reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Taaaa mi takie teksty co chwila sprzedaje teściowa (ciąża to nie choroba, nie ty pierwsza nie ostatnia, ja chodziłam do końca itd.) :/ . Choć już jest z tym zdecydowanie spokojniej, chyba mąż zwrócił uwagę :p . Gdybym pracowała gdziekolwiek indziej pewnie też już bym brała l4 i miała wszystko w poważaniu (zwłaszcza, że lekarz sugerował, że jak co chwila się przeziębiam to może i lepiej żebym w domu siedziała), ale jak się źle czuję mogę pracować z domu, jak czuję się na siłach jadę do firmy i przynajmniej trochę z ludźmi mam kontaktu ;).

Witam wszystkie nowe dziewczyny :) mam trochę tyłów na tym wątku z powodu drugiego, zamkniętego, który równolegle żyje swoim życiem.
Ja jestem nauczycielem pracującym w dwóch szkołach na łącznie ponad dwa etaty i od połowy stycznia (ferie w kuj-pom ) jestem na zwolnieniu :) myślę, że to bardzo indywidualna sprawa.
Dziwi mnie brak empatii szczególnie ze strony kobiet. Jedna z szefowych kwestionowała moją potrzebę pójścia na zwolnienie tekstami w stylu "jaaa jeszcze w 8 miesiącu jeździłam po Europie z orkiestrą i koncertowałam". [emoji849][emoji849][emoji849]

A w jaki sposób można uzyskać dostęp do tego zamkniętego forum ? Pytam bo też pewnych rzeczy nie chcę pisać na forum powszechnie dostępnym (nie tylko dla użytkowników).

reklama
Taaaa mi takie teksty co chwila sprzedaje teściowa (ciąża to nie choroba, nie ty pierwsza nie ostatnia, ja chodziłam do końca itd.) :/ . Choć już jest z tym zdecydowanie spokojniej, chyba mąż zwrócił uwagę [emoji14] . Gdybym pracowała gdziekolwiek indziej pewnie też już bym brała l4 i miała wszystko w poważaniu (zwłaszcza, że lekarz sugerował, że jak co chwila się przeziębiam to może i lepiej żebym w domu siedziała), ale jak się źle czuję mogę pracować z domu, jak czuję się na siłach jadę do firmy i przynajmniej trochę z ludźmi mam kontaktu ;).

A w jaki sposób można uzyskać dostęp do tego zamkniętego forum ? Pytam bo też pewnych rzeczy nie chcę pisać na forum powszechnie dostępnym (nie tylko dla użytkowników).
Wlasnie tego kontaktu z ludźmi na pewno po czasie będzie mi brakować ;)

Co do wątku zamkniętego - niepisanym warunkiem żeby tam się znaleźć to trochę dać się poznać. Istotne dla dziewczyn jest to, żeby pozostać w zaufanym gronie. Ja i @Agatki możemy ten wstęp "załatwić" z biegiem czasu. Myślę, że to jest kwestia paru dni aktywności Nowych Mam-użytkowników. :)

Witam wszystkie nowe dziewczyny :) mam trochę tyłów na tym wątku z powodu drugiego, zamkniętego, który równolegle żyje swoim życiem.
Ja jestem nauczycielem pracującym w dwóch szkołach na łącznie ponad dwa etaty i od połowy stycznia (ferie w kuj-pom ) jestem na zwolnieniu :) myślę, że to bardzo indywidualna sprawa.
Dziwi mnie brak empatii szczególnie ze strony kobiet. Jedna z szefowych kwestionowała moją potrzebę pójścia na zwolnienie tekstami w stylu "jaaa jeszcze w 8 miesiącu jeździłam po Europie z orkiestrą i koncertowałam". [emoji849][emoji849][emoji849]

Takie teksty są bardzo słabe, nawet jeśli ciąża przebiega prawidłowo, a kobieta chce zwyczajnie od niej odpocząć i cieszyć się okresem ciąży w spokoju to czemu miałaby nie skorzystać? Najgorzej zauważyłam kobiety bezdzietne i w ogóle nieplanujace ciąży się zachowuja. Obyśmy nie musiały nigdzie słuchać więcej nieprzyjemnych tekstów :) a jak u Was kwestia pierwszeństwa do kolejek np w sklepach? Przechodzicie na początek kolejki np w marketach, rossmanie, aptece? Ja wciąż się krępuję i często żałuję, bo ostatnio dłuższe stanie i spacerowanie powoduje u mnie bóle
Kręgosłupa, z którym Miałam problem przed ciążą i dodatkowe obciążenie nie pomaga.

