

A jak tam stres przed porodem ? bo ja nie mogę o tym myśleć bo inaczej mam jakaś delirkę na samą mysl... To będzie mój pierwszy poród myślę o naturalnym ale zobaczymy jak będzie .

Ja szczerze mówiąc jeszcze o tym myślę, póki co wciaz trochę stresuję się ciążą i czy wszystko będzie prawidłowo.Jesli dalej będzie tak dobrze to tylko bede czekać na poród, żeby powitać dziecko [emoji173]️

Ja właśnie zamówiłam taki z olx, wymiary podobne do tego z Ikei, mam nadzieję, że będzie ok. Obowiązkowo z podnozkiem oczywiście w zestawie :)) powinien przyjść do końca następnego tygodnia to mogę napisać krótką recenzję:))

To daj znać jak się sprawdza :).

Na szczęście do porodu jeszcze trochę czasu, ale u mnie tez pierwszy raz i czasami mnie taki stres łapie (zwłaszcza w nocy), że potem spać nie mogę. Ja mam taki trudny charakter, że jak ktoś dla mnie wredny to robię się nieznośna :p. Boję się, że się z lekarzem np. pokłócę, lub wredną położną pogryzę :D. W szpitalach jednak trochę w życiu leżałam i zawsze się super z całym personelem dogadywałam. W sobotę idę do szkoły rodzenia w szpitalu, w którym chcę rodzić, liczę, że jak poznam trochę personel i położne w ramach szkoły rodzenia będzie łatwiej przy porodzie.

Póki w ciąży nie byłam nastawiałam się, że załatwię sobie cc, ale teraz jednak chcę próbować naturalnie, jeśli nie będzie przeciwwskazań.

Najbardziej się boję, że będą komplikacje w trakcie porodu i lekarze za późno zareagują i w wyniku coś się dziecku stanie :(. W rodzinie mieliśmy taki poród, że dziecko niestety niedotlenione i efekty są :(.

My po połówkowych :) Wszystko w porządku tylko mały trochę jest za duży jak na swój tydzien. Może się później wyrowna albo będzie klocek:D

reklama
Do góry