reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Cześć dziewczyny, też jestem czerwcówką - termin ok. 20-24.06 zmienia się po każdym usg, to będzie moje trzecie dziecko, prawdopodobnie trzeci syn - do potwierdzenia na usg połówkowym :) mam już dwóch rozrabiających przedszkolaków, którzy na szczęście dzień spędzają w przedszkolach, póki nie zachorują :)))
ta ciąża jest inna od poprzednich, lepiej ją znoszę, nie muszę leżeć, ale i tak jestem na L4 od trzeciego miesiąca i odkrywam, co to znaczy mieć wiecej czasu dla siebie niż tylko parę chwil wieczorem - do czerwca rzecz jasna, potem zacznie się jazda :)))
Witaj ja mam w domu z kolei dwie córeczki [emoji23] gratuluje i zapraszamy do udzielania sie

reklama
Tak, mam już dwóch synków, teraz czekamy na trzeciego urwisa i się śmieję, że w domu mam same ja-ja :laugh2:
w sumie to i ekonomiczniej wyjdzie, bo mam po chłopcach sporo rzeczy, tylko wózek i łóżeczko już oddane, więc za tym muszę się rozejrzeć, ale chyba tym razem wezmę samą dobrą spacerówkę, bo moje wielkoludy zimą nie mieścili się już w gondoli :)
no i mnie mąż uświadomił, że będzie się nam należeć Karta Dużej Rodziny, zawsze to coś :)

Tak, mam już dwóch synków, teraz czekamy na trzeciego urwisa i się śmieję, że w domu mam same ja-ja :laugh2:
w sumie to i ekonomiczniej wyjdzie, bo mam po chłopcach sporo rzeczy, tylko wózek i łóżeczko już oddane, więc za tym muszę się rozejrzeć, ale chyba tym razem wezmę samą dobrą spacerówkę, bo moje wielkoludy zimą nie mieścili się już w gondoli :)
no i mnie mąż uświadomił, że będzie się nam należeć Karta Dużej Rodziny, zawsze to coś :)
A co za zniżki są na ta kartę?

Takie teksty są bardzo słabe, nawet jeśli ciąża przebiega prawidłowo, a kobieta chce zwyczajnie od niej odpocząć i cieszyć się okresem ciąży w spokoju to czemu miałaby nie skorzystać? Najgorzej zauważyłam kobiety bezdzietne i w ogóle nieplanujace ciąży się zachowuja. Obyśmy nie musiały nigdzie słuchać więcej nieprzyjemnych tekstów :) a jak u Was kwestia pierwszeństwa do kolejek np w sklepach? Przechodzicie na początek kolejki np w marketach, rossmanie, aptece? Ja wciąż się krępuję i często żałuję, bo ostatnio dłuższe stanie i spacerowanie powoduje u mnie bóle
Kręgosłupa, z którym Miałam problem przed ciążą i dodatkowe obciążenie nie pomaga.

Ja też się krępuję. W obcisłych ciuszkach mój brzuszek jest już widoczny i myślę, że wygląda ciążowo a nie tłuszczowo :D, ale w kurtce już może być nie widać.

Najgorzej było na samym początku ciąży, chyba w drugim miesiącu jak stałam w kolejce na badania krwi, było mi słabo a później tego dnia miałam plamienia :/, ale na prawdę nie wiedziałam jak się zachować. Wyjąć kartę ciąży i się legitymować? :D Ostatnio w apetce z kolei głupio mi było się pchać bo tuż przede mną była kobieta o dwóch kulach... też nikt jej nie przepuścił (mimo, że przed kolejką ogromny znak pierwszeństwa dla osób niepełnosprawnych i kobiet w ciąży...). Jak widać znieczulica dotyczy nie tylko ciężarnych :(

Dzisiaj czuje się bleee. Od 3 dni tak zdycham. Kreci mi się w głowie i zmeczona bardzo.
Ja mam tak samo w tym tygodniu. Dzisiaj już wszyscy zwracali mi uwagę, że bardzo blada jestem :/. Pocieszająca jest świadomość, że nie tylko mi zdarzają się gorsze dni.

Ja mam tak samo w tym tygodniu. Dzisiaj już wszyscy zwracali mi uwagę, że bardzo blada jestem :/. Pocieszająca jest świadomość, że nie tylko mi zdarzają się gorsze dni.
O bladość też wszyscy mnie męczą... Ostatnio mąż zapytał się czy mam na twarzy jakąś maseczkę [emoji849][emoji849][emoji849] dzisiaj odebrałam świeże wyniki no i hemoglobina 12,3 także bez szaleństw, hematokryt 36, czyli też na granicy.
No i zgaga, dziewczyny, od 3 dni mam zgagę, a przed ciąża praktycznie nie wiedziałam co to jest [emoji849]

Jesteśmy w połowie ciąży, maluchy coraz większe, i im niczego nie zabraknie, my musimy dbać o siebie
sama jutro odbieram wyniki morfologii i test obciążenia glukozą, na czczo wartość była nieco podwyższona, ale mam nadzieję, że będzie teraz dobrze

A jaka mialyscie glukoze na czczo? Jak pomyślę o tym badaniu co się piję te 75 g to już mi niedobrze...
U mnie synek znów coś złapał w przedszkolu... Oby mi nie sprzedał

reklama
Do góry