Takie teksty są bardzo słabe, nawet jeśli ciąża przebiega prawidłowo, a kobieta chce zwyczajnie od niej odpocząć i cieszyć się okresem ciąży w spokoju to czemu miałaby nie skorzystać? Najgorzej zauważyłam kobiety bezdzietne i w ogóle nieplanujace ciąży się zachowuja. Obyśmy nie musiały nigdzie słuchać więcej nieprzyjemnych tekstów :) a jak u Was kwestia pierwszeństwa do kolejek np w sklepach? Przechodzicie na początek kolejki np w marketach, rossmanie, aptece? Ja wciąż się krępuję i często żałuję, bo ostatnio dłuższe stanie i spacerowanie powoduje u mnie bóle
Kręgosłupa, z którym Miałam problem przed ciążą i dodatkowe obciążenie nie pomaga.
Ja właśnie też się krępuję... W rossmannie wręcz przepuszczane są przede mnie inne kobiety w ciąży [emoji2960] chyba jednak czas się przemóc bo w okresie zimowym jeszcze długo nasz stan może nie być na pierwszy rzut oka oczywisty :)

Ja właśnie też się krępuję... W rossmannie wręcz przepuszczane są przede mnie inne kobiety w ciąży [emoji2960] chyba jednak czas się przemóc bo w okresie zimowym jeszcze długo nasz stan może nie być na pierwszy rzut oka oczywisty :)
Rossmann był jedynym sklepem w którym raz odważyłam sie poprosić o przepuszczenie bo przeraziła mnie długość kolejki:) ale tylko ze względu na renomę jaka cieszy sie to miejsce wśród przyszłych mam. W każdym innym miejscu pewnie odstalabym swoje bo tez jest to dla mnie mocno krępujące.
Ostatnio czytałam post mamyginekolog o tum dlaczego kobietom w ciąży należy sie pierwszeństwo, ale bardziej niż sam post moja uwagę przykuły komentarze z niemiłymi sytuacjami z którymi spotykały sie kobiety proszące o przepuszczenie w kolejce o_O:o teraz myśle ze jeszcze ciężej będzie mi sie przemoc

Rossmann był jedynym sklepem w którym raz odważyłam sie poprosić o przepuszczenie bo przeraziła mnie długość kolejki:) ale tylko ze względu na renomę jaka cieszy sie to miejsce wśród przyszłych mam. W każdym innym miejscu pewnie odstalabym swoje bo tez jest to dla mnie mocno krępujące.
Ostatnio czytałam post mamyginekolog o tum dlaczego kobietom w ciąży należy sie pierwszeństwo, ale bardziej niż sam post moja uwagę przykuły komentarze z niemiłymi sytuacjami z którymi spotykały sie kobiety proszące o przepuszczenie w kolejce o_O:o teraz myśle ze jeszcze ciężej będzie mi sie przemoc
Z tym przepuszczaniem to różnie bywa. Ostatnio w laboratorium tylko jeden pan wykazał się jakimkolwiek gestem inni starali się mnie nie zauważać [emoji39] Co najfajniejsze w kolejce było sporo pań ale one miały raczej pretensje do niego że mnie przepuszcza niż jakieś poczucie solidarności. Powiedział im żeby poczytali dlaczego wchodzę bez kolejki( to było dzień po artykule u mamyginekolog[emoji6]) Myślę że faceci mimo wszystko mają więcej empatii w tej sprawie [emoji4] mój został już tak uświadomiony że przepuszcza wszystkie kobiety tak na wszelki wypadek [emoji23]

A podobno jest ustawa za życiem... Czyli mamy pierwszeństwo a aptece i laboratorium. Aczkolwiek trzeba się upomniec a pielęgniarka raz zbyla tekstem jak inni państwo się zgodzą.
Ja jestem przy kości więc mimo 5 mca brzucha nadal ciazowego brak, dochodzi kurtka i nikt nie widzi... Ale w maju czerwcu też widzieć nie beda hehe

Cześć dziewczyny, też jestem czerwcówką - termin ok. 20-24.06 zmienia się po każdym usg, to będzie moje trzecie dziecko, prawdopodobnie trzeci syn - do potwierdzenia na usg połówkowym :) mam już dwóch rozrabiających przedszkolaków, którzy na szczęście dzień spędzają w przedszkolach, póki nie zachorują :)))
ta ciąża jest inna od poprzednich, lepiej ją znoszę, nie muszę leżeć, ale i tak jestem na L4 od trzeciego miesiąca i odkrywam, co to znaczy mieć wiecej czasu dla siebie niż tylko parę chwil wieczorem - do czerwca rzecz jasna, potem zacznie się jazda :)))

reklama
Cześć dziewczyny, też jestem czerwcówką - termin ok. 20-24.06 zmienia się po każdym usg, to będzie moje trzecie dziecko, prawdopodobnie trzeci syn - do potwierdzenia na usg połówkowym :) mam już dwóch rozrabiających przedszkolaków, którzy na szczęście dzień spędzają w przedszkolach, póki nie zachorują :)))
ta ciąża jest inna od poprzednich, lepiej ją znoszę, nie muszę leżeć, ale i tak jestem na L4 od trzeciego miesiąca i odkrywam, co to znaczy mieć wiecej czasu dla siebie niż tylko parę chwil wieczorem - do czerwca rzecz jasna, potem zacznie się jazda :)))

Witaj i gratulacje :) dwójka dzieci to chłopcy?

Do góry